۲۳ آذر ۱۳۹۶، ۱۳:۴۴
کد خبر: 82763435
T T
۰ نفر

80 درصد صادارت گلیم ایران از سیرجان است

۲۳ آذر ۱۳۹۶، ۱۳:۴۴
کد خبر: 82763435
80 درصد صادارت گلیم ایران از سیرجان است

كرمان - ایرنا - رئیس شورای جهانی صنایع دستی منطقه آسیا و اقیانوسیه گفت: یكی از نتایج ثبت جهانی گلیم، صادر كردن 80 درصد از تولیدات این نوع صنایع دستی از استان كرمان و شهر سیرجان است.

به گزارش ایرنا، غدا هیجاوی روز پنجشنبه در آیین جشن ثبت جهانی گلیم سیرجان افزود: ثبت سیرجان به عنوان شهر جهانی گلیم برای آیندگان نیز ماندگار و موجب افتخار خواهد بود.
وی بیان كرد: یكی از فعالیت های مهم بخش دولتی و خصوصی شهر سیرجان راه اندازی موزه، خیابان، بازار و پارك گلیم است كه جای تقدیر دارد.
رئیس شورای جهانی صنایع دستی منطقه آسیا و اقیانوسیه تصریح كرد: یكی از فعالیت های مهم بخش دولتی و خصوصی شهر سیرجان راه اندازی موزه، خیابان، بازار و پارك گلیم است.
وی ادامه داد: در یك ماه گذشته ثبت گلیم مردم سیرجان كه مانند رویا بود به واقعیت پیوست و گلیم سیرجان به نام شهر دارستان ثبت شد.
وی اظهار كرد: ثبت سیرجان به عنوان شهر جهانی گلیم برای آیندگان نیز ماندگار و موجب افتخار خواهد بود.
هیجاوی تاكید كرد: اكثریت هنرمندان صنایع دستی در شهرهای ثبت جهانی را زنان و مادران تشكیل می دهند كه موجب افتخار و موجب اشتغالزایی می شود.
وی گفت: جهانی شدن گلیم مسئولیت سنگینی بر شانه های فرماندار سیرجان خواهد گذاشت كه از بخش خصوصی و هنرمندان حمایت كند كه این هنر جهانی به نام شهر سیرجان و استان كرمان معرفی شود.
وی تصریح كرد: یكی از كارهای مهم وارد كردن بحث آموزش به دانشگاههاست كه موجب تغذیه علمی در زمینه تولید گلیم می شود و باید دایره المعارفی نوشته شود كه در موزه گلیم در اختیار بازدید كنندگان قرار گیرد.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان گفت: در دولت تدبیر و امید به بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توجه خاصی شده و استان كرمان اتفاقات بسیار خوبی در این حوزه ها شاهد بوده است.
محمود وفایی افزود: با پیگیری ها و همت مسئولان، امروز استان كرمان با بیش از 6 اثر بر قله ثبت آثار جهانی در كشور ایستاده است.
وی با بیان اینكه مرحله اول ثبت جهانی و ملی گلیم سیرجان انجام شد اظهاركرد: ان شاالله جشن ثبت جهانی گلیم هر سال نهادینه و برگزار شود تا بتوانیم دستاورد جدیدی را عرضه كنیم.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان تاكید كرد: در مرحله سوم و اساس كار، باید قدر جهانی شدن گلیم سیرجان را بدانیم و در گذران روزگار این صنعت دستخوش بی مهری ها و كم لطفی ها نشود و امروز رسالت اصلی ما این است بكوشیم این صنعت زنده، پویا و در مسیر بسیار خوبی قرار گیرد.
وی افزود: معتقدیم تولیدكنندگان و صادركنندگان باید در بحث ارتقای كمیت و كیفیت بكوشیم و ممكن است عده ای از سودجویان هر تولید نازلی را به نام گلیم سیرجان ارائه كنند لذا باید همه استانداردها را رعایت كنند.
وفایی گفت: تولیدكنندگان و بافندگان گلیم سیرجان بیش از 400 سال این صنعت و هنر را زنده نگه داشتند و باید از همه فعالان و صنعتگران این هنر بسیار زیبا باید تشكر كنم.
شهرستان سیرجان یكی‌ از با سابقه‌ ترین مناطق گلیم ‌بافی در ایران به شمار می ‌رود كه صرف ‌نظر از عشایر و روستاییان، بسیاری از زنان و دختران شهرنشین نیز به این كار مشغولند.
گلیم شیریكی‌ پیچ از شاخص‌ ترین دست ‌بافته ‌های زنان روستایی و عشایری شهرستان سیرجان است كه خاستگاه اصلی آن روستای دارستان در25كیلومتری مركز شهرستان سیرجان است.
شورای جهانی ‌صنایع‌دستی در شهریور ماه بعد از بررسی گزارش ارزیابان اعزامی به ایران، با ثبت سیرجان و مریوان به‌عنوان شهرهای جهانی گلیم و كلاش و روستای كلپورگان به‌عنوان دهكده جهانی سفال موافقت كرد.
استان كرمان در طول فعالیت دولت تدبیر و امید شاهد ثبت جهانی پنج اثر تاریخی و جاذبه طبیعی روستای تاریخی و دستكند میمند، كویر لوت شهداد، و قنات های گوهر ریز چوپار، قاسم آباد و اكبر آباد بم بوده است.
سیرجان در فاصله 180 كیلومتری غرب كرمان قرار دارد.
خبرنگار: داود رجبی بهجت انتشار دهنده: نجمه حسنی*
7437/3029