«رسول سراییان» روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در صورت امتناع مدیران از شفاف سازی به سهم خود و برای صیانت از حریم خصوصی و حقوق شهروندی كاربران به عنوان مدعی و نماینده مردم موضوع را از مجاری قانونی پیگیری خواهد كرد.
وی تاكید كرد: صیانت از حریم خصوصی مردم برای این وزارتخانه از اهمیت ریادی برخوردار است.
سراییان با تاكید بر اینكه هیچ گونه امكاناتی در اختیار نسخه های فارسی شده تلگرام قرار نگرفته است، خاطرنشان كرد: وزارت ارتباطات تنها بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی از پیام رسان های داخلی حمایت كرده و خواهد كرد.
معاون وزیر ارتباطات درباره نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی برنسخه های فارسی شده تلگرام گفت: اطلاعیه رسمی وزارت در این باره دی ماه پارسال منتشر شده و نظر جدیدی مطرح نشده است.
وی درباره اعمال فیلترینگ نیز گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مرجع صدورحكم و یا تصمیم گیری درباره فیلترینگ نیست.
به گزارش ایرنا، پیام رسان تلگرام به دستوربازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران از دهم اردیبهشت ماه امسال فیلتر شد.
برخی رسانه ها مطالبی مبنی بر چرایی فیلتر نشدن نسخه های فارسی تلگرام باوجود مسدود شدن تلگرام پرداخته اند.
مركز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در اطلاعیه ای اعلام كرد: این وزارتخانه تاكنون هیچ سروری در اختیار تلگرام و یا نسخه های غیررسمی آن (فارسی) قرار نداده و هر آنچه امكانات داشته با ابلاغیه مركز ملی فضای مجازی، در اختیار پیام رسان های بومی مجاز قرار گرفته است.
براساس این اطلاعیه، مركز ماهر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بهمن ماه پارسال هشدار داد: «از آنجا كه تلگرام برنامهای متن باز است و هر روز چندین نسخه غیررسمی از آن ایجاد می شود و از طرفی شناسایی و بررسی همه این نسخهها كار مشكلی است، توصیه می شود كاربران از نصب هرگونه نسخه غیررسمی و تایید نشده تلگرام خودداری كنند».
وزارت ارتباطات در این اطلاعیه همچنین در پاسخ به این پرسش كه چرا محدودیت برای نسخههای فارسی تلگرام ایجاد نمیشود، اعلام كرده: «همانگونه كه پیشتر اعلام شده بود، بار دیگر تاكید می شود این وزارتخانه تصمیم گیر پالایش و فیلتر سایتها و نرمافزارها نیست».
به گزارش ایرنا، كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه متشكل از اعضای دولتی و غیردولتی، وظیفه اعمال فیلترینگ را برعهده دارد.
اكنون چندین نسخه فارسی شده تلگرام در دسترس كاربران ایرانی قرار دارد كه می توان به تلگران طلایی، موبوگرام و تلگرام ایكس اشاره كرد.
اقتصام**2078**2025
اختصاصی ایرنا؛
نسخه های فارسی شده تلگرام یك هفته برای شفاف سازی مهلت دارند
۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۶:۰۱
کد خبر:
82957323
تهران- ایرنا- رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تاكید بر اینكه وزارت ارتباطات هیچ امكاناتی در اختیار نسخه های فارسی شده تلگرام قرار نداده است، گفت: مدیران این نسخه ها یك هفته مهلت دارند نسبت به نوع اطلاعاتی كه از مخاطبان نگهداری می كنند، شفاف سازی كنند.