۲۳ مرداد ۱۳۹۷، ۷:۳۸
کد خبر: 83000416
T T
۰ نفر
اصلاح‌طلبان به حمایت از دولت روحانی پایبند هستند

بیانیه اخیر اصلاح‎طلبان به منظور ارائه راهكارهایی برای حل مشكلات كشور، كه از سوی چند چهره شاخص اصلاحات به نگارش درآمده، نشان از دغدغه‎های این جریان برای حفظ منافع ملی دارد.

این اقدام در حالی از سوی آنان و پس از صحبت‎های اخیر رئیس دولت اصلاحات انجام می‌شود، كه محمود احمدی‎نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم در پیام ویدئویی با اشاره به مشكلات موجود راهكارهایی در چارچوب ساختارهای جمهوری اسلامی ارائه نداده بلكه همصدا با برخی جریان‌های برانداز موضع گرفته است. محمد كیانوش راد فعال سیاسی اصلاح‌طلب كه از امضاكنندگان بیانیه اخیراصلاح‌طلبان است، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص چگونگی تدوین این راهكارها به برخی ادعاهای مخالفان دولت هم پاسخ گفت كه خط جدایی اصلاح‌طلبان از دولت را تبلیغ می‌كنند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینكه خط مشی اصلاح‌طلبان از ابتدا«حمایتی- انتقادی» بوده تأكید كرد كه حمایت واقع بینانه اصلاح طلبان از دولت روحانی ادامه می‌یابد. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

** شما و تعداد دیگری از چهره‎های اصلاح‎طلب، اخیراً بیانیه ‏ای را منتشر كرده و به ارائه راهكارهایی برای برون رفت كشور از شرایط موجود پرداختید. برای نگارش این بیانیه و ارائه راهكارهای آن كار كارشناسی خاصی صورت گرفته است؟
مطالبی كه در بیانیه ما مطرح شده، طبق نظرسنجی‎هایی بوده كه از سوی نهادهای رسمی انجام گرفته است. همچنین برای نگارش این بیانیه سعی شد كه براساس نتایج جلسات و دیدگاه‎های گوناگونی كه در محافل مختلف اصلاح‎طلبان مورد بحث قرار گرفته عمل شود. دیدگاه‌های آقای خاتمی و راهكارهایی كه ایشان برای بهبود شرایط كشور مدنظر قرار داده‎اند را نیز باید به این موارد افزود.

** شما در این بیانیه به موارد زیادی اشاره كرده‌اید كه شاید اجرایی شدن همه آنها در آن واحد امكانپذیر نباشد. اولویت شما در اجرایی كردن كدام یك از این موارد است؟
مهم‌ترین اولویتی كه از این بیانیه می‎توان استنباط كرد، توجه به امر سیاست برای حل اصلی‎ترین نیاز مردم ایران در حوزه اقتصاد است. به تعبیر روشن‎تر، ما بخوبی می‎دانیم كه اولویت اصلی مردم رفع مشكلات اقتصادی است و اقدامات سیاسی می‌تواند زمینه را فراهم و راه‎حل ‏هایی برای حل مشكلات فعلی اقتصادی پیشنهاد كند.

به همین دلیل است كه در این بیانیه برخلاف بسیاری از بیانیه‎ها و بیانیه‎های دیگر كه به صورت معمول بحث سیاست داخلی را مورد توجه قرار می‎دهند، ما اصلاح‌طلبان دیپلماسی را برای ایجاد زمینه‎های لازم جهت فراهم شدن محیطی آرام در صحنه بین‎المللی و منطقه‎ای به منظور دستیابی به توانمندی‎های لازم برای حل مشكلات اقتصادی مورد توجه قرار داده‎ایم. به تعبیر دیگر كلیت ایران و توجه به منافع ملی در اولویت دغدغه‎های نویسندگان این بیانیه قرار گرفته است؛ تا آنجایی كه ایمان داریم برای حل مشكلات اقتصادی نیاز به سرمایه‌گذاری‎های قابل توجه از سوی سرمایه‎گذاران ایرانی كه در خارج به سر می‎برند یا سرمایه‌گذاران خارجی كه حاضر به سرمایه‎گذاری در كشور ما هستند، داریم كه تنها با ایجاد یك محیط آرام و امن می‎تواند تحقق یابد. به هر حال این اولویت تعداد قابل توجهی از نگاه نویسندگان این بیانیه بوده است. البته تردیدی نیست كه حل مسائل داخلی كه نیازمند همبستگی مسئولان كشور است خواهد توانست كه ما را در اهداف سیاست خارجی موفق سازد؛ چرا كه سیاست خارجی ما در ادامه سیاست داخلی ما شكل می‎گیرد. به همین دلیل بدون آنكه بخواهیم تفكیكی بین این دو قائل شویم، اعتقاد داریم كه باید این همبستگی در داخل به اتخاذ سیاستی در خارج منجر شود كه بدون گزك دادن به دست دشمنان ایران، بتوانیم هرگونه بهانه‌جویی را از دشمنان ایران بخصوص در شرایط فعلی دور كنیم.

** امكان تحقق اولویت‎های در نظر گرفته شده در این بیانیه وجود دارد؟ فكر نمی‎كنید كه همچون تمام راه‎حل‎های دیگری كه از سوی اصلاح‎طلبان مطرح می‎شود این مورد هم با موانع و مخالفت‎هایی روبه‎رو شود كه امكان تحقق آن را به كمترین میزان برساند؟ موانع كار را پیش‎بینی كرده‎اید؟
امكان تحقق این پیشنهادها تنها در صورتی است كه بخش عاقل و دلسوز اصولگرایان از یك سو و بخش‎هایی از حاكمیت كه ما را در مقابل خود می‎دانند از سوی دیگر، به سخنان دلسوزانه‌ای كه منطبق بر منافع و مصالح ملت ایران است توجه كنند. در ترسیم وضع موجود و در مقدمه چنین بیانیه‎ای به اندازه كافی نگرانی‎ها و مشكلات كشور ذكر شده است. به گونه‏ ای كه همه كسانی كه دل در گروی اسلام و ایران دارند اگر با دقت موارد گفته شده را مرور كرده و حقیقتاً برای ایران دل می‎سوزانند و با تصحیح سیاست‌ها و افزایش همگرایی‌ها در داخل كشور نسبت به وظیفه اصلی حكومت كه ایجاد رفاه و امنیت و آزادی است، مبادرت كنند.
این بیانیه همانگونه كه می‌تواند مسئولان نظام را مورد اشاره قرار بدهد به همان میزان هم گروه‎های مختلف سیاسی را مخاطب قرار داده است؛ زیرا ایجاد همگرایی حول اصول كلی و اولیه و منافع ملی ایران می‌تواند زمینه یكدستی برای ارائه بربیانیه‌ها به حاكمیت را نیز به‌دنبال داشته باشد. حاكمیت در صورت مشاهده اجماع گروه‎های سیاسی حول مسائل كلی و اولیه به منظور حفظ مصالح ملی ایران می‎تواند با انعطاف از بحران‎هایی كه در شرایط فعلی بیش و كم، نظام و ایران را تهدید می‎كند، اجتناب كند.

** شما اصلاح‎طلبان در حالی این بیانیه را برای حل مشكلات فعلی كشور نوشته‎اید، كه خیلی از اصولگرایان بر این امر تأكید دارند كه جریان اصلاحات راه خود را از دولت جدا كرده است. بهانه این نتیجه‌گیری هم وضعیت بد اقتصادی است كه معتقدند اصلاح‌طلبان به‌عنوان حامی اصلی آقای روحانی شرایط پیش‎آمده را ناشی از سوء مدیریت دولت می‎دانند. نظر شما چیست؟
اصلاح‎طلبان از سال 92 سیاست خود را سیاست «حمایت و انتقاد» از دولت قرار دادند. همچنان هم سیاست ما نسبت به دولت آقای روحانی، سیاست حمایت و انتقاد است و این به معنی آن است كه ضمن حمایت كلی از دولت در شرایط فعلی، نسبت به بیان اشكالات نیز توجه خواهیم كرد.

در عین حال می‎دانیم كه اگر به جای آقای روحانی، فرد دیگری به مقام اجرایی كشور می‌رسید، امروز با بحران‎های گسترده‎تری روبه‎رو بودیم. به همین دلیل، در این حمایت پایبند هستیم و تصور می‎كنیم كه موضع اتخاذ شده در حمایت از دولت در سال‎های 92، 94، 96 درست بوده و حمایتی هم كه ‎اكنون از دولت می‎شود، واقع‎بینانه است.

** در جریان پیام ویدئویی آقای احمدی‎نژاد قرار دارید. ایشان در این پیام خواستار كناره‌گیری آقای روحانی شده‌اند. این كار در حالی صورت گرفت كه اصلاح‌طلبان و بزرگان این جریان با وجود محدودیت‎هایی كه در سال‎های اخیر با آن روبه‎رو شده‎اند، همچنان پیام‌های وحدت‎بخش برای مردم دارند اما صحبت‎های ایشان فرقی با براندازان ندارد. احمدی‎نژاد با این صحبت‎ها آن هم در شرایط سخت فعلی به‌دنبال چیست؟
آقای احمدی‎نژاد به جای پاسخگویی به خرابكاری‎ها و نابسامانی‎هایی كه در طول 8 سال كشورداری خود ایجاد كرده و اقتصاد كشور را به ورطه فلاكت و نابودی كشانده، سعی می‎كند با فرار به جلو و بزرگ نشان‏ دادن مشكلات فعلی، اعتراضات مردم را مستقیماً به سوی دولت هدایت كند.

احمدی‎نژاد و همفكران او تصور می‎كنند كه بزودی انقلابی در راه است و به خیال خام خود آنها نیز رهبران چنین انقلاب فوری و فوتی در ماه‎های آینده خواهند بود. این تصور باطل و این اشتباه محاسباتی باعث می‎شود كه مواضع سوپر انقلابی و كاملاً رادیكالی را برگزینند. به شیوه‎ای كه گویی در چند ماه آینده دادگاه‎های سراسری برگزار خواهد شد و به فرمان احمدی‎نژاد سران قوا به دادگاه‎ها سپرده خواهند شد. این تصور باطل احمدی‌نژاد وی را به اتخاذ چنین مواضعی می‌كشاند.

از سوی دیگر نمی‎توان این نكته را نادیده گرفت كه برخی از اصولگرایان افراطی تصور می‏ كنند كه در احمدی‎نژاد ظرفیتی وجود دارد كه می‎تواند در بزنگاهی به كمك آنها بشتابد. آنان به تصور واهی به ظرفیت‎های آقای احمدی‎نژاد برای یك وضعیت خاص دلخوش كرده‎اند. البته آنان بدون اینكه احمدی‎نژاد را قبول داشته باشند صرفاً به‌دنبال استفاده ابزاری و موقتی از او در شرایط احتمالی هستند.

منبع: روزنامه ایران؛ 1397،5،23
گروه اطلاع رسانی**1699**2002
۰ نفر