۲۳ آذر ۱۳۹۶، ۰:۱۳
کد خبر: 82762934
T T
۰ نفر
لاريجاني: برجام فضاي مناسبي براي رونق اقتصادي به‌وجود آورد

رشت - ايرنا - رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: برجام فضاي مناسبي براي رونق اقتصادي كشور، توليدكنندگان و سرمايه‌گذاران به‌وجود آورد و آن را پذيرفتيم براي اينكه گشايش‌هايي در ارتباط با فعاليت‌هاي توليدي حاصل شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، علي لاريجاني چهارشنبه شب در برنامه زنده تلويزيوني شبكه باران (سيماي مركز گيلان) افزود: فضاي كشور، مثبت است و با اميدواري در اين مسير گام بر مي‌داريم، اگرچه مشكلات زيادي در زمينه اقتصادي داريم اما اراده ها بايد به اين سمت باشد كه توليد را راه بياندازيم و صادرات داشته باشيم.
وي با بيان اينكه شرايط ايران به سمت بهبود اقتصادي است، تصريح كرد: اعتبار ايران در منطقه و سطح بين الملل با تدابير مقام معظم رهبري، خوب تنظيم شده و ملت ايران عزتمند هستند و حتي در داخل آمريكا ، با وجود بدگفتن هاي دولت آن، ايران را كشوري مهم مي دانند.
لاريجاني ادامه داد: در زمينه كارهاي زيربنايي همچون آب ، برق ، راه و گاز توجهات خوبي شده و جهش مثبتي داشته ايم اما براي ثروت زايي، لازم است بيشتر كار شود.
وي خاطرنشان كرد: چالش ها گاهي به هم تنيدگي هايي پيدا كرده اند كه رفع آنها زمانبر است اما همه بدنبال حل مشكلات هستند و در زمينه بهبود اقتصاد كشور، اميدواري داريم.

** اختصاص افزون بر 450 ميليارد تومان براي توسعه اشتغالزايي روستاهاي گيلان
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ظرفيت هاي گيلان گفت: امتيازات اين استان بيشتر از چالش هايش است و بايد براي فرآوري محصولاتي همچون چاي، از روش هاي جديد استفاده كرد و البته در اين زمينه، رسانه ها بايد به كمك اين اقدام كه يك كار ملي است، بيايند.
لاريجاني تصريح كرد: در زمينه محصولات كشاورزي، نرخ هاي تسهيلات بانكي ترجيحي و ارزان قيمت است كه در استان بايستي تلاش شود براي محصولاتي همچون چاي به گونه اي باشد كه هم اقتصاد بچرخد و هم براي مشتريان خارج از استان، با انجام كارهايي از جمله ارتقاء فناوري، آموزش و نحوه بسته بندي، جذابيت ايجاد شود.
وي درباره محصول برنج گفت: بايد براي برنج تعادلي وجود داشته باشد و بموقع به بازار بيايد كه اين موضوع توسط نمايندگان استان گيلان پيگيري شده است.
لاريجاني يكي از دغدغه هاي مهم استان ها را محصولات راهبردي آنها عنوان و تصريح كرد: محورهاي توسعه در گيلان، كشاورزي است و چند زنجيره كشاورزي را در اين استان بايد به گونه اي سامان دهيم كه كشاورزي صرفه داشته باشد چراكه در حال حاضر قطعات كوچك كشاورزي كشاورزان، صرفه اقتصادي ندارد.
وي با اشاره به اختصاص يك و نيم ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي براي توسعه روستاها گفت: اين اقدام براي آن است كه در كنار كشاورزي در روستاها، امكان هاي ديگر همچون پرورش ماهي در قفس و يا امور گردشگري بوجود آيد.
وي ميزان اعتبار اختصاص داده شده براي استان گيلان از اين مبلغ را افزون بر 450 ميليارد تومان عنوان و اضافه كرد: كارآفريناني كه در روستاها هستند، تقاضاي خود را در اين زمينه سريع تر بدهند و از اين فرصت، بهره لازم را بگيرند.
لاريجاني گردشگري را يكي ديگر از ظرفيت هاي مهم گيلان دانست و گفت: بايد از روستاها براي گردشگري استفاده كرد چراكه بسياري از گردشگران علاقه دارند تا با طبيعت گيلان زيست كنند؛ از اين رو زير ساخت ها و امكانات اين مهم بايد فراهم شود.
وي يكي از ديگر مشكلات مردم گيلان را پسماندها دانست و گفت: اين مشكل هم در رشت مركز استان و هم در شهرستان ها، دغدغه اي است كه بايد رفع شود.
وي با بيان اينكه فناوري هايي براي تبديل زباله به كمپوست و برق وجود دارد، گفت: رغبت بيشتر به سمت توليد برق است كه بايستي برق را به قيمت و صرفه سرمايه گذار بخريم البته طي هفته هاي آينده در مجلس شوراي اسلامي، اين امر را مورد توجه قرار مي دهيم تا بتوانيم از منابعي همچون صندوق توسعه ملي، از سرمايه گذاران اين بخش حمايت كنيم.

