۲۷ فروردین ۱۳۹۷، ۱۱:۴۲
کد خبر: 82887583
T T
۰ نفر
اصلاح برجام ازسوی آمریكا و اروپا گمانه زنی  است

تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برجام موضوعی میان ایران و گروه1+5 است و مطالب عنوان شده در رسانه ها درباره اصلاح برجام از سوی آمریكایی ها و اروپایی ها گمانه زنی است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، بهرام قاسمی روز دوشنبه در نشستی خبری با خبرنگاران درباره خبری مبنی بر نشست موفقیت آمیز آمریكا و اروپا برای اصلاح برجام اظهارداشت: من از نشست های برخی كشورهای اروپایی با آمریكا اطلاعی ندارم و موضوعات مورد بحث آنها را نمی دانم.
وی تصریح كرد: برجام موضوعی میان ایران و گروه1+5 است و مطالب عنوان شده در رسانه ها درباره اصلاح برجام از سوی آمریكایی ها و اروپایی ها سندیت ندارد و گمانه زنی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات وزیر خزانه داری آمریكا درمورد برجام گفت: اظهارات متفاوتی به خصوص از سوی آمریكایی ها درباره برجام مطرح می شود و در یك جایگاه رسمی نمی توان درباره این مواضع متضاد و غریب صحبت كرد.
قاسمی تصریح كرد: درباره آنچه احتمالا آمریكایی های درباره آن تصمیم می گیرند باید صبر كرد و با توجه به شخصیت رییس جمهوری آمریكا كه معروف است در بزنگاه های خاص تصمیمات متفاوت اتخاذ می كند، كمی صبر كنیم وبعد تصمیم گیری كرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درمورد دستاوردهای سفر اخیر وزیر امور خارجه به آفریقا و آمریكای لاتین گفت: در جایگاهی نیستم كه در حال حاضر در خصوص دستاورد این سفر سخنی بگویم ولی قطعا این قبیل سفرها سودمند است و سفر مفیدی بود و تعدادی اسناد میان دو طرف منعقد شد.
قاسمی به ظرفیت های بسیار بالای كشورهای آفریقایی و آمریكای لاتین به خصوص برزیل اشاره كرد و یادآور شد: امضای قراردادها تا عملیاتی شدن توافق ها زمان بر است و این از خواص و ذات همكاری های فنی و اقتصادی است.
وی ادامه داد: در برزیل خط اعتباری مشخصی مطرح شد كه توافقات اولیه در این زمینه صورت گرفت. كارهای كارشناسی آن باید انجام شود چرا كه رقمی بالای میلیارد است كه امیدوارم همكاری های بین ایران و برزیل با توجه به اقتصاد این كشور و جایگاه آن به عنوان یك اقتصاد نوظهور و كشوری كه در رده بالایی از كشورهای صنعتی جهان قرار دارد بتوان همكاری های این دو كشور از توسعه بالایی برخوردار باشد.
سخنگوی وزارت امورخارجه یادآور شد: به طور قطع زمان امضای یادداشت تفاهم و عقد قرارداد بین كشورها تا اجرایی شدن مفاد تفاهمات زمانبر است. حوزه های اقتصادی و بازرگانی این گونه نیست كه بعد از یك یا دو روز هرآنچه كه تفاهم شده به مرحله اجرا گذاشته شود و این از خواص و ذات اقتصادی و تجاری در پی این سفرها و نشست ها و رایزنی ها است.
قاسمی گفت: امیدوارم كه در پی این سفرها، در نشست ها و رایزنی ها بتوانیم در آینده از سطح مناسب و متعادلی در همكاری های اقتصادی به خصوص با قاره آفریقا و آمریكای جنوبی بهره مند شویم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری كه پرسید آیا در آفریقا نیز سندی امضا شد، تصریح كرد: ما در كشورهای آفریقایی سندهایی بالغ بر 540 میلیون یورو امضا كردیم كه البته در برزیل بیشتر از این مبلغ بود. در تمامی این كشورها هم بخش خصوصی و هم دولتی حاضر بودند و نشست های مشترك میان طرف های ایرانی و خارجی در این كشورها برگزار شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: در این نشست ها سعی شد كه تبادلات و اطلاعات اولیه رد و بدل شود و نهایتا نقطه آغازین و سنگ بنای اولیه برای گسترش همكاری ها در این چهاركشور گذاشته شد.
قاسمی خاطرنشان كرد: امیدواریم در آینده سطح تعاملات اقتصادی بالاتری را با كشورهای آفریقایی و آمریكایی جنوبی داشته باشیم.

