به گزارش ايرنا، اسماعيل معصومي روز پنجشنبه با حضور در ايرنا مركز تبريز به تشريح وضعيت هيات كاراته آذربايجان شرقي از گذشته تا حال پرداخت و از تلاش هاي مجموعه اي از كارشناسان، مربيان و ورزشكاران براي ارتقاي اين رشته ورزشي مفرح سخن گفت.
مشروح گفت و گوي ايرنا با رييس هيات كاراته استان در زير ارايه مي شود:
س - درباره تاريخ پيدايش كاراته در آذربايجان شرقي توضيح دهيد:
ج - رشته كاراته از سال 1347 توسط اساتيد مختلف به صورت تدريجي شروع شد؛ بنيانگذار اصلي اين رشته در استان استاد خسرو دانش بود كه خوشبختانه پس از حدود نيم قرن تلاش براي توسعه كاراته در سال 1396 تجليل شد.
كاراته در آذربايجان شرقي در سال هاي نخست آن پيشرفت خوبي داشت و قهرمانان ملي پرشماري از اين استان معرفي شد، ولي بعد از آن به دليل تغييرات مديريتي، تيم ها و نفرات برجسته اي كه در استان وجود داشتند موقعيت خود را از دست دادند و سطح كاراته آذربايجان شرقي به سطح تك ستاره ها افول كرد. البته سير صعودي كاراته استان در سال هاي اخير بار ديگر آغاز شده است و قهرمانان خوبي از آذربايجان شرقي در سطوح استاني، ملي و بين المللي رشد كرده اند.
س - براي بهبود وضعيت كاراته استان چه اقداماتي انجام گرفته است؟
ج - سال گذشته هيات كاراته آذربايجان شرقي با برنامه هاي مدون و مشخص با كميته هاي معلوم و نفرات فعال مديريت و فعاليت كميته هاي آموزش، مربيان، داوران، همگاني، مطالعات و استعداد يابي آغاز شد.
همچنين كميته هاي نظارت و آزمون و شهرستان ها در حال تقويت هستند و در برنامه هايي كه توسط اين كميته ها تدوين شده، پيشرفت هاي خوبي داشته ايم و و نتايج قابل قبولي به دست آورده ايم.
با توجه به جايگاه ويژه اي كه كاراته كشورمان در سطح آسيا و جهان دارد، اگر بخواهيم كاراته استان را به پاي كاراته كشور برسانيم، بايد به سختي تلاش كنيم.
امروز كاراته ملي چنان جايگاهي را كسب كرده است كه 2 درصد بودجه فدراسيون ها را به خود اختصاص داده است و به تبع آن در استان ها نيز چنين وضعيتي حاكم است؛ البته كميته ملي المپيك و وزرات ورزش اعتبار بيش از شش درصدي بودجه در اختيار را به ورزش كاراته اختصاص مي دهند.
س – آيا كاراته آذربايجان شرقي در سال هاي اخير قهرماناني در سطح ملي معرفي كرده است؟
ج - پارسال حدود 20 كاراته كار از استان آذربايجان شرقي به اردوي تيم ملي دعوت شدند و خانم اديبه گچ پز از جمله آنان بود. تيم كاتاي استان نيز در مسابقات كشوري خرداد ماه جاري موفق به كسب مقام سومي شد. مسابقات جام رمضان در رده سني زير 12 سال دختران جمعه گذشته در تبريز با حضور 133شركت كننده برگزار شد كه گام مهمي در كشف استعدادهاي برتر رشته كاراته محسوب مي شود.
س – درباره مسابقات پيش روي كاراته آذربايجان شرقي بگوييد.
ج - با توجه به جذابيت هاي كاراته براي جوانان، از شركت ها و بنگاه هاي اقتصادي براي حمايت از اين ورزش مفرح و كمك به شكوفايي استعدادهاي قشر جوان دعوت مي كنم و انتظار مساعدت داريم تا بتوانيم پرچم سه رنگ كشورمان را در ميادين بين المللي به اهتزار دربياوريم.
س – وضعيت هيات هاي كاراته شهرستان هاي آذربايجان شرقي چگونه است؟
ج – روساي هيات هاي كاراته آذرشهر، مرند، بستان آباد، مراغه، ملكان، تبريز، هريس و شبستر ابقاء شده اند، طبق برنامه ريزي هاي قبلي فعاليت مي كنند و به استعداد يابي و پرورش ورزشكاران مستعد مشغول هستند.
در ديگر شهرستان ها نيز منتظر اعلام برنامه هستيم و چنانچه هيات هاي كاراته اين شهرستان ها با اداره ورزش و جوانان شهرستان خود تعامل و همكاري لازم را نداشته باشند، به طور قطع اقدام لازم براي تغيير روساي هيات هاي انجام مي شود.
س – وضعيت داوري در كاراته آذربايجان شرقي را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
ج - دوره بازآموزي داوري 2 بار در سال در استان برگزار مي شود. در كلاس كلينيك داوري ملي و ممتاز نيز سال گذشته از آذربايجان شرقي 2 نفر معرفي شدند؛ در بخش اعزام به خارج در سال 96 شهرام گلناري را به كلينيك داوري آسيا معرفي كرديم كه با بالاترين درجه موفق به كسب نمره قبولي شد و وي به عنوان يكي از داوران برتر و اصلي مسابقات آسيايي ازبكستان حضور داشت.
