«سعید عسكر زاده» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: هرگونه هدف گذاری و طراحی راهبرد برای صنایع فولاد كشور بدون ملاحظه شرایط عمومی معدن كاری سنگ آهن ایران، غیر واقعی و شكننده خواهد بود.
وی با بیان اینكه سیاست های كشور بر محیط كسب و كار بنگاه های معدنی تولیدكننده و صادركنندگان سنگ آهن اثر مستقیم دارد، تصریح كرد: تصمیم های اقتصادی، حقوقی و معدنی اتخاذ شده توسط نهادهای سیاستگذار حكومتی، میزان بهره وری و سودآوری بنگاه های معدنی كشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
این مقام صنفی خاطرنشان كرد: توسعه همفكری و همكاری نهادینه میان دولت و بخش خصوصی و اصلاح فرآیند سیاستگذاری عمومی در بخش معدن كشور از مهمترین راه های پیشگیری از اتخاذ تصمیماتی است كه چنانچه بدون ملاحظه شرایط عمومی كسب و كار سنگ آهن، اتخاذ شود، منجر به افزایش هزینه های غیر ضروری محیطی، بر بنگاه های فعال خواهد شد.
وی ادامه داد: تشكیل دبیرخانه مشترك دولت و مجلس و توجه ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت به نظرخواهی از تشكل های بخش خصوصی، فرصتی بی نظیر از هماهنگی همه اركان موثر در بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد كرده است.
عسكر زاده تاكید كرد: بر این اساس، تمركز سیاستگذار بر ایجاد تحرك در تقاضای موثر در بازارهای پایین دست معادن، مانند مسكن و فولاد یا بازارهای خارجی، سیاستگذاری مبتنی بر مشاوره با همه ذینفعان و بهبود محیط كسب و كار معدنی كشور، از مهمترین اولویت های یك سال آینده فعالان بخش خواهد بود و در مقابل انجمن سنگ آهن ایران نیز همه توان و همت خود را برای ایجاد هماهنگی درون بخشی اعضا و ذینفعان و متمركز كردن بخش خصوصی بر سیاست های كلی توسعه به كار خواهد بست.
وی با یادآوری اینكه كسب و كار سنگ آهن ایران تحت تاثیر روندهای بازار جهانی سنگ آهن نیز قرار دارد، گفت: بنگاه های فعال در این كسب و كار به منظور تداوم تولید و حفظ ظرفیت های موجود، نیازمند بكارگیری انواع روش های تنوع بازار، مدیریت هزینه و افزایش میزان هماهنگی برای حضور در بازارهای خارجی هستند.
دبیركل انجمن تولیدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ایران اظهار داشت: شكل دهی به انواع همكاری های بین بنگاهی از جمله تشكیل كنسرسیوم های فروش، ابزاری برای افزایش قدرت چانه زنی در مقابل خریداران خارجی و مدیریت رقابت مخرب بنگاه های ایرانی در بازارهای بین المللی است.
** تامین كنسانتره و گندله
عسكر زاده با اشاره به اینكه همه سنگ آهن دانه بندی شده مورد نیاز صنایع داخلی توسط معدن كاران سنگ آهن كشور تامین می شود، تاكید كرد: مهمترین مساله ای كه از سوی دولت نیز مكرر اعلام شده، تامین كنسانتره و گندله مورد نیاز فولادسازان كشور است.
وی تصریح كرد: سیاستگذاری لازم برای تكمیل زنجیره سنگ آهن و توسعه ظرفیت های فرآوری، نیازمند هدف گذاری های واقعی در حوزه تولید فولاد كشور، بویژه با توجه به فناوری های به كار رفته در آن است.
این مقام صنفی ادامه داد: تامین سنگ آهن مورد نیاز صنایع فولاد كشور بویژه در افق 1404، صرف نظر از سناریوهای مختلفی كه وجود دارد، نیازمند صرف میلیاردها دلار سرمایه گذاری و بكارگیری ظرفیت های تخصصی موجود در معدن كاری سنگ آهن ایران است.
دبیر انجمن تولیدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ایران گفت: اعمال سیاست های تشویقی بویژه در حوزه اكتشاف و تامین مالی از مهمترین پیشنهادهای این انجمن به دولت است؛ انجمن سنگ آهن با اعلام آغاز نهضت فرآوری بخصوص در معادن كوچك و متوسط، خواهان توجه ویژه دولت و مجلس به روش های تامین منابع مالی مورد نیاز در كنار برنامه ریزی لازم برای تامین زیرساخت ها است.
به گزارش ایرنا، میزان ذخایر كنونی سنگ آهن ایران سه میلیارد تن و حجم استخراج سالیانه معادن كشور حدود 400 میلیون تن برآورد می شود كه بیش از 60 درصد آنها مصالح ساختمانی است.
پارسال بیش از 984 میلیون و 200 هزار دلار سنگ آهن صادر شد.
اقتصام * 3065 **2025
دبیر انجمن سنگ آهن:
ورود سنگ آهن به بورس كالا خواسته تولیدكنندگان است
۱ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۲۲
کد خبر:
82922416
تهران- ایرنا- دبیر انجمن تولیدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ایران گفت: یافتن روش های اجرایی برای قیمت گذاری منصفانه سنگ آهن بویژه بهره گیری از ساز و كار بورس كالا از اولویت های این انجمن در سال جاری است.