ناصر عبديآذر، عصرچهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا و با بيان اين كه شوراها حدودا 20 سال است كه آغاز به كاركردهاند، اظهارداشت: شوراي عالي استانها اواخر دوره اول تشكيل شوراهاي شهر كار خود را آغاز كرد.
وي با بيان اين كه شايد كاركرد شوراي عالي استانها آن گونه كه مد نظر است تا به امروز نبوده، افزود: اين به اين معني نيست كه شوراي عالي استانها هيچ فعاليتي را انجام ندادهاند، اين شورا قوانين خوبي را پيشنهاد داده است كه از جمله آنها ميتوان به آييننامه نحوه پرداخت يكنواخت حقوق و دستمزد اعضاي شوراها و قوانين نظارتي سلسله مراتب شوراها اشاره كرد.
عبديآذر با اشاره به موفق نبودن اجراي لايحه طرح يكپارچه مديريت شهري و بلاتكليف ماندن اين لايحه اضافه كرد: اگر اين لايحه به درستي اجرا نشده به خاطر مقاومت دولتها بوده؛ طبيعي است كه دولتها در برابر واگذاري برخي از اختيارات به شوراهاي شهر مقاومت نشان دهند.
وي ادامه داد: روساي جمهوري چه در گذشته و حال در جلساتي كه با اعضاي شوراي عالي استانها داشتند اين قول را دادند كه لايحه مديريت يكپارچه شهري را تقديم مجلس كنند و در اين زمينه ما به هماهنگي دولت با شوراي عالي استانها نيازمند هستيم. تا زماني كه دولت نخواهد اين لايحه اجرايي نميشود.
نماينده مردم تهران در شوراي عالي استانها با بيان اينكه اجرايي كردن طرح لايحه يكپارچه مديريت شهري زمانبر است، گفت: اجراي اين طرح ميتواند راه موثرتري براي حل و فصل مشكلات مردم باشد و هر چه تصديگري دولتها كمتر شود در بحث نظارتي بهتر ميتوانند عمل كنند.
وي با بيان اينكه در گذشته حرف اول و آخر را براي انتخاب شهردار، استاندار يا وزير كشور ميزد، گفت: اما در قانون جديد در صورت ممانعت وزير كشور طرح پيشنهاد شهردار به شورا برميگردد شورا ميتواند اصرار كند يا نظر وزير را بپذيرد اگر اصرار صورت گيرد اين موضوع در هيات بالاتري با حضور نمايندگان شوراها، مجلس، قوه قضاييه و مجريه اين موضوع مورد بررسي قرار ميگيرد. اين همان اتفاقات خوبي است كه به خاطر وجود نهادي تحت عنوان شوراي عالي استانها به وقوع پيوسته است.
به گفته عبديآذر قبل از حضور و ظهور شوراها اين استانداران هر استان بودند كه تصميم ميگرفتند چه كسي شهردار يك شهر شود و شايد اين يكي از دلايلي است كه باعث ميشود ساير دستگاهها نسبت به حضور شوراها مقاومت از خود نشان دهند و اين خلاء قانوني وجود دارد كه وقتي شوراها شهرداري را انتخاب ميكنند، نميتوانند خود حكم شهردار منتخب را تاييد كنند.
وي با اشاره به تاثير تعامل دولت با رئيس شوراي عالي استانها در اجراي رويكردها و تصميمگيريهاي اين نهاد تصريح كرد: تعامل دولت با رئيس شوراي عالي استانها ميتواند فراتر از حد تصور راهگشا باشد نداشتن تعامل و ارتباط نوعي اصطحكاك را به وجود ميآورد و تنها عامل عقبماندگي شوراها تا به امروز همين اصطحكاكها است، اگر تعامل در فضاي دوستي برقرار شود شوراها به صورت تصاعدي رشد خواهند كرد.
به گفته نماينده مردم تهران در شوراي عالي استانها اين تعامل بايد با مجلس شوراي اسلامي هم برقرار شود تا لوايح ارائه شده از سوي شوراي عالي استانها به خوبي اجرايي شود.
خبرنگار: مهدي مقدر* *انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7243//1348
![تعامل دولت با شوراي عالي استانها موجب شكوفايي شوراها مي شود تعامل دولت با شوراي عالي استانها موجب شكوفايي شوراها مي شود](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960922/82762746/N82762746-72051013.jpg)
تهران- ايرنا- نماينده مردم تهران در شوراي عالي استانها با بيان اين كه تعامل دولت با شوراي عالي استانها ميتواند باعث شكوفايي شوراها شود، گفت: تعامل دولت با رئيس شوراي عالي استانها ميتواند فراتر از حد تصور راهگشا باشد و نداشتن تعامل و ارتباط نوعي اصطحكاك را به وجود ميآورد.