**صنعت مخل محيط زيست گيلان نيست
رئيس قوه مقننه در بخش ديگري از سخنانش گفت: صنعت ظرفيت خوبي براي توليد و اشتغالزايي است و مخل محيط زيست هم نيست و مي تواند ثروت زيادي ايجاد كند و ما تا جايي كه اقتضا كند، حمايت مي كنيم.
وي با اشاره به حجيم بودن دولت افزود: از حدود 80 ميليون نفر جمعيت ايران، دو و نيم ميليون نفر كارمند هستند در حالي كه در كشوري همچون ژاپن كه 120 ميليون نفر جمعيت دارد، فقط 300 هزار نفر كارمند هستند.
وي با بيان اينكه بر اين اساس سهم عظيمي از بودجه صرف هزينه هاي جاري مي شود، بر ضرورت اقتصاد مردم محور تاكيد و خاطرنشان كرد: اقتصاد بايد مردمي باشد و كارآفرينان بدانند كه آينده ايران در دستان آنهاست ضمن آنكه دولت كمك مي كند تا تسهيلاتي در اختيار آنان قرار بگيرد و مقررات دست و پا گير، كم شود.
لاريجاني با اشاره به اينكه كارمندان نيز به عنوان مردم مي توانند كارآفرين باشند، از رسانه ها خواست تبليغ كننده فضاي اميدواري در كشور باشند تا با ايجاد همگرايي در داخل و اميدآفريني، به رشد فضاي اقتصادي كمك كنند.
وي گفت: بايد با اميدواري حركت كنيم و اقتصادمان، مردم محور باشد؛ توليد كننده و صادر كننده را عزيز بداريم و مورد حمايت قرار دهيم.

** راه آهن نياز به حمايت جدي دارد
رئيس مجلس شوراي اسلامي راه آهن را يكي ديگر از اولويت هاي كشور دانست و گفت: اين پروژه ، از موضوعات راهبردي است و خط ريلي رشت - آستارا از پروژه هاي مهم است كه از آن حمايت مي كنيم و از جمله طرح هايي است كه از صندوق توسعه ملي براي آن مي توان استفاده كرد.
وي گيلان را در آينده داراي جايگاهي موثر ارزيابي و تصريح كرد: اين استان ظرفيت هاي زيادي در زمينه هاي مختلف دارد كه بايد مورد استفاده قرار گيرد ضمن آنكه چالش ها و مشكلات از جمله مسائل مربوط به استفاده بهينه از آب، نجات تالاب انزلي و ديگر تالاب هاي استان، مسائل مورد توجه دولت و مجلس هستند كه براي ساماندهي آنها چاره انديشي مي شود.
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي ظهر چهارشنبه وارد گيلان شد. حضور در جلسه شوراي اداري استان، سخنراني در همايش بزرگداشت ميرزاكوچك خان جنگلي و گفت وگوي زنده تلويزيوني با مردم استان، از برنامه هاي سفر يك روزه رئيس قوه مقننه به گيلان بوده است.
خبرنگار:مريم سليماني **انتشاردهنده:اميرحسين كبيري
7296/2007
۰ نفر