آرتاشس تومانیان دوشنبه شب درگفت و گو با ایرنا دربوشهر افزود: در این ارتباط ایران به عنوان كشور دوست و همسایه در اولویت سرمایه گذاری ها و مبادلات اقتصادی ارمنستان قرار دارد.
وی اضافه كرد: ظرفیت های ویژه ارمنستان شاهراهی برای پذیرش سرمایه گذاران خارجی بویژه جمهوری اسلامی ایران است.
تومانیان ادامه داد: در این ارتباط سفارت ارمنستان برنامه بازدید از ظرفیت ها و مناطق مختلف ایران را برای شناسایی اولویت های اقتصادی و تجاری خود در دستور كار قرار داده است كه استان بوشهر به عنوان دهمین استان ایران است كه هیات سفارت ارمنستان با هدف آشنایی با ظرفیت های اقتصادی و تجاری آن از این استان بازدید كردند.
وی اضافه كرد: زیرساخت ها، امكانات لجستیك، انرژی، شیلات و كشاورزی استان بوشهر ظرفیت بسیار ویژه ای برای افزایش مبادلات تجاری ایران و ارمنستان به شمار می رود.
تومانیان ادامه داد: جمعیت كشور ارمنستان سه میلیون نفر است كه جدا از آن 7 تا 8 میلیون ارمنی نیز در كشورهای مختلف جهان سكونت دارند.
تومانیان افزود: شهروندان ارامنه هر جایی كه زندگی می كنند به افرادی قانون مدار و فعال در مسائل اقتصادی و فنی معروف هستند.
وی بیان كرد: از جمله موفقیت های بزرگ ارمنستان در حوزه سیاست خارجی نمود پیدا كرد و توانست بخوبی در اقصی نقاط جهان تعامل مثبت و سازنده برقرار كند.
تومانیان افزود: برای نمونه در حالی كه ارمنستان روسیه را شریك استراتژیك خود می داند ولی با كشورهای آمریكا و اروپا نیز رابطه برقرار و این رابطه را در بالاترین سطح نگه داشته است.
وی اظهاركرد: در توسعه روابط اقتصادی با ارمنستان یك نكته قابل توجه وجود دارد كه آن هم اتحادیه اوراسیا متشكل از كشورهای ارمنستان، روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان است.
تومانیان اظهار كرد: این اتحادیه جمعیت 180 میلیونی را در برگرفته و به عنوان یك منطقه واحد گمركی محسوب می شود كه با این شرایط صادرات یك محصول به ارمنستان به منزله صادرات آن به چند كشور عضو اتحادیه اوراسیا محسوب می شود.
وی یادآور شد: در اتحادیه اوراسیا ارمنستان تنها كشوری است كه با اتحادیه اروپا رابطه دارد و در قالب این رابطه، تعرفه صادرات 6 هزار و 500 نوع كالای صادراتی ارمنستان به كشورهای عضو اتحادیه اروپا صفر و یا بسیار پایین است.
تومانیان بیان كرد: همچنین ارمنستان با كشورهای آمریكا، كانادا، نروژ و سوئیس صادرات برخودار از تعرفه ترجیحی دارد و تولیدات خود را به این كشورها صادر می كند.
وی افزود: ثبات اقتصادی از دیگر مزیت های ارمنستان است تا جایی كه نرخ تورم این كشور در چند سال گذشته به میزان 2.5 درصد ثابت مانده است.
سفیر ارمنستان در ایران افزود: با همه این مزیت ها ارمنستان قوانین خاصی برای تسهیل در پذیرش سرمایه گذاری خارجی وضع كرده كه این امر می تواند به توسعه مبادلات تجاری با ایران كمك كند.
وی اظهار كرد: برای سرمایه گذاران خارجی عملیات ثبت شركت با قابلیت 100درصدی شركت به نام آنها و بدون نیاز به شریك داخلی وجود دارد كه این ثبت می تواند همراه با اموال منقول و غیرمنقول برای سرمایه گذاری خارجی باشد.
تومانیان افزود: با خدمات دولت الكترونیك ثبت شركت در كمتر از 2 روز و بدون نیاز به مراجعه حضوری در ارمنستان امكان پذیر است و امكان انتقال سود شركت ها برای سرمایه گذاران خارجی به خارج از این كشور براحتی وجود دارد.
وی اظهار كرد: با این شرایط چنانچه قانون جدیدی نیز در ارمنستان وضع شود سرمایه گذاران خارجی تا پنج سال از قوانین جدید مصونیت دارند.
سفیر ارمنستان در ایران گفت: از سه منطقه آزاد تجاری ارمنستان یكی از آنها در مرز با ایران واقع است كه این یك ظرفیت قابل توجه برای توسعه مبادلات تجاری 2 كشور است.
وی تاكید كرد: توریسم، فناوری های پیشرفته، صنایع غذایی و كشاورزی و فناوری از جمله بخش هایی است كه دولت جمهوری ارمنستان بطور ویژه مورد حمایت قرار داده است.
تومانیان اظهار كرد: با همه این قابلیت امیدواریم علاوه بر افزایش مبادلات تجاری ایران و ارمنستان این همكاری ها منجر به سرمایه گذاری مشترك آنها در كشور سوم شود.
حجم مبادلات ایران و ارمنستان سالانه 300 میلیون دلار است و بیشتر در حوزه انرژی و بویژه گاز است.
سفیر ارمنستان با هدف آشنایی با ظرفیت های اقتصادی استان بوشهر در راس هیاتی در سفری یكروزه، روز دوشنبه از تاسیسات بندری، منطقه ویژه اقتصادی و برخی از واحدهای تولیدی استان بازدید و با استاندار بوشهر دیدار كرد.
7212/6043**
خبرنگار: عبدالصمد شهریاری** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
سفیر ارمنستان: در میان همسایگان نزدیكترین رابطه را با ایران داریم
۱۷ بهمن ۱۳۹۶، ۹:۲۶
کد خبر:
82821650
بوشهر- ایرنا- سفیر ارمنستان در جمهوری اسلامی ایران گفت:كشورهای ایران، تركیه، گرجستان و آذربایجان چهار همسایه كشور ما هستند كه در این میان ارمنستان نزدیكترین رابطه را با ایران دارد.