در رده 'جاج' و 'رفري' بيش از 120 نفر داور در سطح استان فعال هستند و تعداد داوران آسيايي و بين المللي نيز پنج نفر مي باشند، ضمن اينكه در بخش بانوان 70 داور در آذربايجان شرقي فعاليت دارند.
س – چه تعداد كاراته كار در آذربايجان شرقي فعاليت دارند؟
ج – روي هم رفته هم در كاراته كنترلي و غيركنترلي نزديك به پنج هزار كاراته كار سازمان يافته در استان فعاليت مي كنند كه 30 درصد از آنان را بانوان و 70 درصد را آقايان تشكيل مي دهند.
س – چند سبك در رشته ورزشي كاراته وجود دارد؟
ج – قبل از ورود بنده به هيات كاراته استان 36 سبك فعاليت داشت، ولي اكنون اين تعداد به 41 سبك ارتقاء يافته و هنوز هم در حال رشد و توسعه مي باشد؛ با پيشنهاد هيات هاي كاراته استان ها به فدراسيون كاراته تصميم بر اين است كه اين سبك ها در چارچوب نظام مند و هماهنگ با برنامه هاي فدراسيون فعاليت كنند.
بر اين اساس، سبك هايي كه فعال تر هستند در يك گروه و سبك هايي كه متوسط هستند يا فعاليت كمتري دارند، در گروه ديگر و سبك هاي ضعف هم در گروه سوم با نام 'گروه كاري' تقسيم بندي شده اند.
س – در مورد برنامه هاي هيات كاراته آذربايجان شرقي در سال جاري بگوييد.
ج - هيات كاراته استان آذربايجان شرقي محوريت برنامه هاي خود را بر آموزش و استعداديابي از رده هاي پايه قرار داده است و با برپايي اردوهاي ورزشي و برگزاري مسابقات مختلف در تبريز و ديگر شهرستان ها به دنبال فراهم كردن زمينه هاي رشد كاراته كاران جوان در سطح استان هستيم.
در همين راستا هيات كاراته آذربايجان شرقي در سال جاري 12 برنامه در تقويم كاري خود تعريف كرده است. از ديگر برنامه هاي هيات كاراته استان مي توان به طرح آموزش 2018 هزار دانش آموز بي بضاعت در راستاي تبريز 2018 اشاره كرد كه با همكاري اداره كل آموزش و پرورش استان و شوراي اسلامي شهر تبريز با هدف استعداد يابي دانش آموزان مستعد انجام مي گيرد.
سه تيم از استان آذربايجان شرقي نيز براي شركت در مسابقات ليگ كشوري در رده هاي سني نونهالان، نوجوانان و آينده سازان اعلام آمادگي كرده اند و اميدواريم با تلاش و فعاليت مربيان اين تيم ها بتوانيم مقام هايي را براي استان كسب كنيم.
يكي ديگر از اقدامات هيات كاراته استان اين است كه در كنار تجليل از مقام آوران كاراته، از مربيان زحمت كش اين رشته نيز تجليل و تقدير مي شود تا شعار 'هر مربي يك قهرمان معرفي كند' تحقق يابد.
س – هيات كاراته استان آذربايجان شرقي در سطح كشور چه جايگاهي دارد؟
ج – قبل از سال 1395 هيات كاراته استان در ميان ديگر هيات هاي ورزشي جايگاه هجدهمي را در اختيار داشت كه به رده چهارمي ارتقاء يافت، ولي در سطح كشوري به دليل به حد نصاب نرسيدن در گروه رده بندي و ارزيابي قرار نگرفتيم و اميدواريم در ارزيابي سال 1396 جايگاه قابل قبولي را در سطح استاني و ملي كسب كنيم.
س – تعدادي از اساتيد تاثيرگذار در پيشرفت ورزش كاراته آذربايجان شرقي را نام ببريد.
ج – استاد خسرو دانش، حسن جوانديده، علي اسدي، رسول رسولي، حسين نقدي، اسماعيل معصومي، سعيد نيكو خصلت، رضا پاشايي و علي شكارلو برخي از مربيان تلاشگري هستند كه در نيم قرن اخير دشواري پيشبرد كاراته استان را به دوش كشيدند.
همه ورزشكاران، مربيان و پيشكسوتان كاراته استان افرادي سالم، برون گرا و بدون دغدغه هستند كه با عشق به كاراته با هدف اعتلاي اين رشته ورزشي فعاليت مي كنند.
س – در كاراته استان كدام سبك هاي ابداعي فعالند؟
ج – سه سبك ابداعي كاراته از آذربايجان شرقي، كشور را تغذيه مي كنند و عبارتند از شتوكان ادونس با مسئوليت جمال الدين نيكوفر، اشين ريو اكيناوايي با مسئوليت عليرضا پورنجمي و شتوكان آساي ريو با مسئوليت علي باهري.
9853/518
تبريز - ايرنا - رييس هيات كاراته آذربايجان شرقي با اشاره به معرفي 20 كاراته كاي استان به اردوي تيم ملي در سال گذشته از استعداديابي و برگزاري مسابقات ورزشي در رده هاي پايه به عنوان اولويت اين هيات نام برد.