۲۷ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۹
کد خبر: 82767267
T T
۰ نفر

دغدغه آرامش ابدي در اهر

۲۷ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۹
کد خبر: 82767267
دغدغه آرامش ابدي در اهر

تبريز- ايرنا - ايجاد آرامستان جديد و ساماندهي آرامستان هاي موجود اهر از خواسته هاي اساسي مردم اين شهر است .

آرامستان يكي از مهم‌ترين زير‌ساخت‌هاي شهري است تا جايي كه در قانون جامع شهرسازي و معماري كشور، مبحث اول حقوق و مقررات شهرسازي، بخش هفتم، احداث غسال‌خانه‌ها و گورستان‌ها به‌عنوان الزامات مديريت شهري معرفي شده است.
ايجاد آرامستان از وظايف جديد شهرداري‌ها نبوده و اين قانون حتي پيش از انقلاب اسلامي نيز وجود داشته است.
شهرستان اهر هم با وجود دارا بودن آرامستان هاي متعدد با ضعف خدمات و كمبود فضاي تدفين مواجه است و نيازمند توسعه و ساماندهي اين محيط هاست كه انسان را به ياد مرگ مي اندازد و جايگاه ابدي محسوب مي شود.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان آذربايجان شرقي در اين باره مي گويد: اجراي مصوبات جلسات ساماندهي گورستان هاي متروكه توسط شهرداري اهر لازم الاجراست .
حجت‌الاسلام علي مصائبي افزود: 3 سال است كه مصوبات از سوي شهرداري و شوراي شهر اجرا نشده است و اين رويه براي ما قابل قبول نيست و بايد مصوبات تمامي جلسات در ارتباط با گورستان هاي متروكه اهر ضمانت اجرايي داشته باشد.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان آذربايجان شرقي، گفت: شهرداري اهر بايد به تعهدات خود در اين خصوص عمل كند.
فرماندار شهرستان اهر نيز بر ضرورت ساماندهي گورستان هاي متروكه در اين شهرستان تاكيد كرد.
زاهد محمودي گفت: ساماندهي گورستان هاي متروكه از مهم ترين مطالبات مردم اهر است .
وي با اشاره به اينكه اجراي طرح ساماندهي گورستان هاي نادرقوجا و بهرام‌آباد بنا به دلايل نامعلوم متوقف شده است، گفت: از دستگاه‌هاي مرتبط انتظار داريم تا هر چه سريع‌تر به رفع موانع پيش رو اقدام كنند.
معاون فرماندار اهر نيز با اعلام اينكه شهر بيش از 100 هزار نفري اهر نيازمند تشكيل سازمان آرامستان است، گفت: وجود گورستان‌ هاي متعدد در اين شهر نه‌ تنها براي ثبت‌ احوال از نظر ثبت وقايع فوتي بلكه براي ساير ارگان‌ ها و مردم نيز مشكل‌ ساز شده است.
مدد سمندري همچنين بر لزوم ساماندهي گورستان‌ هاي شهر اهر نيز تأكيد كرد و افزود: دستگاه‌ها و ارگان‌ هاي همكار ثبت‌ احوال بايستي براي ثبت وقايع حياتي در مهلت قانوني همكاري مستمري داشته باشند.
رئيس شوراي اسلامي شهر اهر نيز ايجاد سازمان گورستان شهرداري را ضروري دانست و افزود: پيگير ايجاد اين سازمان در ساختار جديد براي شهرهاي بالاي صد هزار نفر بر طبق قانون هستيم.
صمدعلي اكبرزاده اهري گفت: فنس كشي ، احداث پاركينگ، سرويس بهداشتي و سيستم روشنائي براي آرامستان‌هاي اين شهر ضروري است.
وي با اشاره به تلاش هاي صورت گرفته در خصوص ايجاد يك آرامستان جديد گفت: با توجه به تكميل ظرفيت تعدادي از آرامگاه هاي موجود در شهر به تازگي اهري هاي مقيم تهران جهت احداث آرامستان جديد، زميني در جاده آذغان خريداري كرده اند.