** حمله به سوریه اقدامی غلط و جنگ افروزانه است
وی در پاسخ به این سوال كه آیا حمله آمریكا به سوریه با مشاركت انگلیس و فرانسه می تواند برای فشار به ایران بر سر مسایل موشكی و منطقه ای باشد، تاكید كرد: اقدام علیه سوریه توسط این سه كشور تجاوزكارانه، نابجا، غلط ، جنگ افروزانه و خلاف همه موازین و كنوانسیون های بین المللی است.
قاسمی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همانگونه كه در دهه های گذشته نشان داده با جدیت تمام و با پشتوانه مردم خود از اصول كلان جمهوری اسلامی ایران پیروی می كند و سیاست های منطقه ای و جهانی خود را دنبال كرده است و هرگز این نوع اقدامات نمی تواند بر سیاست های جمهوری اسلامی ایران تاثیر خاصی داشته باشد
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره این اگر حملات به سوریه شدت بگیرد ایران چه واكنشی خواهد داشت، گفت: این نوع اقدامات خلاف موازین بین المللی و توسعه طلبانه و جنگ افروزی از طرف آمریكا كه آخرین آن در سوریه اتفاق افتاد، اقدام جدیدی از سوی این كشور نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: آمریكا نشان داده است كه با سیاست های توسعه طلبانه خود هرازگاهی به دروغ در تامین متامع خود و با بهانه واهی و دروغ هایی كه بیان می شود دست به این گونه اقدامات در كشورهای مختلف زده و احتمال دارد این نوع رفتار را تكرار كند.
قاسمی ادامه داد: امروز هرآنچه كه در وضعیت نابهنجار منطقه و جهان كنونی مشاهده می شود، ناشی از اشتباهات استراتژیك و راهبردی فاحش آمریكا در دهه های گذشته است كه همواره كمك كرده است كه وضعیت منطقه از یك بی ثباتی جدی و نابسامانی رنج ببرد و در واقع وضعیت منطقه ناشی از اشتباه های كلان آمریكا است.
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: این سیاست و ادامه آن نهایتا آمریكا را با مشكلات عدیده و وضعیت نابهنجاری در منطقه و جهان امروز روبرو خواهد كرد.
قاسمی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درمورد حمله به سوریه تاكید كرد: متاسفم كه برخی از كشورها از حمله ای كه در روز عید مبعث به سوریه انجام شد، حمایت كردند. باوجود اختلاف نظرهایی كه وجود دارد صلح و ثبات و مبارزه با تروریسم زمینه های زیادی برای همكاری بین سه كشور به شمار می رود و باید با تمام توان و بدون اجازه دادن به حاسدین، این روند رو به رشد را ادامه دهیم.
وی درمورد حملات اخیر اسرائیل به سوریه گفت: ایران در خصوص تجاوز رژیم تجاوزگر قدس به سوریه، مواضع لازم را به موقع بیان كرد و این حق مردم سوریه است كه در قبال این اقدامات موضع اتخاذ كنند.

**شاید از موفقیت روند آستانه خشنود نبودند
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در باره تاثیر حمله موشكی اخیر آمریكا، انگلیس و فرانسه بر راهكارهای سیاسی حل و فصل بحران سوریه اظهارداشت با وجود اینكه فرانسه و انگلیس در اروپا هستند اما ما نمی توانیم همه كشورهای اروپایی را در یك سطح قرار دهیم و كشورهای اروپایی دیدگاه های متفاوتی نسبت به مسائل منطقه و سوریه دارند.
قاسمی همچنین درباره تاثیر این اقدام در فرآیند سیاسی آستانه گفت یكی از اهداف اساسی و كلان این اقدام عجولانه و غیرخردمندانه آمریكا و دو متحد دیگرش در تهاجم به حاكمیت و سرزمین سوریه ایجاد شكاف بین سه كشور ضامن آتش بس بود كه روند آستانه را پی ریزی كرده و با موفقیت های بسیاری روبرو شدند.
وی ادامه داد: شاید آنها از موفقیت های روند آستانه خشنود نبودند و این اقدام اخیر آن ها به منظور ایجاد شكاف بین سه كشور ایران، روسیه و تركیه انجام شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: این تصور خیال خامی است و سه كشور كما فی السابق و با تمام توان علیرغم اختلاف نظرهایی كه حتی قبل از ایجاد روند آستانه وجود داشت، به همكاری خود در مبارزه با تررویسم و كمك به حفظ تمامیت ارضی و حاكمیت سوریه ادامه خواهند داد.
قاسمی خاطرنشان كرد اگر چه اختلاف نظرهایی بین سه كشور وجود داشته است، در عین حال تبادل نظرها و گفت وگوها برای كاهش این اختلاف نظرها وهمچنین افزودن بر اشتراكات سه كشور است.

