به گزارش وز سه شنبه ایرنا ریاست هیات را 'كنجی كاناسوگی' مدیركل اداره آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه ژاپن برعهده دارد و به گفته وی قرار است با طرف های ذی ربط در باره این مذاكرات رایزنی های مفصلی انجام شود.
از سوی دیگر هیات ژاپنی تاكید كرده است كه مذاكرات طرفین نباید فقط شامل خلع سلاح موشكی بالستیك كره شمالی شود كه می تواند آمریكا را هدف قرار دهد بلكه باید خلع سلاح موشكی این كشور در منطقه و از جمله تهدید آن برای ژاپن و كره جنوبی را نیز در برگیرد.
همزمان خبرگزاری یونهاپ از كره جنوبی گزارش كرده است كه 'مون جائه این' رییس جمهوری این كشور در باره گفت و گوی سران كره شمالی و آمریكا با دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا تلفنی رایزنی كرده است.
دو طرف ابراز امیدواری كرده اند كه مذاكرات نتایج خوبی در برداشته باشد و طرفین بتوانند در خصوص مسایل مختلف به طور مشروح بحث و تبادل نظر كنند.
ترامپ افزوده است كه بلافاصله پس از گفت و گوهای سنگاپور 'مایك پمپئو' وزیر خارجه خود را راهی كره جنوبی خواهد كرد تا اطلاعات مربوط به دیدار سران را در اختیار این كشور قرار دهد.
اجلاس سران آمریكا و كره شمالی امروز سه شنبه با حضور دونالد ترامپ و كیم جونگ اون در هتل كاپلا جزیره سنتوزا سنگاپور برگزار شد رهبران دو كشور در پایان مذاكرات 4 ساعته توافقنامه ای چهار ماده ای امضا كردند كه براساس آن واشنگتن و پیونگ یانگ روابط جدیدی را آغاز خواهند كرد.
چهار مورد این قرارداد دوجانبه كه با حضور مقام های ارشد دو كشور به امضای ترامپ و كیم در مقابل خبرنگاران و در هتل كاپلا رسید شامل موارد ذیل است:
1. ایالات متحده آمریكا و كره شمالی متعهد شدهاند كه روابط تازهای را بنا كنند كه اساس آن تمایل مردم دو كشور بر صلح و رفاه است
2. آمریكا و كره شمالی تلاش مشترك خواهند كرد كه صلح پایدار در شبه جزیره كره ایجاد شود.
3. پیونگ یانگ متعهد شده است بر اساس توافق 7 اردیبهشت (پانمونجوم) كه كره شمالی بر اساس آن بخشی از تاسیسات هستهای خود را تخریب كرد، خلع سلاح هستهای را ادامه دهد.
4. آمریكا و كره شمالی متعهد میشوند كه بقایای سربازان كشته یا مفقود شده جنگ در سالهای جنگ دو كره (53-1950) را شناسایی كرده و به كشورشان بازگردانند.
سران آمریكا و كره شمالی روز یكشنبه وارد سنگاپور شدند و پس از دیدارهای جداگانه و تشریفاتی با نخست وزیر سنگاپور به عنوان میزبان رویدادی كه ترامپ حساب ویژه روی آن باز كرده و انتظارهای فراوانی از آن برای حصول یك توافق خوب دارد، امروز با یكدیگر مذاكره مستقیم كردند.
كارشناسان معتقدند كه ترامپ به سبب مشكلات زیادی كه در عرصه داخلی با آن روبرو است از جمله ارتباط كارزار انتخاباتی اش با روسیه، رسوایی جنسی و عدم محبوبیت و همچنین در عرصه بین المللی ناشی از اعمال تعرفه های گمرگی و راه انداختن جنگ تجاری، خروج از پیمان های بین الملل بویژه توافق هسته ای با ایران ، توافق آب و هوایی پاریس و ترانس پاسیفیك كه با مخالفت گسترده هم پیمانان این كشور روبرو شده و در انزوا قرار گرفته است، سعی می كند از این ملاقات به عنوان یك ابزار تبلیغاتی برای خود استفاده كند.
اما این سوال مطرح است كه چگونه می توان به كسی كه به زیرپا گذاشته توافق های بزرگ جهانی شهره شده است، برای حفظ توافق های جدید اعتماد كرد؟ به فرض این كه دیدارامروز ترامپ با كیم، به یك توافق منجر شود، چه تضمینی وجود دارد مستاجر كاخ سفید بار دیگر زیر توافق نزند و بار دیگر مایه شرمساری مردم كشورش و دردسر جامعه بین الملل نشود.
آساق**231**1904**
پكن - ایرنا - دولت ژاپن هیاتی را روانه سنگاپور كرده است تا بتواند تا حد امكان اطلاعاتی درباره دیدار سران آمریكا و كره شمالی در این كشور كسب كند.