۲۳ اسفند ۱۳۹۶، ۸:۳۲
کد خبر: 82861943
T T
۰ نفر
دبیر سابق كانون صرافان: بازار ارز با معضل انفجار اطلاعات روبروست

تهران- ایرنا- دبیر سابق كانون صرافان ایران با بیان اینكه امروز با مشكل انفجار اطلاعات در حوزه ارز مواجه ایم و همه درباره نرخ ارز اظهارنظر می كنند، گفت: این شلوغی، كار را به جایی رسانده كه همه چیز حتی كالاها و خدماتی كه هیچ ربطی به نرخ ارز ندارد، به این بازار گره بخورد.

«احمد لواسانی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: امروز شاهدیم افراد زیادی در بازار ارز حضور دارند؛ از رسانه ها گرفته تا سایت ها و شركت های صادراتی و وارداتی در این بازار نقش آفرینی می كنند و اثر می گذارند.
وی تاكید كرد: اجازه ندهیم همه در مورد ارز اظهارنظر و اشاعه خبر دهند كه تشدیدكننده تنش هاست.
این فعال بازار ارز با تقسیم بندی تقاضای موجود در بازار ارز به سه بخش تقاضای واقعی، تقاضای دلالی و تقاضا برای حفظ سرمایه اظهارداشت: هرچند در قانون تجارت دلالی با شرط و شروطی به رسمیت شناخته شده اما در بازار ارز پذیرفته نیست زیرا مدیریت آن برعهده بانك مركزی است.
لواسانی از بازار ارز به عنوان یك حوزه استراتژیك یاد كرد و گفت: صرافی یك فن است كه هر كس می تواند به آن آشنا شود و از این رو حتی می توان از دلالان نیز در ازای فعالیت مالیات كسب كرد.
این فعال بازار ارز درباره اینكه صرافی های غیرمجاز تا چه میزان در این بازار نقش آفرینند، گفت: با توجه به سامانه نظارت ارز (سنا) كه بانك مركزی طراحی و اجرایی كرده، میزان ورودی و خروجی ارز در صرافی ها مشخص است و می توان بر عملكرد همه نظارت كرد.
دبیر سابق كانون صرافان ایرانیان گفت: امروز علاوه بر بانك مركزی و نیروی انتظامی، سازمان مالیاتی نیز بر بازار ارز نظارت دارد و اگر این سازمان ها و نهادها با هم هماهنگ باشند، می توان بازار ارز را متعادل و ساماندهی كرد.

** گلایه صرافان از مالیات بر ارزش افزوده
این فعال بازار ارز با بیان اینكه در هیچ كجای دنیا از صرافی ها مالیات بر ارزش افزوده گرفته نمی شود، گفت: مجلس شورای اسلامی نه تنها تاكنون هیچ قانونی برای حمایت از صرافان مصوب نكرده، بلكه با اعمال مالیات بر ارزش افزوده بر مشكلات آنها افزوده است.
لواسانی به دستورالعمل صدور مجوز صرافی در بانك مركزی اشاره كرد و افزود: با این دستوالعمل به دلیل كافی نبودن سرمایه، حدود 200 صراف فعال بدون داشتن شاكی فقط به دلیل نداشتن سرمایه از گردونه خدمات رسانی به مردم خارج شدند.
وی سرمایه لازم برای صدور مجوز صرافی در شهرهای بزرگ از جمله تهران، اصفهان، شیراز، تبریز، كرج و مشهد را 40 میلیارد ریال و برای بقیه شهرها 20 میلیارد ریال عنوان كرد و گفت: علاوه بر این برای دریافت مجوز باید مبالغ كلانی هم وثیقه گذاری شود.

** نیازمند باجه های صرافی در شهرهای گردشگرپذیر و فرودگاه ها هستیم
دبیر سابق كانون صرافان ایرانیان در ادامه بر درجه بندی صرافی ها تاكید كرد و گفت: یكی از پیشنهادهای كانون صرافان راه اندازی باجه های صرافی در شهرها و نقاط گردشگر پذیر و مبادی خروجی كشور است كه لازمه این كار نرمش بانك مركزی و اصلاح دستورالعمل فعالیت صرافی هاست.
لواسانی اظهار داشت: اگر باجه های صرافی در مبادی خروجی كشور بویژه فرودگاه ها مستقر شود، می توان تقاضای ارز مسافرتی را از سطح شهر به این نقاط انتقال داد تا بخشی از مشكلات كنونی بازار رفع شود.
وی تاكید كرد: به جای روش های سلبی، می توان سیاست های ایجابی اتخاذ كرد تا هم بازار ساماندهی شود و هم فعالان این عرصه بتوانند به شكل قانونی به فعالیت های خود ادامه دهند.
لواسانی شغل صرافی را از مشاغل پرریسك با سود و زیان بالا ارزیابی كرد و گفت: در زمان بروز نوسان های ارزی، ریسك كار برای صرافان نیز بیشتر می شود.

** معضل سرمایه داران بی شغل بر بازار ارز اثرگذار است
دبیر سابق كانون صرافان ایرانیان همچنین گفت: امروز در بازار با معضل «سرمایه داران بدون شغل» رو به رو هستیم كه چون باید هزینه های گوناگونی را برای ایجاد یك كسب و كار متحمل شوند، به فكر درآمد آسان، بی دردسر و پرسودند.
لواسانی با تاكید بر اینكه این گروه بر بازار ارز ایران نیز اثرگذارند، گفت: پس از بحران ارزی سال های 90 و 91 ، با پدیده زنان خانه دار كه در بازار سكه و ارز فعالند، مواجه ایم.
وی یادآورشد: این سوء رفتارهای اقتصادی در حالی است كه اقتصاد ایران به همان نسبت وسعتش مزیت های بیشتری نسبت به كشورهای همسایه دارد و می تواند از پتانسیل های موجود بویژه در حوزه ترانزیت بهره ببرد.

** بانك وارد بازار ارز شوند
این فعال بازار ارز خواستار نقش آفرینی بیشتر و بهتر بانك ها در بازار ارز و پوشش تقاضای ارزی مردم شد و گفت: در حالی كه عرضه دلار مورد نیاز فعالان اقتصادی باید به جای صرافی ها از طریق بانك ها انجام شود، شاهدیم كه بانك ها در سال های گذشته با تاسیس شركت های صرافی، عملا این عرصه را به صرافی ها واگذار كرده اند.
لواسانی یادآورشد: تابستان سال گذشته بانك مركزی در بخشنامه ای مجوز ورود بانك ها به خرید و فروش ارز به نرخ آزاد را صادر كرد اما بانك ها چندان استقبال نكردند كه باید در این زمینه اندیشیده شود.
وی به تعداد 620 صرافی فعال در كشور اشاره كرد و گفت: از این تعداد 20 صرافی متعلق به بانك ها هستند.
این فعال بازار ارز یادآور شد: صرافی ها در زمان تحریم و در دوره ای كه بانك ها حتی امكان جابجایی یك ریال را هم نداشتند، بخشی از مشكلات اقتصاد و تجارت ایران را رفع كردند و ریسك آن را هم به جان خریدند و اینگونه نیست كه بگوییم صراف ها فقط به فكر منافع خود هستند.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**2025 ** 2023
۰ نفر