**در سفر نماینده پوتین به تهران فرآیندهای آتی مبارزه با تروریسم بررسی شد
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درمورد سفر نماینده ویژه پوتین به تهران و دیدار محرمانه با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: سفر وی به تهران مورد غریبی نیست و در سال های اخیر در ادامه روابط راهبردی و تلاش های مشتركی كه ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم در منطقه به خصوص سوریه دارند هیات های متعدد سفر می كنند و تماس ها به صورت دائم و منظم وجود دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در نشست سه جانبه سران ایران، روسیه و تركیه در آنكارا در مذاكراتی كه بین رییس جمهوری اسلامی ایران و رییس جمهوری روسیه انجام شد، قرار شد كه دو كشور از نزدیك جزئیات دیگری درباره سوریه و مبارزه با تروریسم در روند آستانه و آینده سوریه داشته باشند. قاسمی خاطرنشان كرد: نماینده پوتین به تهران آمد و دیدارهایی در تهران انجام داد و آخرین تحولات منطقه، سوریه و فرآیندهای آتی در بحث مبارزه با تروریسم و راه های سیاسی كه می تواند به حل و فصل مسئله سوریه منجر شود، مورد مذاكره قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی درمورد جلسه رای اعتماد به پمپئو و سوال یكی از سناتورها از وی درباره حضور نداشتن آمریكا درنشست رییسان جمهوری ایران، روسیه و تركیه با نشان دادن عكسی از این نشست گفت: یكی از دلایلی كه این تصویر به نمایش گذاشته شد، نگرانی و عصبانیت آمریكایی ها از پیشرفت هایی است كه در روند آستانه به دست آمده است و نشست آنكارا بر شدت عصبانیت آن ها افزود.
وی خاطرنشان كرد با توجه به مشكلاتی كه در درون آمریكا و برخی كشورهای عربی منطقه وجود دارد، آنها بقا و نجات خود را در آتش افروزی می بینند، چنانكه ما می بینیم برخی كشورها از این حملات اظهار خوشحالی می كنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه كرد: كشورهایی كه بدون هیچ دلیل و سندی مرتكب این جنایت شدند، حق ورود به بحث حل و فصل مسائل سوریه را نمی توانند داشته باشند و باید تلاش كنند خطای فاحش خود را در سوریه جبران كنند.

** در تماس تلفنی با بوریس جانسون اعتراض ایران در حمله به سوریه گوشزد شد
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره گفت وگوی تلفنی روز گذشته وزیر امور خارجه با بوریس جانسون اظهار داشت: در این گفت وگو مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به حمله به سوریه مطرح و گوشزد شد كه این اقدام جنایتكارانه خلاف تمام موازین بین المللی است و غیرقابل قبول است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اعمال تحریم های حقوق بشری از سوی اتحادیه اروپا بر علیه 82 فرد و یك نهاد ایرانی اظهار داشت: ما در خصوص برخی موضوعات و مسائل با اروپا دارای تفاوت دیدگاه هستیم كه بخشی از آن به تفاوت ارزش ها منجر می شود.
وی افزود: از گذشته مذاكراتی بین ایران و اتحادیه اروپا وجود داشته كه گهگاه به تفاهماتی رسیدیم و حتی همكاری هایی هم وجود داشته است و ما تماس ها را با اتحادیه اروپا با توجه به مجموعه اشتراكات ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در عین حال گفت: این گفت وگوها باید دو طرفه و بر اساس خواست و علاقه طرفین و در یك محیط سازنده صورت بگیرد.
قاسمی خاطرنشان كرد احتمالا طی ماه های آینده تبادل هیات هایی با هم خواهیم داشت و امیدواریم این گفت وگوها در محیط سازنده تر ادامه یابد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه تی 4 و شهادت تعدادی از مستشاران كشور اظهار داشت: حضور مستشاری ایران بنا به تقاضای دولت قانون سوریه بوده و مرتب در این خصوص در مورد آن اظهار نظر شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد رژیم صهیونیستی دیر یا زود پاسخ لازم را دریافت خواهد كرد و از كرده خود پشیمان خواهند شد. آنها نمی توانند دست به اقدامی بزنند و از مجازات معاف باشند.
قاسمی اضافه كرد: نیروهای مقاومت و سوریه حتما می توانند از تمامیت ارضی و حاكمیت ملی خود دفاع كنند و این كار را خواهند كرد.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا در این خصوص اقدام حقوقی از سوی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است، گفت: در بخش های ذیربط مباحثی در این خصوص مطرح است اما در خصوص اقدام عملی اتفاقی نیفتاده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت نابهنجاری كه در اطراف برخی سفارتخانه ها برای دریافت روادید وجود دارد، اظهار داشت: دریك سال گذشته در حاشیه برخی سفارتخانه های خارجی وضعیت نابهنجاری مبنی بر اخاذی از شهروندان ایرانی برای اخذ روادید وجود داشت كه هشدارهای لازم در این خصوص داده شد و دستگاه های ذیربط هم از مجاری لازم این موضوع را پیگیری كردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان كرد به برخی از كشورهایی كه سفارتخانه های آنها دارای مشكلات عدیده ای بودند، تذكرات لازم داده شد كه تعدادی از آن ها سعی كردند با تغییرسیستم و استفاده از ابزارهای نوین از حواشی پیش آمده بكاهند.
