به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی ربیعی» روز شنبه در آیین اختتامیه هجدهمین دوره از مسابقات ملی مهارت با انتقاد از شیوه مدرن شدن جامعه گفت: «كج و بد» مدرن شدن سبب شد تا مفهوم استخدام با شغل تغییر كند و مهارت آموزی به حیطه فراموشی سپرده شود.
ربیعی افزود: این روزها استخدام و رسیدن به یك منصب، مفهوم خوشبختی محسوب می شود و دیگر كسی داشتن مهارت را مایه مباهات نمی داند.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: نیروی انسانی بی مهارت، نمی تواند ارزش افزوده خلق كند در حالی كه امروز در تربیت نیورهای تكنسین (كاردان فنی تجربی) مشكل داریم.
وی با انتقاد از اینكه در گذشته توجهی به مهارت آموزی نشده است، افزود: «امروز در جامعه به وفور تئوریسین داریم و مردم در همه زمینه ها از ارز گرفته تا طلاق فلان هنرمند صاحب نظرند اما در حوزه تكنسین، كسی حرفی برای گفتن ندارد».
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با یادآوری اینكه در سال های گذشته نتوانستیم سازمان فنی و حرفه ای را گسترش دهیم، تاكید كرد: اگر بخشی از تولید ناخالص داخلی را صرف تولید تكنسین نكنیم، نمی توانیم به رشد كافی برسیم.
ربیعی در ادامه با اشاره به شرایط اقتصادی كشور اظهار داشت: در دوره ای كه دشمنان روحیه ملی ما را هدف قرار داده اند، باید قدرت ملی را در كشور افزایش دهیم.
وی یادآور شد: مشكلات در همه ادوار بوده و ما هر سال با چالشی روبرو بوده ایم، اما سرنوشت جوانان و آینده كشور مهمترین موضوعی است كه ذهن ما را درگیر می كند.
ربیعی افزود: برنامه نداشتن برای دو نسل آینده شاید یكی از اشكالات باشد اما تلاش داریم تا سیاست گذاری های خود را به سمت برنامه ریزی مناسب برای نسل آینده هدایت كنیم.
وی یادآور شد: مشكلات امروزی تنها دغدغه ما نیست بلكه شرایط زندگی برای نسل های آینده در دنیایی پرتلاطم، از مسائل جدی است.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: 23 میلیون نفر نیروی كار داریم كه می توانند 55 میلیارد ساعت فعالیت داشته باشند؛ اگر بتوانیم انسانهای دارای روحیه و دانش و مهارت مناسب داشته باشیم، شاهد پیشرفت در ابعاد مختلف خواهیم بود.
ربیعی با اشاره به پرداخت وام اشتغال روستایی نیز گفت: با پدیده روستاییان بی مهارت مواجه شده ایم و به دنبال توزیع تسهیلات برای اشتغال در روستاها هستیم.
وی افزود: مهارت به معنای سواد انجام كار است و برای مهارت آموزی باید به سمت مردم برویم و منتظر نمانیم تا آنها برای مهارت آموزی به سمت ما بیایند.
** مشكلات را با كلید مهارت آموزی حل می كنیم
رئیس سازمان فنی و حرفه ای نیز در این آیین مهارت آموزی را كلید حل مشكلات كشور دانست و افزود: با توسعه مهارت آموزی، راهی جدید را تجربه و به توسعه می رسیم.
«سلیمان پاك سرشت» افزود: كشور به وجود جوانان نخبه ای كه بتوانند در بخش مهارت آموزی صاحب عنوان و مدال شوند، نیاز دارد.
وی با هشدار نسبت به فقر مهارتی در كشور، گفت: مهارت آموزی هنر تبدیل دانایی به توانایی است و وظیفه داریم از مدیرانی كه می خواهند درد جامعه را با مهارت آموزی حل كنند، حمایت كنیم.
هفته ملی مهارت از 31 تیرماه آغاز شد و امروز به كار خود پایان می دهد.
آیین اختتامیه هجدهمین دوره از مسابقات ملی مهارت امروز(شنبه) در سالن 17 شهریور وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی با حضور «علی ربیعی» و «سلیمان پاك سرشت» معاون وزیر و رئیس سازمان فنی و حرفه ای و نیز جمعی از مدیران این سازمان برگزار شد.
اقتصام *م.خ*1070*2025
تهران- ایرنا- وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: امروز با پدیده «بیكاران شیك» مواجه هستیم؛ افراد بیكاری كه حاضر به مهارت آموزی نیستند و از سوی خانواده تامین مالی می شوند.