نویسنده اندیشكده استرالیایی:كنگره  آمریكا موفقیتی در تحمیل تحریم های جدید علیه ایران كسب نمی كند

كوالالامپور - ایرنا - نویسنده اندیشكده استرالیایی 'لویی' استرالیا در گزارشی نوشت : كنگره آمریكا در هفته جاری در مورد توافق هسته ای ایران دوباره تصمیم گیری می كند و به دلایل متعدد بعید به نظر می رسد كنگره در این زمینه موفقیتی كسب كند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، 'دوگال رابینسون' در مقاله ای كه در تارنمای موسسه 'لویی' استرالیا منتشر شده، نوشت: 'ترامپ' از مبارزات انتخاباتی خود علیه توافق هسته ای ایران موضع گیری كرد و در سخنرانی 13 اكتبر خود گفت: توافق ایران یكی از بدترین و یك جانبه ترین مواردی بود كه تاكنون در آمریكا انجام شده است.
بر اساس این گزارش، رئیس جمهور آمریكا هر 90 روز باید به كنگره این كشور اثبات كند كه ایران همسو با شرایط این توافق عمل می كند، بنابراین اظهارات اكتبر 'ترامپ' كه او نمی تواند و نمی خواهد كه این اثبات را، برغم ارزیابی های چندگانه آژانس بین المللی انرژی اتمی كه ایران به این توافق عمل كرده است، انجام دهد، آمریكا را یك گام به خروج از این توافق نزدیك كرد.
در ادامه این مقاله آمده است: اما، ترامپ خروج از این توافق را به كنگره واگذار كرده است.
بر اساس این گزارش، تایید ریاست جمهوری آمریكا كه ایران به این توافق عمل كرده است، یكی از شرایط توافق هسته ای ایران در سال 2015 است.
در این گزارش همچنین آمده است: اكنون باید كنگره تا 12 دسامبر (21 آذر) باید تصمیم بگیرد كه آیا تحریم هایی را كه بواسطه توافق هسته ای با ایران لغو شده بود ،بار دیگر احیاء كند یا خیر.
'دوگال رابینسون' نوشت: دموكرات ها عمدتا حامی این توافق هستند كه در دوره 'باراك اوباما' رئیس جمهور سابق آمریكا منعقد شده است و از اینرو خواستار اعمال تحریم های جدید كه خطر بازگشت از این توافق را به وجود می آورد، نیستند. هنگامی كه دموكرات ها در مورد 'هسته ای' و 'عداوت' در یك جمله یكسان می اندیشند، تمایل آنها به لحاظ كردن كره شمالی بیش از ایران است.
'دوگال رابینسون' تاكید كرد: بسیاری از دموكرات ها می گویند كه چرا باید به توافق با ایران پایان داده شود، در حالی كه آنها می خواهند دولت 'كیم جونگ نام' (رهبر كره شمالی) پای میز مذاكره بنشیند؟
نویسنده در این مقاله ادعا كرده است: در درون دموكراتها، تمایل بسیار كمی برای یك حمله نظامی پیشگیرانه علیه ایران وجود دارد، كه به نظر می رسد تنها ابزار جایگزین برای ممانعت از ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای است.
'دوگال رابینسون' نوشت: جمهوریخواهان از سویی خواستار اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران هستند، هر چند كه این اقدام نیز غیرمحتمل به نظر می رسد.
در ادامه این مقاله آمده است، 'باب كروكر' یك سناتور بازنشسته، كه از منتقدان ترامپ نیز است و ریاست كمیته روابط خارجی سنا را بر عهده دارد به تازگی هشدار داد كه ترامپ ریاست جمهوری را همانند 'یك شوی واقعی' (a reality show) می داند؛و با تهدیدهای بی پروا به كشورهای دیگر می تواند این كشور را در مسیر جنگ جهانی سوم قرار دهد.
بر اساس این گزارش، این كمیته مهمترین مركز مجلس سنا برای اعمال تحریم های جدید است.
در این گزارش همچنین آمده است كه تلاش برای تحمیل 'امتیازات تحریك كننده' در مورد برنامه هسته ای ایران نیازمند به دست آوردن 60 رای در سنا است، كه این امر خود مستلزم حمایت برخی سناتورهای دموكرات است.
'دوگال رابینسون' نوشت' 'ركس تیلرسون' وزیر امور خارجه آمریكا و 'جیمز ماتیس' نیز به تازگی به كمیته خدمات نظامی سنا اعلام كردند كه این توافق به نفع امنیت ملی آمریكا است كه رئیس جمهور می تواند برای پایبندی به آن این مسئله را در نظر داشته باشد.
این نویسنده افزود: شواهد موجود نشان می دهد كه احتمال كمی وجود دارد كه كنگره تحمیل تحریم های جدی را در دستور كار قرار دهد.
آساق**241**1599 **1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی