به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا، چكيدهاي از مهمترين فعاليت هاي WHO در نيمه اول سال 2017 ميلادي در ادامه ارايه شده است.
**ژانويه
كنترل دخانيات ميتواند جان ميليون ها انسان را نجات دهد و از تلف شدن ميلياردها دلار هزينه جلوگيري كند. سازمان جهاني بهداشت در ژانويه سال 2017 اعلام كرد سياستهاي كنترل مصرف دخانيات از جمله ماليات هاي تنباكو و افزايش قيمت دخانيات، ميتواند مصرف دخانيات را كاهش دهد و علاوه بر جلوگيري از صرف هزينه آن، جان ميليونها انسان را بر اثر بيماري ها و سرطانهاي ناشي از مصرف دخانيات نجات دهد. دخانيات عامل دو قاتل اصلي جان بشر يعني سرطان و بيماريهاي قلبي است. همچنين WHO در همين ماه اعلام كرد جهان پيشرفت چشمگيري در زمينه واكسيناسيون سرخك داشته است. سرخك يك بيماري عفوني و يكي از مهمترين دلايل مرگ و مير كودكان است.
**فوريه
سازمان جهاني بهداشت اعلام كرد سرطان دومين عامل مرگ و مير در سراسر جهان است و حدود دو سوم آن در كشوهاي فقير و با درآمد متوسط به وقوع ميپيوندد. اين سازمان اعلام كرد تشخيص زودهنگام، ميزان بقاي بيماران را افزايش ميدهد و منجر به كاهش هزينههاي درمان ميشود.
ارسال كمك، دارو، تجهيزات و متخصصان بهداشت و پزشك به يمن از جمله مهمترين اقدامات اين سازمان در ماه فوريه سال گذشته بود. ارسال مواد غذايي و دارويي به نيجريه از جمله ديگر اقدامات صورت گرفته در فوريه سال گذشته است.
در فوريه سال گذشته، سازمان جهاني بهداشت فهرستي از پاتوژن هاي مقاوم به آنتي بيوتيك را منتشر و بر ضرورت ساخت آنتيبيوتيكهاي جديد تاكيد كرد.
**مارس
سازمان جهاني بهداشت در ماه مارس سال گذشته اعلام كرد آلودگي محيط سالانه جان 1.7 ميليون كودك را ميگيرد. اين سازمان اعلام كرد از هر چهار مرگ كودكان زير 5 سال، يك مورد به دليل آلودگي هاي محيط از جمله آلودگي هوا در بيرون و محيط خانه، استنشاق دود دست دوم سيگار، آب آشاميدني غير سالم و بهداشت نامناسب است.
كاهش چشمگير موارد ابتلا به فلج اطفال و يك قدم تا ريشهكني آن، از جمله آمار گزارش شده مارس سال گذشته بود.
ضرورت از بين رفتن فلياريوز لنفاوي (يكي از عفونتهاي منتقله از حشرات) يكي از تاكيدات سازمان جهاني بهداشت در اين ماه بود. بر اساس اين گزارش، 856 ميليون نفر در 52 كشور در معرض اين عفونت قرار دارند.
**آوريل
ضرورت درمان افسردگي يكي از موضوعات بررسي شده در اين ماه بود. بيش از 300 ميليون نفر در سراسر جهان از افسردگي رنج ميبرند. افسردگي يكي از مهمترين دلايل ازكارافتادگي است.
هپاتيت يكي ديگر از موضوعات بررسي شده در اين ماه بود. به گزارش سازمان، حدود 325 ميليون نفر به عفونت هپاتيت C يا B مبتلا هستند. محافظت در برابر مالاريا از جمله ديگر اقدامات اين سازمان بود.
**ماه مي
با توجه به پيشرفتهاي صورتگرفته در زمينه جمعآوري آمارهاي حياتي، تقريبا نيمي از علل مرگ و مير در سراسر جهان با ذكر علت ثبت شد كه پيشرفت مهمي در زمينه پيشگيري از عوامل مرگ و مير و درمان هاي به موقع محسوب ميشود.
نياز به شفافسازي كارآزماييهاي باليني از جمله ديگر مواد بيان شده توسط WHO در اين ماه بود. سازمان جهاني بهداشت بر استانداردسازي گزارشهاي كارآزماييهاي باليني تاكيد كرد.
**ژوئن
ضرورت به روز رساني ليست دارويي مورد نياز براي درمان بيماري ها از جمله مواد تاكيد شده سازمان بود؛ WHO فهرست داروهاي ضروري و پيشنهاد براي استفاده از آنتي بيوتيكها و داروهاي ضروري براي درمان هپاتيت C، HIV، سل و سرطان را ارايه كرد.
دعوت از تمام افراد واجد شرايط در سراسر جهان براي اهداي خون از ديگر بيانيههاي سازمان بود.
با توجه به افزايش جمعيت مسن، آزار سالمندان يكي از مواردي بود كه WHO در مورد آن هشدار داد. آزار روانشناختي، سو استفاده مالي، عدم توجه و سو استفاده فيزيكي از جمله مهمترين موارد آزار سالمندان هستند.توجه به سلامت مهاجران از ديگر موارد اشاره شده سازمان بود.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده عليكاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا – سازمان جهاني بهداشت (WHO) در سال 2017 ميلادي فعاليتهاي گسترده اي را در جهت بهداشت روان و جسمي صورت داده كه اثراتي پايدار دارند.