۵ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۲۱
کد خبر: 82775780
T T
۰ نفر
معلولان از پرداخت هزینه های صدور پروانه ساختمانی و عوارض معاف می شوند

تهران-ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب كردند كه افراد دارای معلولیت از پرداخت هزینه‏ های صدور پروانه ساختمانی، آماده‏ سازی زمین، عوارض نوسازی و همچنین حق انشعابات آب، برق، گاز و دفع فاضلاب منطبق با الگوی مسكن مصوب معاف شوند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی موادی از لایحه حمایت از حقوق معلولان را تصویب كردند.
نمایندگان مجلس در ماده 17 این لایحه، وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاههای مربوط را مكلف كردند كه متناسب با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و سایر اقدامات حمایتی از سازندگان واحدهای مسكونی اعم از انبوه‏سازان، تعاونی‌ها و بخش خصوصی، تعهد لازم را برای اختصاص حداقل ده درصد واحدهای مسكونی احداثی با كیفیت و مناسب‏سازی شده به افراد دارای معلولیت فاقد مسكن (با اولویت زوجهای دارای معلولیت و خانواده‏های دارای چند معلول) به‌صورت ارزان‏قیمت با معرفی سازمان از سازندگان مذكور أخذ و بر اجرای آن نظارت نمایند.
نمایندگان مجلس در تبصره 1 ماده 17، بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران را مكلف كردند تسهیلات اعتباری ارزان قیمت با نرخ ترجیحی و بلندمدت مسكن موضوع این ماده را برای یك بار تأمین و به افراد دارای معلولیت تحت‌پوشش سازمان و یا تعاونی‏ها و یا مؤسسات خیریه مورد تأیید سازمان اختصاص دهد.
براساس تبصره 2 ماده 17 این لایحه، اعتبار مورد نیاز جهت پرداخت مابه‏التفاوت نرخ سود چهاردرصد و نرخ سود مصوب نظام بانكی در قانون بودجه سالانه منظور می‏شود.
نمایندگان مجلس در ماده 18 لایحه حمایت از معلولان، سازمان ملی زمین و مسكن را مكلف كردند زمین مورد نیاز احداث واحدهای مسكونی افراد دارای معلولیت فاقد مسكن را با دسترسی مناسب به صورت اجاره بلندمدت نود و نه ساله تأمین و برای یكبار در اختیار افراد مذكور و یا تعاونی‏ها و مؤسسات خیریه‏ مسكن‏ساز مورد تأیید سازمان، قرار دهد.
خانه ملتی ها در ماده ماده 19 این لایحه مصوب كردند كه افراد دارای معلولیت از پرداخت هزینه‏های صدور پروانه ساختمانی، آماده‏سازی زمین، عوارض نوسازی و همچنین حق انشعابات آب، برق، گاز و دفع فاضلاب منطبق با الگوی مسكن مصوب معاف می‏باشند.
نمایندگان مجلس در تبصره 1 ماده 19 این لایحه مصوب كردند كه استفاده از تسهیلات موضوع این ماده برای هر فرد دارای معلولیت صرفاً برای یك واحد مسكونی مجاز است.
خانه ملتی ها در تبصره 2 این لایحه، دولت را مكلف كردند كه اعتبار مورد نیاز اجرای حكم این ماده را در لوایح بودجه سالانه پیش‏بینی كند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ماده 20 این لایحه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شهرداری‏ها و سایر سازمان‏ها و نهادهای دارنده سالنهای نمایش فیلم، را مكلف كردند كه بدون أخذ هزینه، امكان نمایش آگهی(تیزر)های آموزشی مورد تأیید سازمان در خصوص حقوق افراد دارای معلولیت و چگونگی تعامل با این افراد را فراهم آورند.
بر اساس ماده 21 این لایحه كه به تصویب مجلس رسید: سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مكلف است حداقل پنج ساعت از برنامه‌های خود را در هفته به صورت رایگان در زمان‏های مناسب به برنامه‌های سازمان و تشكلهای مردم نهاد حامی افراد دارای معلولیت به‌منظور آشنایی مردم با حقوق، توانمندی‏ها و مشكلات این افراد اختصاص دهد و نسبت به زیرنویسی فیلم‏ها و برنامه‏های شبكه‏های مختلف سیما، استفاده از رابط ناشنوایان و نیز پخش توصیف شنیداری فیلم‏ها جهت افراد نابینا اقدام نماید.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ماده 23 این لایحه سازمان بهزیستی را مكلف كردند كه حسب درخواست فرد دارای معلولیت یا قیم وی (حسب مورد)، در پرونده‏هایی كه حق فرد دارای معلولیت به دلیل معلولیت، مورد تعرض قرار گرفته یا چنین ادعایی مطرح است در صورتی كه ادعای مزبور مورد تأیید سازمان باشد به عنوان نماینده وی، در دادگاه مربوط شركت كند.
سیام**9121 خبرنگار: سمیه لاری
انتشار: كتایون لامع زاده
۰ نفر