۶ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۳۸
کد خبر: 82808539
T T
۰ نفر
تدوين سند اجرايي علم و فناوري در حوزه كشاورزي، آب و منابع طبيعي

تهران- ايرنا- دبير كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي شوراي عالي عتف از تدوين سند اجرايي علم و فناوري در اين حوزه و بررسي نهايي آن در همايشي با حضور نخبگان دستگاه هاي مختلف خبر داد.

بهزاد قره ياضي روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا، با اشاره به بيستمين جلسه شوراي عالي عتف گفت: در اين جلسه دبيرخانه شورا موظف شد با همكاري دستگاه هاي اجرايي برنامه هاي ملي علم و فناوري و اقتصادهاي دانش بنيان را در حوزه هاي مرتبط كميسيون هاي تحصصي تدوين و براي تصويب به شوراي عالي ارائه كند.
شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري (عتف) به عنوان نهاد فرابخشي سياستگذار علوم، تحقيقات و فناوري كشور براساس ماده 99 قانون برنامه سوم توسعه و ماده 3 و 4 قانون تشكيل وزارت علوم، تحقيقات و فناوري سال 88 تشكيل شد.
شوراي عالي عتف از نظر ساختار اجرايي متشكل از يك كميسيون دائم بر اساس ماده 9 آيين نامه داخلي، 11 كميسيون تخصصي و يك كميسيون تدوين و هماهنگي است كه كميسيون دائم براي استمرار و تسريع به فرايند تصميم گيري و كارشناسي اوليه دستور كارهاي شوراي عالي تشكيل شده است.
وي ادامه داد: در حال حاضر شوراي عالي عتف 11 كميسيون تخصصي دارد كه يكي از كميسيون ها كشاورزي، آب و منابع طبيعي با حضور نخبگان دانشگاهي، نمايندگان دستگاه ها و معرفي شدگان انجمن هاي علمي است.
عضو هيات علمي پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي ايران تاكيد كرد: بر اساس مصوبات كميسيون تخصصي كشاورزي، آب و منابع طبيعي، مقرر شد اين برنامه ها در سياست هاي اجرايي به نام سند اجرايي علم و فناوري در حوزه كشاورزي، آب و منابع طبيعي تدوين شود.
وي اضافه كرد: به همين منظور بر اساس يك مطالعه متا (فراتحليل با گردآوري پژوهش هاي مختلف و بررسي داده هاي آنها) آنچه در دستگاه هاي مختلف پيش از اين انجام شده است؛ از جمله در سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي در جلسات كميسيون تخصصي مطرح و نتيجه آن در كميسيون دائم شوراي عالي عتف ارائه و براي اعمال اصلاحات بار ديگر به كميسيون ارجاع شد.
دبير كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي با اشاره به همكاري نهادهاي مختلف در تدوين اين سند افزود: نتيجه نهايي روز پنجشنبه 10 اسفند جاري در همايشي يك روزه در محل سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي با حضور همه نخبگان و خبرگان اين حوزه از سراسر كشور بررسي و بازبيني مي شود و در نهايت در قالب يك سند تدوين خواهد شد.
وي گفت: سند بعد از اين همايش براي شوراي عالي عتف ارسال مي شود و پس از تصويب در اين شورا براي كليه دستگاه ها الزام آور و نقشه راه و سند بالادستي اين حوزه خواهد بود.
قره ياضي تاكيد كرد: مزيت اين سند به اسناد ديگر اين است كه به روز است و حاصل تعامل بخش كشاورزي، محيط زيست و آب و انرژي به شمار مي آيد.
وي با اشاره به فعاليت هاي جزيره اي در اين حوزه افزود: در گذشته هر بخشي براي خود كار كرده بود؛ ولي اين سند حاصل تعامل همه بخش ها با يكديگر شامل وزارت نيرو، وزارت جهاد كشاورزي، سازمان استاندارد، سازمان حفاظت محيط زيست، انجمن هاي علمي ذيربط و غيره است كه دست به دست هم داده اند تا آن را نهايي كنند.
اين كارشناس حوزه كشاورزي افزود: دكتر ارژنگ جوادي دبير علمي و دكتر آرش رزمي دبير اجرايي اين همايش يك روزه هستند.
شوراي عالي عتف با رياست رييس جمهوري يا معاون اول و حضور 7 وزير، روساي سازمان مديريت و برنامه ريزي، بانك مركزي، فرهنگستان‌ علوم، نمايندگان روساي دانشگاه‌ها، انجمن‌هاي علمي و تعدادي از صاحبنظران بخش‌هاي توليدي و خدماتي دولتي و خصوصي تشكيل مي شود و وظايف دبيرخانه‌اي اين شورا طبق قانون به وزارت علوم محول شده است.
علمي*9157*1436*
خبرنگار: منصوره شوشتري**انتشار: داود پورصحت*
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر