به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سالیانه بیش از 2 میلیون و 100 هزار تن گوشت مرغ در 20 هزار واحد مرغداری گوشتی دارای پروانه تولید و به بازار عرضه می شود.
در سال های گذشته نزدیك به 100 هزار تن گوشت مرغ از ایران به كشورهای هدف صادر می شد اما به دلیل بروز موانعی در صادرات، تولیدكنندگان با مازاد تولید و افت قیمت این محصول روبرو شدند كه این امر همچنان ادامه دارد.
البته شركت پشتیبانی امور دام برای حمایت از تولیدكنندگان داخلی در زمان افت قیمت ها بخشی از مرغ تولیدی را برای تنظیم بازار خریداری و ذخیره می كند تا در صورت نیاز، عرضه شود.
طرح ملی استانداردسازی تولید و عرضه مرغ گوشتی از نظر وزن و اندازه نیز با هدف ساماندهی بازار این محصول دنبال می شود.
در همین پیوند، معاون وزیر جهاد كشاورزی هدف از اجرای این طرح را ارتقای بهره وری تولید، كاهش ضایعات و دور ریز مرغ، ایجاد و توسعه بازارهای صادراتی و نیز بهبود شرایط بهداشتی فرآیند تولید تا عرضه اعلام كرد.
به گزارش دوشنبه وزارت جهاد كشاورزی، «مرتضی رضایی» اصلاح سن پرورش و وزن استاندارد مرغ گوشتی را برای دستیابی بیشتر به بازارهای جهانی اجتناب ناپذیر و مهم دانست.
وی كه در نخستین نشست طرح استاندارد كردن سن و وزن مناسب عرضه مرغ گوشتی سخن می گفت، تصریح كرد: در تجارت جهانی، گوشت مرغ با حداكثر وزن 1200 تا 1400 گرم مبادله می شود؛ در حالی كه در واحدهای تولیدی كشور میانگین وزن مرغ بالای 2 كیلوگرم است.
به گفته وی، این طرح علاوه بر افزایش كیفیت و سلامت گوشت مرغ، با كاهش ضریب تبدیل دان به گوشت موجب صرفه جویی در واردات نهاده های خوراك طیور به كشور می شود.
وی استقبال تولیدكنندگان مرغ گوشتی از این طرح را مثبت ارزیابی كرد و گفت: اجرای این طرح با مصلحت ملی و منافع اقتصادی تولیدكنندگان و مصرف كنندگان همسوست.
رضایی اجرای طرح استانداردسازی وزن و سن پرورش مرغ را در همه واحدهای پرورش دهنده عملی دانست و بر لزوم فرهنگ سازی موثر و گسترده برای مصرف گوشت مرغ با وزن استاندارد در كشور تاكید كرد.
** لزوم تغییر الگوی مصرف
رییس سازمان دامپزشكی كشور در این نشست گفت: معاونت امور تولیدات دامی و سازمان دامپزشكی می توانند در اجرای طرح استانداردسازی وزن و اندازه مرغ گوشتی همكاری موثری داشته باشند.
«علیرضا رفیعی پور» افزود: این طرح ارتقای كیفیت گوشت مرغ تولیدی مطابق با استانداردهای جهانی و تامین سلامت مصرف كنندگان و پاسخگویی به نیاز امروز صنعت مرغ گوشتی كشور را دنبال می كند.
وی بر ضرورت اجرای این طرح و نهادینه سازی الگوی مصرف مرغ استاندارد بین مردم تاكید كرد.
رییس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران دیروز- دوشنبه- در گفت و گو با ایرنا قیمت هر كیلوگرم مرغ زنده را 4500 تا 4700 تومان اعلام كرد و افزود: ادامه این روند موجب ضرر صنعت طیور كشور می شود.
«محمد یوسفی» توضیح داد: با توجه به افزایش قابل توجه هزینه های تمام شده تولید از جمله نهاده های طیور، قیمت منطقی گوشت مرغ در بازار باید 10 هزار تا 12 هزار تومان باشد؛ درحالی كه اكنون این محصول زیرقیمت و با ضرر تولیدكنندگان عرضه می شود.
وی قیمت كنونی جوجه یك روزه را 600 تا 800 تومان اعلام و اضافه كرد: در هفته های اخیر قیمت جوجه یك روزه با افت همراه بود اما قیمت این محصول نیز در هفته های آتی افزایش می یابد.
تا پیش از این، جوجه یك روزه با قیمت 1500 تا 2600 تومان عرضه می شد.
به گزارش ایرنا، بر پایه برآوردهای وزارت جهادكشاورزی، قیمت تمام شده هر كیلوگرم گوشت مرغ 70 هزار تا 75هزار ریال و تخم مرغ 45 هزار ریال است.
اقتصام**9186*1961*
تهران- ایرنا- اجرای طرح ملی استانداردسازی تولید و عرضه مرغ گوشتی از نظر وزن و اندازه، افزون بر تضمین كیفیت و سلامت و صرفه جویی در هزینه ها، زمینه ورود به بازارهای جهانی را فراهم می آورد.