۱۸ آذر ۱۳۹۶، ۲۰:۵۸
کد خبر: 82757855
T T
۰ نفر
سه چالش نظام بانكی كه 90 درصد بار تامین مالی را بر دوش دارد

تهران- ایرنا- رییس كل بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران 90 درصد بار تامین مالی را بر دوش نظام بانكی دانست و فقدان تعادل در «درآمد- هزینه، دارایی- بدهی و نقدینگی» را سه چالش بزرگ آن برشمرد.

به گزارش شنبه تارنمای بانك مركزی، ولی الله سیف در جلسه با مدیران عامل بانك‌های دولتی، خصوصی و موسسه های اعتباری گفت: در بعد دارایی و بدهی، بانك‌ها به تزریق منابع جدید همچون افزایش سرمایه نیاز دارند.
وی ادامه داد: در بعد هزینه- درآمد نسبت به راهكارهای كاهش هزینه‌های عملیاتی و غیرعملیاتی لازم است اهتمام جدی از سوی بانك ها وجود داشته باشد. در بحث فقدان تعادل نقدینگی نیز بانك مركزی از طریق اختصاص خطوط اعتباری در قالب قوانین و مقررات، به حل مشكلات نقدینگی بانك ها كمك كرده است.
سیف تغییر تدریجی سلیقه بانك ها در اعطای تسهیلات را خواستار شد و اضافه كرد: در دنیا بانك ها وظیفه تامین مالی خرد و كوچك و متوسط را بر عهده دارند و تامین مالی كلان و بنگاه های بزرگ اقتصادی بر عهده بازار سرمایه است. تامین مالی بر دوش نظام بانكی گذاشته شده است.
به گفته رئیس كل بانك مركزی، اقداماتی از سوی بانك ها از جمله صدور كارت های خرید اعتباری و یارا كارت آغاز شده است و امیدواریم با تداوم و توسعه این روند شاهد دسترسی آحاد جامعه به تسهیلات بانكی برای تامین مالی خرد باشیم.
سیف ادامه داد: تجربه نشان داده است از طریق تامین مالی خرد، اصابت تسهیلات به هدف با ضریب بسیار بالایی اتفاق می افتد و بدنه اعتباری بانك با تمركز بر تامین مالی خرد به ثبات و آرامش می رسد. همچنین با توجه به نیاز جامعه به چنین طرح هایی، بانك ها می توانند از هدررفت منابع خود مصون بمانند.
رئیس كل بانك مركزی بیان داشت: كاهش نرخ سود بانكی، اجرای طرح ضربتی اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، حمایت از بنگاه های كوچك و متوسط، كمك به آسیب دیدگان زلزله غرب كشور و تغییر تدریجی در گرایش تسهیلات دهی نظام بانكی به سمت تامین مالی خرد از مهمترین اقدامات شبكه بانكی است.
سیف عنوان كرد: كاهش نرخ سود سپرده های بانكی، منجر به ساماندهی قیمت تجهیز منابع شده و همین امر كمك شایانی به از بین رفتن خلا هزینه- درآمد در بانك ها كرده است و كل اقتصاد كشور با افزایش توان تسهیلات دهی بانك‌ها با نرخ سود پایین تر، می تواند از مزایای كاهش نرخ سود بهره ببرد.

**طرح ضربتی وام ازدواج موفقیت بزرگی برای نظام بانكی بود
رئیس شورای پول و اعتبار با قدردانی از همكاری نظام بانكی برای عملیاتی شدن طرح ضربتی وام ازدواج عنوان كرد: در طرح ضربتی وام ازدواج با پرداخت بیش از 520 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه، نظام بانكی نشان داد كه ظرفیت بالایی برای حمایت از آحاد جامعه دارد. پرداخت این تعداد وام قرض الحسنه مهر تاییدی بود بر این ادعا كه نظام بانكی علیرغم تمام انتقادات و تخریب ها، منابع قرض الحسنه را در سرفصل های مجاز براساس تكالیفی كه قانون بر عهده آن گذاشته است، تخصیص می دهد.

**حمایت از تولید در رأس برنامه های شبكه بانكی است
سیف طرح حمایت از واحدهای كوچك و متوسط را از ضروریات اقتصاد ایران برای رونق تولید خواند و گفت: نظام بانكی با هدف حمایت از تولید در سه سرفصل شامل: 200 هزار میلیارد ریال برای تامین سرمایه در گردش، 100 هزار میلیارد ریال برای اصلاح و بازسازی خط تولید و 200 هزار میلیارد ریال برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته است و با توجه به اثرگذاری و اهمیت آن برای اقتصاد كشور از بانك ها می خواهیم تا اجرا و تخصیص كامل منابع در نظر گرفته شده، پیگیری ها و اقدام های لازم را انجام دهند.

**انتشار اوراق بانك ها با هدف تعدیل نرخ سود اوراق مشاركت
رئیس كل بانك مركزی اظهار داشت: با همكاری و هماهنگی سازمان بورس، تعدادی از بانك ها نسبت به انتشار اوراق مشاركت با نرخ سود واقعی و تعدیل شده اقدام كرده اند كه باعث تعدیل و واقعی سازی نرخ سود اوراق مشاركت در بخش های مختلف اقتصاد می شود.

**حضور یكپارچه بانك ها در حمایت از زلزله زدگان نشان از انسجام شبكه بانكی دارد
سیف ضمن قدردانی از حضور یكپارچه بانك ها در مناطق زلزله زده غرب كشور كه همبستگی و انسجام شبكه بانكی را به نمایش گذاشت، عنوان كرد: تصمیم های راهگشا و موثری برای حمایت از مردم آسیب دیده از زلزله غرب كشور گرفته شده است و با تشكیل كمیته ای متشكل از معاون نظارتی بانك مركزی، رئیس شورای هماهنگی بانك های دولتی و رئیس كانون بانك ها و موسسات اعتباری خصوصی پیگیری برای عملیاتی شدن تصمیمات تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، زمین لرزه 7.3 ریشتری بیست و یكم آبان در 11 كیلومتری بخش ازگله، 32 كیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب كرمانشاه رخ داد كه بر اثر آن 579 نفر جان باخته و 12 هزار و 386 نفر زخمی شده اند.
این زلزله به هفت شهرستان و یك هزار و 930 روستای استان كرمانشاه خسارت وارد كرد.
طبق برآورد اولیه دستكم 30 هزار واحد مسكونی شهری و روستایی آسیب كلی و جزیی دیدند.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*3061*1961*
تنظیم: میترا بلندقامتی*انتشار: مریم مسعود
۰ نفر