جمشید سلام زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: برخی داروهای مسكن و ضد درد به طور بی رویه مصرف می شود البته مصرف این داروها با مشاوره پزشك، بدون نسخه مشكلی ندارد اما نباید به صورت خودسرانه مصرف شوند.
وی خاطرنشان كرد: گاهی مردم داروهای موجود در منزل را خودسرانه یا به توصیه دیگران مصرف می كنند درحالیكه چه بسا داروهایی مانند مسكن ضد درد و ضدالتهاب غیراستروئیدی ( NSAID ) از جمله ژلوفن، ایبوپروفن، دیكلوفناك و ناپروكسن ها كه فكر می كنیم ساده است و همه آن را مصرف می كنند در بدن ما به علت وضعیت فیزیولوژیكی خاص بدن ما، عوارض ناخواسته ای باقی بگذارد.
این استاد دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهاركرد: این داروها می توانند زخم های گوارشی را تشدید كنند . به ویژه سالمندان كه اغلب دارو مصرف می كنند با مصرف مسكن ممكن است دچار تداخل دارویی و پیچیدگی های دیگر شوند.
سلام زاده گفت: همچنین مبتلایان به بیماری قلبی كه وارفارین مصرف می كنند درصورت مصرف مسكن ها ، كنترل انعقاد خون آنان از دست خارج می شود و دچار خونریزی می شوند.
وی افزود: مسكن ها در مبتلایان به نارسایی كلیوی موجب تشدید نارسایی قلبی می شود بنابراین همه مردم هنگام مصرف مسكن ها حتما باید با پزشك یا داروساز مشورت كنند.
**آنتی هیستامین فشارخون را تشدید می كند
رئیس انجمن متخصصین داروسازی بالینی ایران گفت: برخی مردم نیز به ویژه هنگام سرماخوردگی یا حساسیت های فصلی ، آنتی هیستامین دكونژستانت مصرف می كنند كه این داروها به علت داشتن تركیبات خاصی موجب تحریك قلب می شوند.
سلام زاده خاطرنشان كرد: مصرف آنتی هیستامین می تواند منجر به تشدید یا بروز فشارخون بالا شود.
وی افزود: مردم هنگام مصرف داروهای ضداحتقان و ضدآبریزش بینی مانند آنتی هیستامین باید مراقب عوارض خواب آلودگی آنها باشند تا به ویژه هنگام رانندگی، دچار حوادث نشوند.
اجتمام**9185**1776
مصاحبه كننده: سادات حسینی خواه** انتشار: لیلا خطیب زاده
رئیس انجمن متخصصین داروسازی بالینی ایران:
افراد بالای 65 سال داروی مسكن مصرف نكنند
۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۴۱
کد خبر:
82805264
تهران - ایرنا - رئیس انجمن متخصصین داروسازی بالینی ایران گفت: افراد بالای 65 سال نباید مسكن مصرف كنند چراكه این افراد مستعد عوارضی مانند خونریزی گوارشی ناشی از مصرف مسكن هستند.