به گزارش ایرنا، محمود عباسی روز چهارشنبه در جلسه كارگروه بانوان و خانواده در سالن جلسات استانداری لرستان افزود: در این راستا مجامع بین المللی وارد كار شده و در آینده نزدیك نیز پروتكلی به همین منظور در كشور مالت و با حضور كشورهای مختلف ایجاد می شود.
به گفته وی بجز آمریكا، تمامی كشورها عضو كنوانسیون حقوق كودك سازمان ملل هستند كه این نشان می دهد ایالات متحده بانی و متولی آشكار نقض حقوق بشر است.
وی با اشاره به جنایات آل سعود در یمن نیز گفت: بیش از 11میلیون كودك، زن، پیرمرد و پیرزن قربانی این جنایات هستند و در فقر مطلق قرار گرفته اند.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری با اشاره به نقض حقوق انسانی در برخی كشورها از جمله میانمار، سوریه، عراق و افغانستان تاكید كرد: این همه بی عدالتی و نقض حقوق بشر در نگاه مشتكبرانه متجاوزان ریشه دارد و جامعه جهانی نیز در برابر مشتی دلار به خاموشی و سكوت رفته است.
عباسی همچنین با بیان اینكه بیش از 23 میلیون نفر ، معادل یك سوم جمعیت كشور را كودكان و نوجوان تشكیل می دهد ادامه داد: متاسفانه نگاه به كودك در جامعه، دیدگاه عاطفی و احساسی است كه موجب اخذ تصمیم های آنی و زودگذر می شود كه به همین منظور باید با تغییر رویكرد اساسی و گذر از نگاه احساسی به سمت دیدگاه حق مدارانه، زمینه را برای توجه بیشتر به كودكان و حقوق آنها فراهم كرد.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری با اشاره به اینكه در مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك، 18 دستگاه متولی مشخص شده، گفت: وظیفه ما نظارت، پیگیری و پایش حقوق كودكان است و دستگاههای مجری باید رسالت خود را انجام دهند.
عباسی فضای مجازی را مهمترین مخاطرات كنونی در حوزه كودك دانست و بیان كرد: بیشترین حجم آسیب های اجتماعی و قربانیان این حوزه را كودكان تشكیل می دهند.
به گفته وی برخی دستگاههای متولی اجازه ورد به حوزه خود را نمی دهند كه این یك تفكر غلط است.
عباسی گفت: باید در خصوص آسیب های اجتماعی، از ظرفیت سازمان های مردم نهاد كمك گرفت چراكه اگر دولت نجری خوبی در این حوزه بود، وضعیت فعلی ایجاد نمی شد.
وی افزود: توجه به هماهنگی و هم افزایی دستگاهها، فرهنگ سازی و آموزش خودمراقبتی به كودكان باید در دستور كار قرار گیرد.
** 4444 كودك بازمانده از تحصیل در لرستان شناسایی شد
سرپرست اداره كل آموزش و پرورش لرستان نیز در این كارگروه گفت: بر اساس آمار سال 95، چهار هزار و 444 كودك از سن 6 تا 11 سال استان از تحصیل بازمانده اند.
سید احمد موسوی افزود: درصد پوشش تحصیلی و جذب دانش آموزان در این سن 98 درصد و بالاتر از میانگین كشوری است و باید برای بازماندگان از تحصیل نیز اقدام لازم صورت گیرد.
وی اظهار كرد: با فعالیت های انجام شده در سال گذشته، تعداد كودكان بازمانده از تحصیل در سال گذشته به چهار هزار و 150 نفر كاهش یافته است.
وی همچنین درصد باسوادی سنین 10 تا 49 سال استان لرستان را 92.5 عنوان كرد و افزود: در این رده سنی نیز 86 هزار و 396 بیسواد شناسایی شده كه سال گذشته 17 هزار و 500 نفر معادل حدود 20 درصد این افراد، در كلاس های نهضت سوادآموزی نام نویسی كرده اند.
به گفته موسوی مشكلات اقتصادی، ناآگاهی والدین، نگاه جنسیتی و اهمیت ندادن به تحصیل فرزندان دختر از دلایل اصلی بازماندگی از تحصیل است.
