به گزارش ايرنا، آيت الله سيدحسن عاملي عصر چهارشنبه در اولين جلسه هيات امنا و انتخاب مجمع خيران حوزه ساز شهرستان بناب، افزود: هر كشوري كه در دنيا به پيشرفت و ترقي دست يافته، به خاطر فرهنگ است و در هر جامعه اي كه فرهنگ حاكم نباشد توسعه در آن امكان پذير نخواهد بود.
وي با تاكيد بر اينكه روحانيت نقش اساسي و محوري در حفظ و بقاي ارزش ها و آرمان هاي انقلاب اسلامي داشته است، يادآور شد: روحانيت همواره پيشگام حركت هاي آزادي خواهانه و دفاع از مظلوم بوده است و نقش بالاي روحانيت بود كه كشور را از سراشيبي سقوط نجات داد و ايران را از دهان گرگ ها بيرون كشيد.
حجت الاسلام عاملي با بيان اينكه پياده كردن نظام آرماني در جامعه جزو رسالت هاي مهم روحانيون است، گفت: براي صيانت از كشور به پياده كردن سيستم اخلاقي نياز است نه سيستم حقوقي.
وي با انتقاد از ترويج مصرف گرايي در كشور، افزود: فرهنگ سازي از وظايف ذاتي روحانيون است و آنها بايد در عرصه هاي مهم فرهنگي و اجتماعي نقش آفريني كرده و به ترويج سبك زندگي اسلامي بپردازند.
امام جمعه اردبيل با بيان اينكه خيرات فرهنگي و علمي بالاترين كارهاي نيك است، ادامه داد: انتظار مي رود با حمايت متوليان ديني و فرهنگي بناب اقدامات جدي در راستاي تقويت و ارتقاي حوزه علميه بناب برداشته شود.
حجت الاسلام عاملي گفت: وجود مؤسسات خيريه براي بناب عزت و شرف است و قطعاً با پيوند معتمدين منطقه با روحانيت بيش از پيش اين پيوند تقويت خواهد شد.
به گزارش ايرنا معاون پشتيباني حوزه علميه حضرت ولي عصر (عج) شهرستان بناب نيز در اين نشست با ارائه گزارشي از وضعيت اين حوزه، گفت: ساختمان فعلي حوزه علميه بناب 21 سال قبل كلنگ زني و در سال 1380 مورد بهره برداري قرار گرفت كه داراي 240 حجره با ظرفيت پذيرش 650 طلبه برادر است و هم اكنون 449 طلبه در اين حوزه مشغول تحصيل هستند.
حجت الاسلام رضا باقري بنابي افزود: اين حوزه داراي 18 كلاس درس، 25 هزار جلد كتاب و 48 واحد سازماني براي اساتيد و كاركنان است.
به گفته وي، هم اكنون از 13 استان كشور در حوزه علميه بناب طلبه در حال تحصيل هستند كه 70 نفر از آنان را طلاب بنابي تشكيل مي دهند.
باقري بنابي اظهار كرد: طلاب در اين حوزه تا پايه دهم در حد فوق ليسانس تحصيل مي كنند و عليرغم آمادگي حوزه علميه بناب براي پذيرش طلاب در سطح دكترا، به جهت عدم تكميل زيرساخت هاي آن و تأمين برخي امكانات فعلاً براي منطقه دكتراي طلبه جذب نشده است.
وي، از تحصيل 140 طلبه خواهر نيز در حوزه علميه خواهران بناب خبرداد و گفت: تاكنون براي احداث ساختمان جديد حوزه علميه خواهران در فضايي با زيربناي دو هزار و 400 مترمربع بالغ بر 14 ميليارد ريال هزينه شده است كه اميدواريم تا پايان دهه فجر امسال آن را مورد بهره برداري قرار دهيم.
در ادامه اين نشست، 36 نفر از شهروندان بنابي از قشرهاي مختلف با انتخاب حاضران، به عنوان مجمع خيران حوزه ساز شهرستان بناب انتخاب شدند.
شهرستان 126 هزار نفري بناب در فاصله 123 كيلومتري جنوب مركز استان آذربايجان شرقي واقع شده است.
انتشار: عزيزي راد
3038/518
تبريز- ايرنا- نماينده ولي فقيه و امام جمعه اردبيل با تاكيد بر ارزش و اهميت مسايل فرهنگي در توسعه كشورها، گفت: پيشرفت و ترقي هر جامعه اي منوط به تسوعه يافتگي فرهنگي است.