به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، محسن رضایی روز جمعه در مراسم اولین سالگرد درگذشت حسین اردستانی رئیس فقید مركز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه كه در مسجد ولیعصر(عج) برگزار شد، افزود: دفاع مقدس مملو از اسناد و حقایقی است كه راه هرگونه تحریف و انحراف را در این رویداد بزرگ مانع می شود.
وی ادامه داد: افرادی مانند مرحوم اردستانی با اراده خویش و ثبت وقایع جنگ، مانع انحراف و تحریف در وقایع هشت سال دفاع مقدس شدند.
رضایی با بیان این كه برای دو قشر از جامعه هنوز جنگ ادامه دارد، گفت: قشر اول جانبازان و بخصوص جانبازان شیمیایی هستند كه هنوز در آثار این جنگ به سر می برند و قشر دیگر افرادی مانند مرحوم اردستانی كه تلاش می كنند تا میراث بزرگ دفاع مقدس را به نسل بعد منتقل كنند و لذا فعالیت های سیاسی، اجتماعی و روزمره خود را وقف این حادثه بزرگ كردند.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس در ادامه با نگاهی به فعالیت های رئیس فقید مركز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه، گفت: وی در طول خدمت خود پس از دفاع مقدس، 6 كارگاه آموزشی را برای صدها دانشجو و طلبه برگزار كرد و در بعد علمی هم بخش مهمی از تدریس و نوشته های وی در امتداد دفاع مقدس بود.
وی افزود: بسیاری از دانشجویان در دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه جامع امام حسین (ع) در پایان نامه خود از مشورت های مرحوم اردستانی استفاده كردند و وی همچنین دبیری 30 همایش را در موضوع دفاع مقدس به عهده گرفته بود.
رضایی با اشاره به تاثیرات انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس در سرنوشت جوانان، اظهار كرد: در دوران قبل از انقلاب جوانان ما هویت خود را از دست داده بودند اما در جریان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به زندگی خود معنا دادند و به توانایی های خود پی بردند.
وی افزود: كسی كه دغدغه و مسئولیت نداشته باشد از پیشرفت جا می ماند و برای جامعه خود سودی ندارد.
دبیر تشخیص مصلحت نظام یكی دیگر از آثار هشت سال دفاع مقدس را خودباوری و اعتماد به نفس جوانان ذكر كرد و گفت: بدون خودباوری خلاقیت در جامعه شكل نمی گیرد.
وی ادامه داد: آزادگی و حریت از دیگر خصوصیاتی است كه جوانان ما در هشت سال دفاع مقدس كسب كردند و از شهوات دنیایی، ترس و به تعبیری از هر آنچه غیر خدا بود، آزاد شدند.
رضایی تصریح كرد: ما در جنگ راه عبور از سختی ها را پیدا كردیم و دوستان و دشمنان خود را شناختیم و مرحوم اردستانی نمادی از این ویژگی هاست و خود را دفاع مقدس پیدا كرد و به یك عنصر موثر و سازنده تبدیل شد و تا آخرین لحظات زندگی این دغدغه و دردمندی را همراه خود داشت.
وی با بیان این كه جنگ یك راه برای ما بود، افزود: راویان دفاع مقدس و از جمله مرحوم اردستانی این مساله را می دانستند و تلاش می كردند كه افرادی این راه را كور و مه آلود نكنند.
رضایی تصریح كرد: جنگ رویداد ساده ای نبود و ابعاد مختلف و عمیقی داشت و با عناصر دیگری مانند روابط بین الملل، دفاع ، تكنیك، جامعه شناسی عجین بود و با بررسی آن در ابعاد مختلف می توان به عظمت این حادثه پی برد.
وی افزود: افرادی مانند اردستانی این اعتقاد را داشتند كه نباید آثار هشت سال دفاع مقدس را به موزه سپرد و نیز معتقد بودند كه موزه ها را نیز باید برای نسل آینده به دانشگاه تبدیل كرد.