وی با بیان اینكه بیشترین بازماندگی از تحصیل دختران در پایه هفتم است، افزود: طلاق والدین، بیكاری و مهاجرت، اشتغال در سن كم و معلولیت از دیگر دلایل این آسیب اجتماعی بشمار می رود.
** كانون پرورشی لرستان متقاضی اجرای طرح نخستین سینمای سیار كشور است
مدیركل كانون پرورش فكری كودكان ونوجوانان لرستان نیز در این كارگروه گفت: این نهاد متقاضی راه اندازی نخستین سینمای سیار كشور در مدارس است كه برای این مهم به تخصیص اعتبار برای خرید یكدستگاه اتوبوس نیاز دارد.
محمد محمدی افزود: در صورت تحقق این مهم، اتوبوس به وسایل مورد نیاز تجهیز شده و در ساعات پرورشی مدارس، با پخش فیلم های مرتبط با حوزه كودك و نوجوان در راستای آگاه سازی و فرهنگ سازی این قشر اقدام می كند.
به گفته وی در حال حاضر بیش از 34 هزار و 570 نفر در 17 مركز ثابت كانون، 2مركز پستی و 2 مركز سیار شهری عضو هستند.
وی تصریح كرد: پنج كتابخانه نیز با پوشش بیش از 100 روستا و منطقه حاشیه شهری و 6 كتابخانه سیار راه اندازی شده كه در 61 روستا و 91 آموزشگاه، هشت هزار و 500 كودك نوجوان را زیرپوشش فرهنگی و ادبی دارد.
وی با اشاره به افتتاح سه مركز جدید در سال جاری افزود: مراكز كانون زبان از سه به پنج دفتر افزایش یافته اند و هم اكنون چهار هزار و 700 دانش آموز در این كانون ها زبان می آموزند.
محمدی همچنین خواستار راه اندازی مركز تخصصی نجوم در كانون استان لرستان شد و گفت: ارتقای سه مركز مطالعه و پژوهش كودكان و نوجوانان نیازمند اعتبار است.
** تهدیدهای سنتی، دغدغه ای مضاعف در لرستان
استاندار لرستان نیز در این كارگروه گفت: علاوه بر تهدیدهای متداول كشور از جمله فضای مجازی، لرستان با تهدیدهای سنتی نیز مواجه است.
سید موسی خادمی افزود: شرایط اقتصادی خاص، زندگی عشایری و سنتی و برخی دیدگاه ها درخصوص تحصیل دختران از جمله این تهدیدها است.
وی با تاكید بر لزوم حمایت سازمان های مردم نهاد برای فعالیت در این راستا اظهار كرد: بازماندگی كودكان از تحصیل گناه نابخشودنی است كه این مساله باید در كارگروه بانوان و همچنین شورای اجتماعی پیگیری شود.
وی تصریح كرد: كودكان توانایی دفاع از حقوق خود را ندارند بنابراین والدین و مسئولان باید حقوق این قشر را مطالبه و پیگیری نمایند.
استاندار لرستان همچنین برخورد با افرادی كه كودكان را وادار به كار می كند ضروری دانست.
گفتنی است در این جلسه بر اساس گزارش عملكرد یكی از سازمان های مردم نهاد استان لرستان، سال گذشته 200 كودك 6 تا 18 ساله توسط این مركز شناسایی شده و 55 نفر از آنها موفق به دریافت مدرك مهارت شده اند.
همچنین قرار است با كمك های فنی و حرفه ای برای مادران 50 نفر از این افراد در یكی از مناطق حاشیه نشین خرم آباد كارگاه قالیبافی راه اندازی شود.
7269/6060
معاون وزیر دادگستری:
یك میلیارد كودك در دنیا در معرض آسیب اجتماعی هستند
۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۳:۳۴
کد خبر:
82897142
![یك میلیارد كودك در دنیا در معرض آسیب اجتماعی هستند یك میلیارد كودك در دنیا در معرض آسیب اجتماعی هستند](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970205/82897142/N82897142-72306334.jpg)
خرم آباد - ایرنا - معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری گفت: از 2 میلیارد كودك در دنیا حدود یك میلیارد نفر به نحوی در معرض خشونت ، آزار و تنبیه هستند.