به گزارش ايرنا از روابط عمومي نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، قرار است در اين مراسم كه با حضور فرماندهان و مسئولان كشوري و لشكري در دانشگاه هوايي شهيد ستاري برگزار خواهد شد، سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهوري و شماري از پيشكسوتان عرصه ايثار و شهادت، خانواده هاي معظم و معزز شهدا و ايثارگران و پرسنل انقلابي نهاجا حضور داشته باشند.
امير سرلشكر شهيد، منصور ستاري در سال 1327 در روستاي ولي آباد ورامين ديده به جهان گشود، دوران ابتدايي را در مدرسه ولي آباد قرچك و دوران متوسطه را در مدرسه پوئينك باقر آباد به پايان رسانيد.
وي در طول دوران تحصيل همواره يكي از شاگردان ممتاز كلاس به شمار مي رفت.
شهيد ستاري پس از اخذ ديپلم متوسطه در سال 1346 وارد دانشكده افسري شد و پس از پايان دوره دانشكده، به درجة ستوان دومي نايل آمد.
در سال 1350 شهيد ستاري به منظور طي دوره علمي كنترل رادار به آمريكا اعزام شد و پس از گذراندن دوره اي يكساله، در سال 1351 به ايران بازگشت و به عنوان افسر كنترل شكاري نيروي هوايي مشغول به كار شد.
شهيد ستاري در سال 1354 در كنكور سراسري شركت كرد و در رشته برق و الكترونيك پذيرفته شد.
با پيروزي انقلاب اسلامي و شروع جنگ تحميلي با وجود آن كه تعدادي از واحدهاي دانشگاهي را گذرانده بود، تحصيل را كنار گذاشت و همدوش ديگر آحاد مردم به پاسداري از دستاوردهاي انقلاب پرداخت.
شهيد ستاري كه افسري مؤمن، متعهد، شجاع، آگاه، تيزهوش و كاردان بود توانست طرح ها و ابتكارهاي زيادي در تجهيز سيستم هاي راداري، پدافندي به اجرا گذارد كه اين دستاوردها در طول جنگ تحميلي توان نيروي هوايي را در سرنگوني هواپيماهاي متجاوز دشمن دو چندان كرد.
فعاليت هاي بي شمار وي در اجراي طرح هاي جنگي باعث شد تا درسال 1362 به سمت معاون عمليات فرماندهي پدافند نيروي هوايي منصوب شود.
شهيد ستاري در سال 1364 به عنوان معاونت طرح و برنامه نيروي هوايي برگزيده شد و به علت لياقت و كارداني و شايستگي هايي كه از خود نشان داد، در بهمن ماه سال 1365 با درجه سرهنگي به سمت فرماندهي نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران منصوب شد و تا هنگام شهادت عهده دار اين مسئوليت بود.
وي در عمليات خيبر وقتي در محاصره بمباران شيميايي بود، ماسك خود را به پيرمردي كه راننده لودر بود هديه كرد و اين اقدام باعث شد كه تا زمان شهادت از شامه بويايي بي بهره شود و تا پايان عمر اين موضوع را مخفي مي كرد.
اقدامات شهيد ستاري در طول دوران دفاع مقدس و فرماندهي بر نيروي هوايي ارتش بر چهار محور طرح و برنامه صحيح، سازماندهي نيروي انساني متعهد و كارا، تأمين وسايل و تجهيزات با بهره گيري حداكثر از منافع موجود داخلي و با تكيه بر اهداف خودكفايي كشور و اعمال مديريت پويا و متكي بر روابط انساني و ايجاد محيطي هرچه مناسب تر براي تشريك مساعي همگاني استوار بود، اصولي كه تا پايان عمر بر آن ها پايبند بود.
شهيد منصور ستاري در طول دوران حيات خويش اقدامات بسيار موثري را انجام داد كه از جمله مي توان به تأسيس دانشكده پرواز و خلباني، تأسيس دانشگاه هوافضا با 8 گرايش تحصيلي و مبتني بر برنامه هاي آموزشي، تأسيس دانشكده پرستاري و راه اندازي مركز تحقيقات و آموزش پزشكي پاتولوژي نيروي هوايي، توجه به آموزش پرسنل رده مياني، ايجاد هنرستان كارودانش ـ فني و حرفه اي در مركز آموزشهاي هوايي و ايجاد شبكه ديده باني به منظور تقويت سيستم پدافندي كشور اشاره كرد.
در سال هاي پاياني جنگ تحميلي، شهيد ستاري اقدام به اسكورت ناوگان تجاري كشتي هاي نفتكش ايران در خليج فارس و درياي عمان تا خروج آنها مي كرد كه اين اقدام با توجه به حجم عمليات جنگي اقدامي بسيار مهم، تأثيرگذار و عظيم بود.
به گزارش ايرنا، هواپيماي جت استار نيروي هوايي در روز 15 دي 1373 در فاصله 64 كيلومتري فرودگاه در جاده نائين- يزد دچار سانحه شد و شهيد ستاري و همراهانش را به عروج برد.
همراهان شهيد ستاري در اين پرواز شهيد خلبان مصطفي اردستاني(معاونت عمليات نيروي هوايي)، شهيد خلبان سيد عليرضا ياسيني (معاون هماهنگ كننده و رئيس ستاد نيروي هوايي)- شهيد احمد شجاعي- شهيد حسن رزاقي- شهيد شريفي(مسئول دفتر شهيد ستاري)- شهيد خلبان جمشيدي (خلبان پرواز)، شهيد خلبان جم منش( كمك خلبان)، شهيد سنايي ( مهندس پرواز)، شهيد پورزاري(افسر و محافظ همراه)، شهيد محتشمي (افسر و محافظ همراه) و شهيد محسني ( افسر و محافظ همراه) بودند كه يادشان براي هميشه در تاريخ حماسه و ايثار گرامي، روحشان شاد و راهشان پر رهرو باد.
اجتمام(1)**7029**1569**تنظيم: فرهاد شرف پور **انتشار: علي حبيبي
** آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تهران - ايرنا - نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران از برگزاري بيست و سومين سالگرد شهادت شهداي سانحه هوايي 15 دي 73 و امير سرلشكر منصور ستاري فرمانده فقيد نيروي هوايي ارتش و شماري از فرماندهان شهيد نهاجا فردا (چهارشنبه) 13دي در دانشگاه هوايي شهيد ستاري خبر داد.