فرودگاه نظامی تیفور نقطه اتصال ترابری و پشتیبانی لجستیكی نیروهای سوریه و هم پیمانان آن در مبارزه با تروریسم در استان های 'دیرالزور'، حمص، 'حما' و 'حلب' و مناطق مركزی این كشور است.
این فرودگاه دارای 54 آشیانه برای انواع جنگنده ها و بالگردهای نظامی و دو باند پرواز است كه طول یكی از آن ها به سه كیلومتر می رسد و از این حیث بزرگ ترین فرودگاه نظامی سوریه است.
بی دلیل نیست كه بر اساس اعلام برخی منابع به دنبال حمله موشكی به پایگاه مزبور تروریست های مستقر در مناطق نزدیك به فرودگاه نیز اقداماتی را برای تصرف برخی مناطق اطراف آن انجام داده اند.
حملات موشكی به این فرودگاه نظامی تاكنون شماری كشته و یا زخمی به دنبال داشته و بر اساس اعلام منابع سوری پدافند هوایی سوریه با اقدام به موقع خود 8 فروند از موشك های شلیك شده را قبل از اصابت به فرودگاه منهدم كرده است.
بر اساس اعلام برخی منابع خبری موشك های شلیك شده به فرودگاه تیفور از حریم هوایی منطقه 'كسروان' و 'البقاع' در لبنان عبور كرده به خاك سوریه رسیدند.
تاكنون منبع و عامل شلیك موشك های مزبور مشخص نشده، ولی دو احتمال برای عامل این حمله مطرح شده كه یكی از آنها حمله موشكی از سوی آمریكا یا فرانسه و دیگری رژیم صهیونیستی است.
این اولین باری نیست كه اهداف نظامی در سوریه مورد هدف قرار می گیرد و پیش از این آمریكا و رژیم صهیونیستی چندین بار اهدافی را در خاك سوریه از جمله در استان حمص و اطراف فرودگاه دمشق هدف قرار داده و حتی مسوولیت آن را نیز بر عهده گرفته بودند.
به دنبال حمله موشكی امروز تلویزیون دولتی سوریه در اولین ساعات با اعلام این خبر احتمال داده كه این موشكها آمریكایی باشند.
خبرگزاری 'رویترز' هم به نقل از چند مقام دولتی آمریكا گزارش داد كه خبرها در مورد این كه ارتش آمریكا به این حمله موشكی علیه پایگاه هوایی 'تیــ4 ' در حمص دست زده است، صحیح نیست.
در همین حال وزارت دفاع آمریكا (پنتاگون) هم از تأیید گزارشها در مورد نقش داشتن در حمله احتمالی به پایگاه تیــ4 خودداری كرد.
خبرگزاری فرانسه هم امروز به نقل از ارتش این كشور دخالت در حمله موشكی به فرودگاه تیفور سوریه را رد كرد.
در این میان تنها طرفی كه در این ارتباط دارای سابقه قبلی تجاوز مكرر به كشورهای منطقه غرب آسیا است و می توان انگشت ها به سمت آن نشانه گرفت، رژیم صهیونیستی است.
سخنگوی دفتر رسانهای ارتش صهیونیستی امروز طبق معمول از اظهار نظر درباره حمله موشكی به فرودگاه نظامی تیفور خودداری كرد، ولی برخی منابع خبری واكنش نشان ندادن تل آویو را حاكی از دخالت این رژیم در حمله مزبور و به نوعی انتقام ساقط كردن جنگنده صهیونیستی در سال گذشته از سوی سوریه قلمداد می كنند.
در جریان حملات 21 بهمن ماه 1396 جنگنده های این رژیم به مناطقی در اطراف فرودگاه دمشق با واكنش پدافند هوایی سوریه یكی از جنگنده های پیشرفته 'اف 16 ' این رژیم مورد اصابت قرار گرفته و سرنگون و به یكی دیگر از آنها نیز آسیب وارد شد.
در همین حال یك منبع خبری سوری در ارتباط با حمله امروز به پایگاه تیفور به خبرنگار ایرنا گفت كه بر اساس شواهد و قراین موجود و اخبار منتشر شده از سوی روسیه حمله مزبور از سوی رژیم صیهونیستی و با استفاده از جنگنده های 'اف 15 ' و از فضای لبنان بوده است.
وی با اشاره به این كه پیشتر آمریكا و فرانسه در ارتباط با ادعای حمله شیمیایی به منطقه 'دوما' در اطراف دمشق تهدیداتی را مطرح كرده بودند، افزود: این رژیم بارها و بارها با سوء استفاده از بحران سوریه و در فرصت های پیش آمده دست به حملات نظامی به این كشور زده و حمله امروز نیز با سوء استفاده از اخبار منتشره در ارتباط با حمله شیمیایی به منطقه دوما صورت گرفت.
بر اساس اعلام این منبع خبری شمار زیادی موشك به پایگاه مزبور شلیك شده كه پدافند هوایی سوریه موفق به سرنگونی 8 فروند از آنها شده و مابقی به پایگاه اصابت كرده كه تاكنون از كشته ها و مجروحان حمله مزبور آماری دقیقی منتشر نشده است.
