مصطفي كواكبيان روز جمعه در همايش 'نقش احزاب در توسعه پايدار' در كاشمر با بيان اينكه توسعه پايدار در قبال توسعه متوازن امكان پذير است افزود: توسعه اقتصادي، فرهنگي و سياسي بايد با هم به پيش برود.
وي اظهار كرد: در طول 40 سال عمر انقلاب اسلامي براي توسعه سياسي قدم هايي برداشته ايم ولي هنوز كافي نيست.
وي يكي از پايه هاي توسعه سياسي را فعاليت احزب دانست و گفت: هيچ كشوري به توسعه سياسي دست نمي يابد مگر اينكه از معبر احزاب عبور كند.
كواكبيان با تاكيد بر اينكه ساختار حقوقي احزاب نياز به اصلاح دارد افزود: نظام ما نظام حزبي نيست و انتخابات ما هم انتخابات حزبي نيست و هرچند در تبليغات انتخاباتي پوستر حزبي نصب مي كنيم اما سيستم پارلمان ما بر اساس كرسي احزاب نيست.
وي اظهار كرد: قانون انتخابات را بايد تغيير دهيم زيرا 2 سال ديگر انتخابات جديد در راه داريم اما هنوز رجال سياسي ما مشخص نيستند.
وي گفت: مخالف قانونمندي نيستيم ولي در طول يك هفته چگونه مي توان صلاحيت 6 هزار نفر ثبت نام شده را به درستي سنجيد و اعلام كرد در صورتي كه با تغيير قوانين مي توان زمان ثبت نام را بيشتر و تحقيق براي صلاحيت افراد را بهتر نمود.
كواكبيان افزود: قانون انتخابات ما مشكل دارد ولي وزرات كشور به فكر حل اين مشكل نيست.
وي نداشتن فرهنگ سياسي را از ديگر مشكلات جامعه دانست و اظهار كرد: مردم بايد در فعاليت هاي سياسي و جمعي بيشتر مشاركت داشته باشند.
وي گفت: مي توانيم توسعه سياسي را مقدم بدانيم تا زمينه ساز توسعه هاي اقتصادي و فرهنگي شود.
دبيركل حزب مردم سالاري افزود: اگر دنبال توسعه پارلماني و توسعه سياسي هستيم بايد احزاب قوي داشته باشيم.
وي اظهار كرد: به دولت فعلي انتقاد داريم و مي خواهيم دلسوزانه مشكلات مردم حل شود و جلو افزايش قيمت دلار، مسكن و خودرو گرفته شود.
وي گفت: ما در شرايط جنگ اقتصادي به سر مي بريم و بايد جمعي عمل كنيم زيرا با بي تفاوتي مشكلات كشور حل نمي شود.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي افزود: دستگاه هاي حكومتي، قضايي، مجلس و دولت بايد با كمك هم كارها را به جلو ببرند و در وضعيت فعلي به صورت منسجم كار كنند.
وي اظهار كرد: در حالي خود را درگير مشكلات پيش پا افتاده كرده ايم كه هفت سال ديگر بايد از 15 كشور منطقه جلوتر باشيم و به توسعه در همه زمينه ها برسيم و بخشي از مراحل دستيابي به اين امر مربوط به توسعه سياسي است.
وي گفت: دولت بايد كساني را كه جلو فعاليت هاي او سنگ اندازي مي كنند به مردم معرفي كند.
* احزاب فقط در زمان انتخابات فعال مي شوند
عضو فراكسيون اميد در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين همايش گفت: مردم فقط در زمان انتخابات احزاب را لمس كرده اند و احزاب پس از انتخابات از جمله در پيگيري خواسته ها، پرسش و پاسخ و مطالبه گري بعد از انتخابات هيچ گونه نقشي نداشته اند.
بهروز بنيادي افزود: اين امر نشان مي دهد كه ما نيز دچار مشكلات و ايرادات هستيم.
وي اظهار كرد: هنوز نتوانسته ايم به اين سوال پاسخ دهيم كه احزاب ايران در توسعه كشور چه نقشي دارند.
نماينده مردم كاشمر در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: مجلس بايد در اين زمينه ها ورود كرده و قوانين خوب و متقن به تصويب برساند.
وي با بيان اينكه بايد به احزاب فراتر از اين مسائل نگاه كرد گفت: بدون شك در كشور نيازمند احزاب رنگارنگ هستيم و بايد اجازه دهيم اين كار در كشور صورت گيرد.
7497 / 6053
مشهد- ايرنا- نماينده مردم تهران، شميرانات و ري در مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر لزوم فعاليت احزاب براي رسيدن به توسعه سياسي گفت: بدون فعاليت احزاب به توسعه سياسي نمي رسيم.