به گزارش ایرنا، معصومه ابتكار روز سه شنبه در نشست با بانوان فعال اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی استان هرمزگان افزود: طبق مطالعات سال های 85 و 95 در ایران، ارزش كار و فعالیت خانگی زنان در نگهداری و تولید مواد غذایی، بهداشت، مدیریت منزل، منابع آب، پسماند و غیره مثمر ثمر بوده است.
وی بیان داشت: 75 درصد از صنایع دستی ایران را زنان تولید می كنند كه تلاش داریم از نظر كیفیت، استاندارد و بازار كار آن را ارتقا دهیم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، مهمترین رویكرد دولت را كارآفرینی و اشتغال برشمرد و گفت: نباید ارزش كار خانگی زنان را نادیده گرفت چرا كه زنان به طور یقین در كنار مردان نقش بسزایی در توسعه اقتصادی دارند.
ابتكار با اشاره به این كه مشاغل غیر رسمی آمار اشتغال در كشور را پایین آورده است، گفت: سعی داریم آمار كار خانگی و كارهای غیر رسمی را در آمار اشتغال رسمی بگنجانیم.
وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید برنامه بهبود جایگاه زنان را به عنوان فعالیت و اقدام ویژه در دستور كار خود قرار داده است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده یاد آور شد: در این راستا ستاد ملی زن و خانواده از سوی رئیس جمهوری تشكیل شده و در پی تصویب برنامه های این ستاد در دستگاه های اجرایی هستیم.
ابتكار گفت: این طرح برای جامعه زنان و خانواده ایرانی بسیار كلیدی و مهم است.
وی گفت: سند برنامه ملی ارتقای وضعیت زنان و خانواده آسان و اطلس وضعیت زنان و خانواده در استان هرمزگان در حال تدوین است و هم چنین مرحله دوم طرح افزایش تاب آوری و توان افزایی نیز در این استان با مشاركت سازمان های مردم نهاد دنبال خواهد شد.
وی كارآمدی را ملاك دولت در مشاركت های اجتماعی مردم در همه سطوح دانست و اظهار امیدواری كرد شاهد رشد كمی و كیفی سازمان های مردم نهاد و خیران كشور از جمله استان هرمزگان باشیم.
ابتكار در ادامه گفت: با توجه به بحران خشكسالی و كمبود آب در ایران، زنان می توانند سهم خود را در اصلاح الگوی مصرف آب مدیریت كنند.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، خواستار مشاركت تشكل ها و سازمان های مردم نهاد با دولت در مساله مدیریت آب شد.
معصومه ابتكار در سفر یك روزه خود به بندرعباس مركز استان هرمزگان با برخی تشكل های حوزه زنان دیدار و در نشست شورای اداری این استان نیز شركت خواهد كرد.
7195/7408
بندرعباس - ایرنا - معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: مشاغل خانگی سهم مهمی در تولید كالای ایرانی و ایجاد اشتغال و كارآفرینی دارد به طوری كه اكنون 22 درصد تولید ناخالص ملی مربوط به كار خانگی زنان است.