قاسمی ادامه داد: برخی كشورها هم در حال ترمیم سیستم های خود هستند و امیدواریم با پیگیری های صورت گرفته این سفارتخانه ها هم با اتخاذ روش های بهتر از این سوءاستفاده ها بكاهند.
وی تصریح كرد ما به عنوان وزارت امور خارجه بیشترین دغدغه را درباره شهروندان ایرانی داریم و كسانی هم كه دست به چنین اقداماتی می زنند، می دانند كه این اتفاقات نمی تواند برای مدت زیادی در پرده بماند و نهایتا افشا می شود.
وی خاطرنشان كرد: وضعیت امروز در مقایسه با گذشته تا حد زیادی بهتر شده است و امیدواریم با رایزنی هایی كه انجام می شود مشكلات برای متقاضیان روادید كمتر شود.
اسمی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره جایگاه موضع گیری برخی شخصیت ها درباره سیاست خارجی اظهارداشت: مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی عمدتا توسط وزارت امور خارجه و رییس جمهوری و وزیرامور خارجه مطرح می شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: اظهاراتی كه توسط شخصیت ها وسایر نهادها درباره سیاست خارجی مطرح می شود مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران نیست بلكه موضع شخصی خودشان است كه باید آنها را شنید ولی این مواضع نهایتا سیاست رسمی و قطعی نظام نخواهد بود.
قاسمی همچنین درخصوص انتقاداتی كه تحت عنوان دیپلماسی لبخند از وزارت امور خارجه می شود هم گفت: جمهوری اسلامی ایران كشوری باز است و نمی توان جلو اظهار نظر افراد را گرفت. در عین حال این نوع گفتمان نسبت به مسئولین دستگاه دیپلماسی كه با تمام توان برای حفظ كیان جمهوری اسلامی تلاش می كنند گفتار شایسته ای نیست.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درخصوص ادعای مهاجرت غیر قانونی 27 هزار مهاجر افغان به تركیه از مرزهای ایران تاكید كرد: آنچه به وزارت امور خارجه مربوط می شود این است كه تماس هایی با كشورهای همسایه برای تقویت و تحكیم امنیت مرزها و جلوگیری از قاچاق انسان انجام می شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان این كه به هر حال بخش عمده بحث به نیروهای مرزی دو كشور برمی گردد، افزود: بسیاری از این ترددها از مرزهای قانونی نیست و توسط شبكه های قاچاق انسان صورت می گیرد و تلاش نیروهای انتظامی و امنیتی دو كشور این است كه از چنین اقداماتی جلوگیری شود .
قاسمی همچنین درباره اظهارات اخیر رییس كل بانك مركزی درباره جایگزینی یورو به جای دلار در مبادلات خارجی گفت: وزارت امور خارجه و معاونت دیپلماسی اقتصادی هماهنگ كننده بنگاه ها و دستگاه های اقتصادی است كه با خارج از كشور ارتباط دارند و بخشی نیست كه عهده دار تصدی گری در این حوزه باشد.
وی خاطرنشان كرد: وزارت امور خارجه نهایتا می تواند كمك كار دستگاه های اقتصادی در تصمیم گیری ها بوده و در اتخاذ سیاست های پولی و بانكی نقش مشورتی داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره سفر ماكرون رییس جمهوری فرانسه و اینكه قرار بود این سفر در ابتدای سال جاری انجام شود، ادامه داد: هیچ وقت درباره بازه زمانی انجام این سفر از سوی من یا سایر مقامات وزارت امور خارجه و نه حتی از سوی مقامات فرانسوی صحبتی نشده است.
قاسمی تصریح كرد:باید صبر كرد و دید كه در نهایت چگونه پیش خواهیم رفت ولی انجام سفرهایی در این سطح نیازمند مقدمات خاصی است و بیش از این نباید درباره آن صحبت كرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی دیگر درباره اخاذی از زائرین عتبات اظهارداشت: اخباری در این خصوص دریافت كرده ایم و پیگیر موضوع هستیم.
وی با بیان این كه برخی افراد سودجو با تشكیل مافیای كوچكی در این حوزه فعال شده اند،گفت: این موضوع توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران و كنسولگری های ما در دستور كار قرار دارد و امیدواریم با همكاری دولت عراق این موضوع حل و فصل شود.
سیام**9314**2021**1336
۰ نفر