۸ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۲۷
کد خبر: 82845384
T T
۰ نفر
تكریم شهدای جامعه كارگری در بیانات رهبر انقلاب

تهران- ایرنا- بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست اندركاران كنگره 14 هزار شهید جامعه كارگری و مقام شهدای این صنف، مورد توجه روزنامه های امروز قرار گرفت.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، بیانات روز گذشته مقام معظم رهبری در باره شهدای جامعه كارگری در عنوان نخست روزنامه های چاپ امروز 8 اسفند ماه 1396 جای گرفت. این روزنامه ها همچنین به طرح مباحثی در رابطه با گفت وگوی ملی و همچنین استقبال مردم از خرید اوراق مشاركت با سود 20 درصد پرداختند.

** ارزش مضاعف برای تكریم شهدای جامعه كارگری
بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار دست ‌اندركاران كنگره 14 هزار شهید جامعه كارگری كشور كه در تاریخ 16 بهمن 96 برگزار شده بود، صبح دیروز در محل این همایش منتشر شد.
روزنامه «اطلاعات» با اشاره به آن بخش از سخنان رهبری مبنی بر اینكه «دشمنان در تحریك كارگران علیه جمهوری اسلامی ناكام ماندند» نوشت: ما در میدان نبرد – چه نبرد در دفاع هشت‌ساله، چه قبل از آن با گروهك‌ها، چه قبل از آن در دوران انقلاب و چه بعد از آن در حوادث مختلف كه اندكی نبردهای نظامی و اغلب غیر نظامی بوده- جای پای برجسته كارگران را مشاهده می‌كنیم. بنده بارها این را در سخنرانی‌ها، خطاب به كارگران عزیزمان گفته‌ام كه ضدّانقلابِ كشور از اوّل چشمش به كارگرها بود بلكه بتواند جامعه‌ كارگری را به ‌نحوی علیه جمهوری اسلامی تحریك كند.
در گزارش روزنامه «تفاهم» زیر عنوان «كارگران درحوادث انقلاب و دفاع مقدس با بصیرت و غیرت در صحنه بودند» به نقل از رهبر معظم انقلاب نوشت: خود بنده در جریان امر به‌طور محسوس حضور داشتم و خدای متعال این‌جور پیش آورده بود كه تقریبا به‌طور اتفاقی، به‌طور تصادفی، بنده در متن یك جریان تحریكات ضد [انقلابی] كارگری قرار بگیرم و برخورد كارگران را با این دشمنان انقلاب ببینم كه چطور با بصیرت، با همت، با تدین و پایبندی و تقید به دین، جواب رد دادند. از آن روز به بعد هم تا امروز همیشه همین‌جور بود.
به گزارش روزنامه «سیاست روز» رهبر انقلاب اسلامی حضور برجسته كارگران در دفاع مقدس را عرصه دیگری از غیرت و حمیّت دینی آنان برشمردند و خاطرنشان كردند: هرگاه امام بزرگوار فراخوان می‌دادند، بسیاری از كارگران جوان و مؤمن كه حتی نان شب و زندگی آنها وابسته به درآمد روزانه‌شان بود، به‌عنوان بسیجی به جبهه‌ها می‌رفتند و با منطق و استدلال می‌گفتند باید برویم از كشور و مرز اسلامی دفاع كنیم زیرا اگر دشمن مسلط شود، نه نان، بلكه هیچ‌چیز نخواهیم داشت.
روزنامه «مردم سالاری» هم به بخش دیگری از اظهارات مقام معظم رهبری با این موضوع كه «تكریم شهدای برخی اقشار از جمله شهدای كارگر ارزش مضاعف دارد» نوشت: بعضی از قشرها هستند كه تكریم آنها به‌خاطر شهادت، یك ارزش مضاعفی دارد. قشر كارگرمان از این‌ قبیل‌اند. بنابراین ما خیلی ممنونیم، متشكّریم از شماها برادران محترم در مجموعه كارگری كشور كه دارید این كار باارزش را دنبال می‌كنید و شهدای كارگری را معرّفی می‌كنید.

