۲ اسفند ۱۳۹۶، ۸:۳۸
کد خبر: 82838735
T T
۰ نفر
اولویت پتروشیمی ها تامین كود اوره مورد نیاز كشاورزان باشد

تهران – ایرنا – مجری طرح گندم وزارت جهاد كشاورزی با بیان این كه با مازاد تولیدكود اوره در كشور مواجه ایم، گفت: انتظار می رود پتروشیمی ها به جای صادرات، اولویت خود را تامین كود اوره بخش كشاورزی كشور قرار دهند تا امنیت غذایی كشور آسیب نبیند.

'اسماعیل اسفندیارپور' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: آنچه كه از لحاظ پشتیبانی و تداركات نهاده های مورد نیاز همچون كودهای پایه (پتاسه، فسفاته و ازته) مورد نظر ما است در زمان كاشت به موقع و به میزان كافی توسط شركت خدمات حمایتی كشاورزی تامین شد.
وی از تامین و تدارك كود سرك به میزان كافی خبرداد و اظهارداشت: انتظار می رود پتروشیمی ها كود اوره مورد نیاز مصرف داخلی را به میزان كافی در اختیار شركت خدمات حمایتی قرار دهند كه این شركت نیز از طریق كارگزاری ها در اختیار كشاورزان قرار دهد تا در تامین و مصرف این كود به مشكل نخوریم.
وی تصریح كرد: اكنون كشور با مازاد تولید كود اوره مواجه است بنابراین انتظار می رود پتروشیمی ها همكاری خوبی در این زمینه داشته باشند تا تولید ملی به دلیل صادرات كود صدمه نبیند.
وی با اشاره به این كه انصاف نیست كود مورد نیاز بخش كشاورزی داخلی صادر شود و ناچار شویم گندم را وارد كنیم اضافه كرد: امیدواریم شركت خدمات حمایتی كود لازم را به موقع به كشاورزان برساند.

** بدهی دولت به شركت های تولید كننده بذر پرداخت شود
اسفندیارپور با بیان این كه تاكنون نزدیك 450 هزارتن بذر گندم اصلاح شده در اختیار كشاورزان قرار گرفته است، گفت: امسال شركت های تولید كننده بذر گندم در حمایت از دولت بذر تولیدی خود را به شكل یارانه ای با قیمت 17600 ریال در اختیار كشاورزان قرار دادند.
وی یادآورشد: سال گذشته نیز این شركت ها بذر گندم را به نرخ 15600 ریال به كشاورزان فروختند.
به گفته وی، درحالی كه نرخ تمام شده بذر گندم آبی و دیم بین 20250 تا 20500 ریال است.
این مقام مسئول از دستگاه حمایت كننده سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور خواست تا مطالبات شركت های تولید كننده بذر گندم را كه سال گذشته و امسال جور دولت را كشیدند، تا پایان امسال تامین و پرداخت كند.
وی اظهارداشت: زیرا اگر این شركت های تولید كننده در تنگنا قرار بگیرند، ممكن است بذر سال آینده با مشكل مواجه شود كه همین امر صدمه جدی به تولید داخلی و امنیت غذایی كشور دارد.

** استمرار خودكفایی گندم در سال زراعی جاری ادامه دارد
مجری طرح گندم وزارت جهاد كشاورزی از استمرار خودكفایی گندم در سال زراعی جاری خبرداد و گفت: خوشبختانه روند تولید گندم و تامین نیاز داخلی در طول چهار سال اخیر خوب بوده و تلاش داریم ضمن حفظ خودكفایی به اقدامات فنی عمق ببخشیم تا وضعیت به سمت مطلوب تر پیش برود.
وی افزود: كشور در سال 1391 وارد كننده بیش از 7 میلیون تن گندم بود اما اكنون به جایی رسیده ایم كه كل نیاز داخلی كشور تولید و تامین و مازاد آن به كشورهای هدف صادر می شود.
وی سیاست وزارت جهاد كشاورزی را رویكرد تولید محور دانست و گفت: رویكرد این وزارتخانه صادرات گندم نیست بلكه اولویت اول تامین گندم مورد نیاز داخل كشور است.
وی یادآورشد: در سال1396، نزدیك 12 میلیون و 400 هزارتن گندم در كشور تولید شد كه از این میزان هشت میلیون و 875 هزارتن توسط شركت بازرگانی دولتی ایران خریداری شد.
وی اضافه كرد: از این میزان گندم خریداری شده حدود 360 هزارتن گندم دوروم كیفی بوده است.
اسفندیارپور با اشاره به این كه كشت گندم از اواخر شهریورماه شروع و تا پایان آذرماه ادامه داشت، گفت: در سال زراعی جاری در مجموع پنج میلیون و 760 هزار هكتار از اراضی كشور زیركشت گندم آبی و دیم قرار گرفت.
وی افزود: به طوری كه از این میزان سطح زیركشت دو میلیون و 37 هزار هكتار گندم آبی و سه میلیون و 730 هزار هكتار گندم دیم است.
این مقام مسئول روند كشت گندم كشور را باوجود كاهش بارندگی ها مناسب دانست و اظهارداشت: اكنون گندم در اقلیم گرم و مناطق جنوبی خوشه زده و در اقلیم سرد سر از خاك درآورده است.
به گفته وی، برآورد دقیق تولید گندم در اردیبهشت ماه سال 97 اعلام می شود.

** شروع مبارزه با آفات گندم در 9 استان كشور
وی از مبارزه علف هرز و بیماری ها در 9 استان گندم خیز كشور خبرداد و افزود: درحال حاضر در استان های خوزستان، جنوب فارس بوشهر، هرمزگان، دشت عباس استان ایلام، گلستان، مازندران و بخشی از خراسان شمالی و اردبیل در مرحله مبارزه با علف هرز و آفات هستیم.
وی مصرف كود سرك را از عوامل مهم افزایش تولید و ارتقای پروتئین گندم عنوان كرد و گفت: ما تاكید داریم كود اوره و سرك به میزان كافی مصرف شود.
وی درباره انباشت رطوبت خاك در مقایسه با سال گذشته گفت: امسال بارش ها نسبت به سال گذشته كاهش یافته اما به دلیل كاهش شدت سرما و گرمای رطوبت خاك نسبت به سال گذشته وضعیت مناسب تری دارد.

به گزارش ایرنا، امسال نزدیك 9 میلیون تن گندم به ارزش بیش از 114 هزار میلیارد ریال از گندمكاران سراسر كشور خریداری شد كه با توجه به ذخایر پارسال همچنان خودكفایی در تولید این محصول استمرار پیدا كرد.
براساس مصوبه شورای اقتصاد هر كیلوگرم گندم معمولی (نان) با افت مفید چهار درصد و افت غیرمفید 2 درصد به مبلغ 13 هزار ریال (1300 تومان) و گندم دوروم 13 هزار و 300ریال (1330 تومان) خریداری شده بود.
سال گذشته نیز 14 میلیون و 590 هزارتن گندم تولید و 11 میلیون و 525 هزارتن به ارزش بیش از 145 هزار میلیارد ریال خریداری شد كه قیمت هر كیلوگرم گندم معمولی 12 هزار و 705 ریال و گندم دوروم 13هزار و 68 ریال بوده است.
خرید گندم همه ساله از بیست و یكم اسفندماه از شهرستان سرباز بخش پیشین سیستان و بلوچستان آغاز و تا اواخر مهرماه هر سال ادامه دارد.
اقتصام** 9186 * 6075