دبیر تشخیص مصلحت نظام گفت: مرحوم اردستانی زمانی كه متوجه شد در اردوهای راهیان نور برخی از راویان حقایق جنگ را به درستی بیان نمی كنند، در ایام راهیان نور به مناطق جنگی رفت و به عنوان راوی برای جوانان و دانشجویان روایت كرد و آماده شده بود كه گروهی را در مركز تحقیقات سپاه برای این كار آموزش دهد.
** رخوت و بی تفاوتی نباید وارد جامعه شود
رضایی با بیان این كه امروز نباید رخوت و بی تفاوتی وارد جامعه، دانشگاه و اداره كشور بشود، افزود: اگر این مساله بوجود بیاید معلوم می شود كه ما راه را گم كرده ایم.
وی افزود: زمانی كه مقام معظم رهبری از فرهنگ، ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، دفاع می كند مربوط به همین تجربه تلخ تاریخی است كه دوباره خود را گم نكنیم و باورها و ارزش های بوجود آمده جامعه ضعیف نشود و بسیاری از مسایل قبل از انقلاب اسلامی وارد جامعه نشود.
رضایی افزود: ما در ثبت و روایت دفاع مقدس 17 راوی را تقدیم انقلاب و ارزشهای دفاع مقدس كردیم و تعدادی نیز به افتخار جانبازی نایل شدند و باید تلاش كنیم كه این سرمایه عظیم را حفظ كنیم.
** آمریكا در جنگ عراق و افغانستان به اهداف خود نرسید
دبیر تشخیص مصلحت نظام در مقایسه هشت سال دفاع مقدس و تجاوز آمریكا به عراق و افغانستان گفت: آمریكا در این دخالت های خود چیزی به دست نیاورد و برای كشورهای منطقه مشكلات عدیده ای بوجود آورد.
وی افزود: در كشور سوریه نیز دو نوع جنگ وجود دارد، یكی جنگ پول، سلاح ومهمات است و دیگری جنگی بر اساس ارزشها است و تجربه دفاع مقدس نشان داد كه ارزشها بر سلاح و مهمات برتری دارد.
رضایی با انتقاد از برخی افراد كه ادعا می كنند كشور ایران در سوریه كمك مالی كرده است، گفت: ما در زمان هشت سال دفاع مقدس حدود 22 میلیارد دلار از بودجه 120 میلیارد ارزی كشور را صرف جنگ كردیم یعنی كمتر از 20 درصد و از درآمد ریالی كشور نیز 30 تا 35 درصد هزینه جنگ شد و این در حالی بود كه مستقیم در جنگ بودیم.
وی افزود: در سوریه پول و مهمات نمی جنگد بلكه ارزش ها و اعتماد به نفس كه ریشه در انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس ما دارد، می جنگد.
دبیر تشخیص مصلحت نظام با بیان این كه جنگ یك راه و یك رویداد عظیم تاریخی است، افزود: جنگ عامل موفقیت كسانی است كه مورد تجاوز قرار گرفتند.
وی ادامه داد: افرادی پس از دفاع مقدس می خواهند جنگ و هدایت های امام راحل را زیر سئوال ببرند و برای مبارزه با این افراد مجاهدینی مانند مرحوم اردستانی را می خواهیم كه در مقابل این افراد بایستند و این برهه از زمان نیز مجاهدین خود را می خواهد.
اردستانی در سالهای اخیر در سمت رییس مركز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مشغول به فعالیت بود.
پروژه تاریخ شفاهی محسن رضایی كه در سال 94 نخستین جلد آن منتشر شده است نیز از جمله آخرین پروژه كاری كه بود سردار اردستانی شخصا آن را دنبال می كرد.
اجتمام**1193 /1449
تهران - ایرنا- دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دفاع مقدس مملو از اسناد و مدارك است وهیچ جنگی به اندازه دفاع مقدس اسناد واقعی ندارد.