** لزوم توجه به طرح گفت وگوی ملی
اسحاق جهانگیری ظهر دیروز طی سخنانی در مراسم آیین نكوداشت هشتادمین سالگرد تاسیس كتابخانه ملی به طرحی مبنی بر گفت وگوی ملی اشاره و عنوان كرد كه برخی بی اخلاقی ها فضای جامعه را دگرگون ساخته است كه باید تدبیری برای رفع آن داشت. اظهارات جهانگیری مورد توجه برخی روزنامه های امروز قرار گرفت.
«آرمان» در این باره نوشت: در روزهای سرد زمستان واژه گفت‌وگو گرمای خاصی دارد؛ به‌ویژه آنكه تاكید بر این گفت‌وگو از سوی مسئولان كشور باشد. مسئولانی كه سال‌هاست سردمدار اعتدال و رفع اختلافات هستند. متهم كردن یكدیگر به برخی موضوعات، طرح و انتشار برخی شایعات و... نمونه‌های بارز بی‌اخلاقی است كه فضای جامعه را دستخوش گلایه‌هایی كرده است. بنابراین باید تدبیری برای رفع این مشكل داشت. از جمله شخصیت‌هایی كه مدت‌هاست برای رفع این مشكلات اعلام آمادگی كرده اند اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور است. جهانگیری تعامل مبتنی بر گفت‌وگو برای رفع مشكلات را در دستور كار دارد و بارها با همین مشی توانسته موفقیت‌هایی كسب كند.
به نوشته این روزنامه، كلید موفقیت او هم در آن است كه گروه یا شخصی را متهم اتفاقات معرفی نمی‌كند بلكه طرفین را به مدارا ضمن پذیرش شروطی دعوت می‌كند و به همین دلیل است كه وقتی قرار است شخصی برای انجام گفت‌وگو در موضوعات حساس انتخاب شود نگاه‌ها به سمت او می‌رود.
روزنامه «بهار» در گزارش خود از طرح گفت وگوی ملی عنوان كرد: تاكید جهانگیری به موضوع گفت وگو میان جریان های سیاسی مربوط به امروز و دیروز نیست و او از چند سال پیش به دنبال راهی است تا از طریق گفت وگو با مقامات عالی رتبه نظام فضا را برای حضور واقعی و جدی همه جریان های سیاسی كه پس از انتخابات 88 به دلایل مختلفی از گردونه مدیریتی كشور حذف شده اند فراهم آورد.
تاكید معاون اول رئیس جمهور به موضوع گفت وگوی ملی كه در ماه های اخیر به دفعات از آن سخن به میان آورده است روی دیگری از همین تلاش های او برای پر كردن خلاء گفت وگو در سپهر سیاسی ایران است. جهانگیری می كوشد از یك سو میان جریان اصلاح طلبی و مقامات ارشد نظام سیاسی رابطه ای برقرای كند از طرفی در پی ایجاد فضای گفت وگو و همكاری میان اصلاح طلبان و اعتدالیون است و به طور همزمان به پروژه تقریبا ناكام گفت وگوی ملی میان تمامی جریان های سیاسی گوشه چشمی دارد.

** استقبال از طرح سپرده گذاری
طرح تازه بانك مركزی مبنی بر فروش اوراق با سود 20 درصد با هدف كنترل بازار نقدینگی با استقبال مردم روبه رو شد. رئیس كل بانك مركزی در تازه ترین اظهارات خود به این طرح و تاثیر آن بر بازار اشاره كرد. شماری از روزنامه ها به اظهارات وی پرداختند.
روزنامه «ایران» نوشت: رئیس كل بانك مركزی روز گذشته در هفتمین همایش سیاست‌های پولی و چالش‌های بانكداری و تولید با بررسی تحولات اقتصاد كشور در سال‌های اخیر گفت كه به‌رغم وجود شرایط نگران‌كننده در ابتدای دولت تدبیر و امیـد دستاوردهای مثبت و قابل توجهی نظیر دستیابی به سطوح تك رقمی تورم و رشد اقتصادی دو رقمی در طول دولت‌های یازدهم و دوازدهم حاصل شد كه در سایه پیگیری و اتخاذ سیاست‌های منضبطانه پولی و مالی از سوی دولت و بانك مركزی صورت گرفت.
به گفته سیف، میزان استقبال آحاد جامعه از گواهی سپرده ریالی مبتنی بر ارز و پیش فروش سكه چندان زیاد نبوده و برعكس فروش اوراق گواهی سپرده ریالی با استقبال قابل توجهی روبه‌رو بوده است، به‌طوری كه گواهی سپرده ریالی مبتنی بر ارز فروش رفته، بسیار ناچیز و تعداد قطعات پیش‌فروش سكه نیز معادل 177 هزار قطعه بوده است استقبال سرمایه‌گذاران و سپرده‌گذاران عمدتاً به سمت گواهی سپرده ریالی به‌عنوان یكی از ابزارهای بازار پول بوده است. لذا این امر شاهدی بر نبود ناترازی معنی‌دار در نرخ ارز و همچنین جذاب بودن بازار پول برای سپرده‌گذاران است.
روزنامه «خراسان» نیز در این باره نوشت: عملكرد انتشار گواهی سپرده ریالی از تاریخ 28 بهمن 1396 تا 3 اسفند 1396 معادل 101 هزار میلیارد تومان بوده است. این بدان معنی است كه چنان چه فعالان اقتصادی بازار، انتظار ناترازی قابل توجهی را در نرخ ارز داشتند، قاعدتاً باید به سمت استفاده از ابزار اوراق گواهی مبتنی بر ارز و طلا می‌رفتند.

پژوهشم** 9283** 3050
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های خبری ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.