برخی از منابع خبری در این ارتباط از كشته شدن 14 نفر خبر می دهند.
باید در نظر داشت حمله موشكی به فرودگاه تیفور یا التیفور به دنبال بروز اختلاف در ارتباط با خروج تروریست های ساكن در منطقه دوما در شمال منطقه 'غوطه شرقی' و ادعای حملات شیمیایی به این منطقه با استفاده از 'گاز كلر' صورت می گیرد و برخی منابع خبری بدون ارایه اسناد و مدارك حملات مزبور را متوجه ارتش سوریه می كنند.
بر اساس اعلام خبرگزاری فرانسه، شمار كشته شدگان حمله شیمیایی به دوما تا شامگاه شنبه 18 فروردین به 70 نفر رسید.
برخی منابع دیگر نیز كشته های حملات مزبور را 30 نفر و گروه تروریستی 'جیش الاسلام' هم تعداد كشته شدگان را 100 نفر ذكر كرده و این رقم تا 150 نفر نیز در نوسان است.
مقامات سوری حمله با سلاح های شیمیایی به دوما را تكذیب و اعلام كردند كه این خبرها را مخالفان كه در جنگ شكست خورده، منتشر كرده اند و ارتش سوریه دست بالا را در این منطقه دارد.
دوما آخرین سنگر گروههای تروریست در نزدیكی پایتخت سوریه است و پیشتر سایر مناطق در اطراف دمشق با توافق های انجام شده برای خروج تروریست ها از آنها از سوی ارتش سوریه پاكسازی شده بود.
پیشتر نیز در جریان بحران 7 ساله سوریه كه از اسفند ماه 1389 آغاز شده است ، مواردی از حملات شیمیایی به برخی مناطق در این كشور از جمله 'خان العسل' در شمال غرب سوریه گزارش شده كه هنوز به طور قطع عامل این حملات مشخص نشده و برخی منابع آن را متوجه تروریست ها می دانند و برخی منابع ارتش سوریه را متهم به این حملات می كنند.
در اواخر اسفند ماه گذشته و به دنبال خروج برخی تروریست ها از مناطق اطراف دمشق ارتش سوریه یك كارگاه سلاح های شیمیایی تروریست ها را در منطقه تازه آزاد شده 'افتریس' در نزدیك دمشق كشف كرد.
بر اساس اعلام سرهنگ 'فراس ابراهیم' از فرماندهان ارتش سوریه، مهمات كشف شده در این كارگاه برای استفاده و اتهام زنی به ارتش سوریه درباره بكارگیری سلاح شیمیایی بوده است.
با توجه به آنچه كه گذشت چند نكته در پایان قابل توجه است:
اولین نكته این كه هنوز به صورت دقیق طرف حمله كننده با استفاده از سلاح شیمیایی مشخص نشده و این موضوع نیازمند بررسی و تحقیق از سوی منابع بیطرف و متخصص برای روشن شدن عامل یا عاملان حمله و نوع مواد شیمیایی به كار رفته و تطبیق آن با مجروحان شیمیایی است.
دومین نكته ، در صورت روشن شدن عامل این حمله نیز باید دادگاه های صالح بین المللی مانند دیوان بین المللی دادگستری در لاهه بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده به موضوع ورود كرده و نباید اقدام پیشدستانه آنهم از سوی یك رژیم اشغالگر انجام شود كه در روزهای گذشته مسوول شهادت و یا زخمی كردن شمار زیادی از فلسطینیان به عنوان صاحبان اصلی فلسطین در جریان راهپیمایی بازگشت است.
سومین نكته نیز این كه در صورت اثبات عامل استفاده از سلاح شیمیایی در دومای سوریه خود آمریكا هم نمی تواند در این ارتباط با توجه به تهدیدهای 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری این كشور دست به اقدام بزند و باید مراجع صاحب صلاحیت راه های تنبیه عامل یا عاملان آن را تعیین كنند و آمریكا نباید خود را همه كاره جهان بداند و راسا بر اساس برداشت های خود در هر موردی كه با منافع و سیاست های آن همخوانی ندارد ، ورود كند.
خاورم*1436**1651
در پی حمله موشكی به مركز سوریه
انگشت اتهام به سوی رژیم صهیونیستی است
۲۰ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۰۷
کد خبر:
82881549
![انگشت اتهام به سوی رژیم صهیونیستی است انگشت اتهام به سوی رژیم صهیونیستی است](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970120/82881549/N82881549-72277018.jpg)
تهران - ایرنا - پایگاه هوایی و فرودگاه 'تیفور' (تی -4) به عنوان یكی از بزرگ ترین و مهم ترین فرودگاههای نظامی سوریه در 50 كیلومتری شرق شهر باستانی 'تدمر' در استان 'حمص' در مركز این كشور بامداد امروز (دوشنبه) مورد حمله موشكی قرار گرفت.