۲۰ آذر ۱۳۹۶، ۲۱:۴۷
کد خبر: 82760287
T T
۰ نفر
توليد و صدور 10 ميليون دلار كالا توسط شركتهاي دانش بنيان خراسان رضوي

مشهد- ايرنا- استاندار خراسان رضوي گفت: توليد و صدور 10 ميليون دلار كالا توسط شركت هاي دانش بنيان اين استان در سال گذشته، نشان دهنده ظرفيت پژوهش و توان بالاي پژوهشگران اين خطه است.

به گزارش ايرنا عليرضا رشيديان دوشنبه شب در آيين پاياني هجدهمين نمايشگاه پژوهش، فناوري و فن بازار مشهد افزود: بخشي از كالاهاي توليد شده توسط شركت هاي دانش بنيان استان خراسان رضوي به كشورهاي اروپايي صادر شده است.
وي توليد پمپ هاي فشار قوي مورد استفاده در چاهها و توليد قطعات در پالايشگاه سرخس را از افتخارات پژوهشگران استان خراسان رضوي دانست كه به همت شركت هاي دانش بنيان حاصل شده است.
وي با بيان اينكه پژوهشگران در زمان تحريم با توانمندي خود، بسياري از معضلات و مشكلات كشور را حل كردند، افزود: در استان خراسان رضوي برخي از قطعات الكترونيكي كه قبلا توليد آن در انحصار يك يا چند شركت خاص غربي بود با كمك شركت هاي دانش بنيان توليد شد.
وي خاطر نشان كرد: خراسان رضوي با تلاش همه پژوهشگران و دانشگاهيان در سه سال گذشته رتبه نخست كشور را در حوزه پژوهش و فناوري كسب كرده و اميدواريم اين افتخارات سير صعودي خود را همچنان حفظ و طي كند.
وي با اشاره به جايگاه پژوهش، علم و تفكر در آموزه هاي ديني و تاريخي ايران گفت: رسيدن به مرزهاي توانايي از طريق دانايي، علم و پژوهش ميسر مي شود، همچنانكه فردوسي بزرگ سروده كه 'توانا بود هر كه دانا بود'.
استاندار خراسان رضوي در ادامه تاكيد كرد: پژوهشي كه منطبق با نيازهاي امروز جامعه در حوزه هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي انجام شود، به طور مسلم سريع تر مي تواند در صحنه عمل به كار بسته شود.
رشيديان با اشاره به حركت خوب دانشگاهها پيرامون پژوهش هاي مساله محور و توجه به معضلات و مشكلات در اين زمينه گفت: اين گونه تحقيقات مي تواند الگوي مناسبي براي بهره گيري از ظرفيت علم و دانايي براي حل معضلات اجرايي و كمك به مديران دستگاههاي اجرايي باشد.
وي هجدهمين نمايشگاه پژوهش، فناوري و فن بازار مشهد را خوب و پررونق دانست و افزود: نمايشگاههاي هفته پژوهش نمايشي از ظرفيت هاي آب و خاك كشور براي عملي كردن شعار 'ما مي توانيم' بنيانگذار جمهوري اسلامي است.
استاندار خراسان رضوي گفت: برگزاري نمايشگاههاي هفته پژوهش نقطه تعاملي بين پژوهشگران و آگاهي از ظرفيت هاي آنان، بهره گيري ادارات و سازمان ها از ظرفيت هاي پژوهشي، تعامل بين پژوهشگران و بخش خصوصي و بهره گيري از ظرفيت هاي پژوهشگران در بازگشايي گره ها و مشكلات حوزه صنعت به شمار مي رود.
رشيديان با بيان اينكه بهره برداري و به كارگيري پژوهشهاي علمي بسيار مهم است، افزود: مديران بايد در هزينه كرد بودجه هاي پژوهشي به مساله بيت المال توجه داشته باشند و اين بودجه ها را براي بهره گيري بهتر و مناسب تر از پژوهش در رفع معضلات سازماني استفاده كنند.
وي خاطرنشان كرد: طبق اطلاعات رسيده در چند روز برگزاري اين نمايشگاه به ميزان 140 ميليارد ريال قرارداد بين پژوهشگران و سازمان ها و نهادهاي مختلف بسته شده است.
استاندار خراسان رضوي وضعيت تعامل و انسجام بين حوزه و دانشگاه در اين استان را مثبت خواند و افزود: همياري و همكاري بين حوزه و دانشگاه و تعامل بين اين 2 اين مركز علمي در راستاي هم افزايي و حل مشكلات شايسته قدرداني است.
در پايان اين مراسم از طرح هاي برتر در حوزه پژوهش و فناوري تقدير شد.
هجدهمين نمايشگاه پژوهش، فناوري و فن بازار مشهد كه از 17 آذرماه در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي مشهد گشايش يافته بود امروز به كار خود پايان داد.
خبرنگار: مريم انجيدني ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
3027/5132