به گزارش ایرنا، «سید حسین عالمی بلخی» روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در كابل افزود: در حال حاضر در جمهوری اسلامی ایران 950 هزار نفر پناهندگی خود را ثبت و كارت آنها تمدید شده است و 450 هزار تن نیز دارای گذرنامه خانوادگی و اقامت كوتاه مدت هستند.
وی افزود: همچنین 30 هزار نفر دارای اقامت طولانی مدت و حدود یك میلیون افغان نیز در ایران هستند كه فاقد هرگونه مدرك هستند.
این آمار ثبت شده در نزد وزارت مهاجران افغانستان در حالی به شكل رسمی اعلام شد كه روزانه صدها تن از اتباع افغانستان در پی ناامنی های موجود و بحران های ناشی از خشسكالی و بیكاری به صورت قاچاق وارد خاك ایران می شوند كه از این جمعیت «به نسبت بزرگ» ، هیچ رد داده در آمارها نیست.
وزیر امور مهاجران افغانستان همچنین گفت كه در سال جاری میلادی در مجموع 332 هزار و 453 تن از اتباع افغانستان از كشورهای دیگر به افغانستان برگشته اند كه افراد بازگشتی از ایران و پاكستان در جمع به 320 هزارو 40 تن می رسد و از كشورهای اروپایی 955 تن داوطلبانه بازگشته و 246 نفر اخراج شده اند.
هر چند آمارهای متفاوتی از حضور مهاجران افغان در جمهوری اسلامی ایران منتشر می شود و آمار امروز را می توان یك آمار رسمی دولت افغانستان دانست.
بلخی همچنین گفت كه بازگشت افغان ها از خارج كشور امسال مشابه با سال گذشته است زیرا در سال گذشته از ایران و پاكستان در مجموع 619 هزار تن بازگشت داشتند كه از آن جمع 150 هزار تن از ایران اخراج شده بودند.
به گفته وی در سال جاری میلادی در نتیجه مدیریت این وزارتخانه و هماهنگی با كشورهای اروپایی ، 780 تن از اتباع افغانستان از این كشورها اخراج شدند.
وزیر مهاجران افغانستان افزود كه در پاكستان بیش از یك میلیون 400 هزار پناهنده افغان ثبت نام شده اند، 750 هزار مهاجر نیز فاقد مدرك هستند كه بزودی كارت دریافت خواهند كرد و حدود 300 هزار تن نیز فاقد هرنوع مدرك هستند.
به گفته بلخی در سایر كشورهای آسیایی 451 هزار و 87 مهاجر و پناهجوی افغان حضور دارند و مهمترین مشكل موجود در راه هویت بخشی به این افراد مربوط به بخش تعویض گذرنامه و همكاری بین بخشی با وزارت امور خارجه است.
وزیر مهاجران افغانستان در ادامه گفت كه در كشورهای اروپایی آمریكایی و استرالیا تاكنون 541 هزار و 932 نفر سند پناهندگی یا اقامت دایم و یا سند تابعیت دارند و در آینده احتمال بازگشت آنها به كشور خیلی كم است.
عالمی افزود كه همچنین حدود 613 هزار و 390 تن در این كشورهای درخواست پناهندگی داده اند و او ابراز امیدواری كرد كه خواست آنها نیز مورد قبول واقع شود.
وی گفت كه در حال حاضر با مدیریت مشترك با اتحادیه اروپا برای حل مشكلات مهاجران افغان در این اتحادیه كار می كنند و در هر سه ماه یك نشست مشترك در این راستا برگزار می شود.
عالمی تأكید كرد كه در گذشته طرح های وزارت امور مهاجران تا حد زیادی عملی نمی شد اما این وزارتخانه اكنون با ارتباط نزدیك با نهادهای دیگر و بهبود همكاری های بین بخشی از طرح های خود برای مهاجران حمایت می كند.
به رغم بازگشت بیش از هشت میلیون مهاجر افغان در سال های گذشته به افغانستان ، هنوز حدود شش میلیون تن از اتباع این كشور در خارج از افغانستان بسر می برند و البته باید به مهاجران دوباره نیز توجه داشت.
آساق*291*1104*1663**
كابل - ایرنا - وزیر امور مهاجران افغانستان آمار رسمی اتباع این كشور در ایران را بیش از دو میلیون و 400 هزار پناهجو و مهاجر اعلام كرد و گفت: بیش از یك میلیون از این افراد فاقد هرگونه مدرك قانونی هویت فردی هستند.