علي اكبرزاده اهري افزود: براي اينكه آرامستان از چهره مطلوب و درخور توجهي برخوردار شود، بايد نسبت به احداث مبلمان ايده‌آل، نورپردازي مناسب و ساخت فضاي سبز توجه شود به طوري كه زيبنده شهر تاريخي اهر باشد.
رئيس شوراي اسلامي شهر اهر خاطر نشان كرد: با توجه به محدوديت قبر در آرامستان هاي قبلي، اگر زميني به منظور احداث آرامستان جديد در اين منطقه مهيا نشود، بدون ترديد در آينده اي نه چندان دور، اين موضوع به مشكلي بزرگ تبديل خواهد شد.
حجت الاسلام جواد حاجي زاده امام جمعه شهرستان اهر نيز مشكلاتي همچون نيمه كاره رها شدن گورستان هاي بهرام آباد و نادر قوجا را يادآور شد و گفت: طبق مصوبات و تصميم گيري هاي گرفته شده در جلسات ساماندهي گورستان ها، نبايد اموات در گورستان هايي به غير از گورستان‌هاي آيت‌الله برقي و حاج معين دفن شود تا در آينده با مشكلاتي احتمالي روبرو نشويم.
يكي از شهروندان اهري هم گفت: آرامستان چلپ وردي به‌ عنوان مركز اصلي دفن اموات به‌حساب مي‌آيد اما ظرفيت اين مكان نيز محدود است و طي چند سال آينده تكميل مي‌شود.
علي اهري برنامه‌ريزي براي احداث آرامستان با تمام امكانات رفاهي و خدمات مناسب را ضروري دانست و گفت: بدون ترديد ايجاد آرامستان جديد مي‌تواند از نگراني خانواده متوفي بكاهد كه خدمت بزرگي به شهروندان خواهد بود.
در يكي از آرامستان هاي شهر پاي صحبت مادري مي نشينم كه در حال خواندن فاتحه براي تنها فرزند از دست رفته اش است.
اين مادر نيز از وضعيت رسيدگي به آرامستان دلخور است و مي گويد: اينجا هيچ امكانات رفاهي نظير صندلي، روشنائي، سرويس بهداشتي و حتي روشنايي وجود ندارد و برخي شبها با نور گوشي‌هايمان قبر فرزندمان را پيدا كرده ايم.
اين مادر كه دل پر دردي دارد ادامه مي دهد: ما حاضريم حتي كمك مالي كنيم اما مزار اموات ما در شرايط بهتري باشد.
به هر حال براي پيش‌گيري از برخي مشكلات اساسي در مراحل انتقال و دفن اموات، ساماندهي آرامستان هاي اهر بايد در اولويت برنامه هاي شهرداري‌ اهر قرار گيرد.
اتخاذ رويكردي راهبردي، آينده‌نگر و همه‌جانبه به موضوع آرامستان و در اين راستا جذب نيروي متخصص در بخش هاي مختلف انتقال و تدفين همچنين تجهيز آرامستان ها به آمبولانس‌ها نيز از جمله مواردي است كه مورد توجه قرار گيرد .
سامان‌دهي و ايجاد امكانات رفاهي براي صاحبان متوفي و شهرونداني كه در روزهاي پنج‌شنبه و جمعه براي زيارت قبور به آرامستان‌هاي شهر مراجعه مي‌كنند، احداث پاركينگ و سرويس بهداشتي ضروري است.
شهر اهر داراي آرامستان هاي متعددي است و چهار گورستان برقي، حاج معين، ديزليش و چلپ وردي داراي كمترين امكانات رفاهي هستند.
شهرستان اهر يكي از شهرستان‌هاي استان آذربايجان شرقي است كه جمعيت آن بر اساس سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1390 در حدود 128 هزار نفر است كه 92 هزار نفر در شهر اهر و 36 هزار نفر در روستاها ساكن هستند.
گزارش از رضا بالاگر ** انتشار: پرويز انصاري
7225/3071