به گزارش ايرنا، اين روزنامه نگار عراقي روز چهارشنبه در مقاله اي در روزنامه دولتي 'الصباح' عراق نوشت: اينكه بخواهيم پايان داعش درعراق را با پايان تروريسم در اين كشور يكي بدانيم، كار درستي نيست. تروريسم درعراق همچنان مي كوشد تا با چهرهاي جديد به عراق برگردد امري كه نيازمند هوشياري و حفظ نيروهايي است كه توانستند عراق را از لوث وجود داعش پاك كنند.
مقاله افزود: از جمله نيروهاي كه از امنيت و خاك عراق محافظت كردند، نيروهاي الحشد الشعبي هستند كه با فتواي مرجعيت عالي عراق حضرت آيت الله سيستاني شكل گرفتند و توانستند همراه با ديگر نيروها، در برابر پيشروي هاي داعش بايستند.
سالم مشكور با اشاره به تجربيات و فداكاريهاي الحشد الشعبي در طول سالهاي گذشته و نقش اصلي آن در بيرون راندن داعش از عراق، تلاش براي از ميان بردن اين نيروي حمايتي عراق را غيرمنطقي دانسته است.
مقاله افزود: الحشد الشعبي از همان ابتدا در چارچوب قوانين عراق قرار گرفت و چارچوب فعاليت آن مشخص شد و تاكنون نيز تحت فرماندهي فرمانده كل نيروهاي مسلح عراق فعاليت مي كند.
روزنامه نگار برجسته عراق يادآور شد: بسيج مردمي عراق نه تنها نقش مهمي در بيرون راندن داعش ايفا كرد بلكه فعالانه در به شكست كشاندن تلاشهاي تجزيه طلبانه كوشيد و در اين زمينه نيز نقش موثر ايفاد كرد.
به نوشته وي، ايفاي همين نقش هاي مهم در دفاع از امنيت و تماميت ارضي عراق از سوي نيروهاي الحشد الشعبي است كه سبب شده است درخواست انحلال الحشد الشعبي به خواسته بسياري از طرفهاي منطقهاي و بينالمللي و از جمله رهبران جدايي طلب حزب دموكرات كردستان عراق (به رهبري مسعود بارزاني) تبديل شود.
مقاله افزود: دو عامل اصلي را مي توان به عنوان دليل نگراني اين جريانات از وجود و ابقاي الحشد ذكر كرد اول اين كه اين طرفها ممكن است خود جزو متهمان ايجاد داعش و كمك و تجهيز آن و وارد كردن آنها به عراق و يا سوريه باشند.
موضوع جالب توجه آن است كه اكثريت كشورهايي كه خواهان انحلال الحشد هستند درعين حال از احتمال ظهور و پيدايش نسخه جديدي از داعش نيز سخن مي گويند، آيا اين دوگانگي موضع جز به اين معناست كه آنها به دنبال زمينه چيني براي ساماندهي يك تشكيلات تروريستي جدي هستند؟
مساله دوم از سالم مشكور اين است كه اغلب آنهايي كه خواهان انحلال الحشد الشعبي هستند به محور منطقهاي _بين المللي مخالف با ايران گرايش دارند و مي خواهند كه عراق ميدان درگيري آنها با اين كشور باشد.
به نوشته او، اين طرف ها هم چنين ادعا مي كنند الحشد الشعبي بازوي حمايتي ايران در عراق است اما چنين نگراني هايي در زماني كه الحشد نيرويي سازماني و قانوني تحت امر فرماندهي كل نيروهاي مسلح است، كاملا بي معنا است.
روزنامه نگار برجسته عراقي با اشاره به تنوع ديني، مذهبي و قومي نيروهاي الحشد الشعبي و تواناييهاي جنگي بالاي اين نيرو، نوشت: الحشد الشعبي موفق شد مقابل عوامل داخلي و خارجي تهديد امنيت و يكپارچگي ارضي عراق بايستد و آنها را ناكام بگذارد، اگر عراق از سال 2003 (اشغال عراق از سوي آمريكا و برخي كشورهاي غربي) از چنين نيرويي برخوردار بود از بسياري از مصائب و خسارتهاي انساني و اقتصادي اين سالها مصون مي ماند.
خاورم**380** 1064
![تحليلگر عراقي: خالقان داعش خواهان انحلال الحشد الشعبي هستند تحليلگر عراقي: خالقان داعش خواهان انحلال الحشد الشعبي هستند](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960922/82762263/N82762263-72050125.jpg)
بغداد- ايرنا - 'سالم مشكور' تحليل گر برجسته عراقي نوشت : پايان كار داعش، پايان تروريسم درعراق نيست و ما براي مبارزه با داعش هاي ديگر به الحشد الشعبي نياز داريم اما امروز حاميان و خالقان داعش مي گويند الحشد بايد منحل شود.