مدیران باید از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری خواهش كنند

شیراز - ایرنا - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه كه برای ما مساله است این است كه اقتصاد كشور را از نظر تولید روان كنیم. در اتاق مسئول باید به روی سرمایه گذاران باز باشد، مدیران باید دنبال سرمایه گذار بروند و از آنها خواهش كنند كه سرمایه گذاری كنند.

امروز وضعیت كشور از نظر مسائل اقتصادی به گونه ای است كه نیاز به انجام یك سری جراحی ها در آن احساس می شود.

به گزارش ایرنا، علی لاریجانی دوشنبه در دومین روز سفر به استان فارس، در جلسه شورای اداری شهرستان استهبان افزود: در مجموع باید توجه داشت كه ما در شرایطی هستیم كه فشار بین المللی بر كشور وارد است و علاوه بر این در داخل نیز با برخی مشكلات مواجه هستیم و ضرورت دارد در گام نخست درد را به درستی تشخیص دهیم و بعد نسبت به درمان آن اقدام كنیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم مساله فشار اقتصادی را حل كنیم باید بدانیم كه چنانچه مشكلات درونی اقتصاد حل شود بسیاری از معضلات بیرونی هم رفع خواهد شد.
او اظهار داشت: دشمن همواره بر روی نقاط ضعف دست می گذارد و اگر ما این نقاط ضعف را حل كنیم آنها قدرت چانه زنی زیادی نخواهند داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یكی از نقاط ضعف این است كه كشور گران اداره می شود و منابع در جای اصلی خودش و در جایی كه باید هزینه نمی شود، باید در كشور تولید ثروت شود چرا كه كشوری موفق است كه ثروت زا باشد.
لاریجانی افزود: بعد از انقلاب خیلی از منابع ما در استان ها صرف ساخت جاده، برق كشی و انتقال آب و گاز شد كه البته این كارها از نظر جنبه عدالت و روحیه عدالت خواهی ارزشمند و خوب است اما چون متناسب با این چرخه اقتصادی در كشور فكر نشد و سامان پیدا نكرد ما یك ناآرامی در وضعیت اقتصادی كشور می بینیم.

رئیس قوه مقننه گفت: امروز با وجود اقداماتی كه در جهت بهبود شاخص های فضای كسب و كار در كشور انجام شده اما در كل نسبت به دیگر كشورها جایگاه خوبی نداریم و قرار داشتن در رتبه بالای 100 در جمع 182 كشور رتبه مطلوب نیست.
رئیس مجلس گفت: وقتی در كشور می توانیم تولید روان داشته باشیم باید اشكالات، مقررات و بخشنامه های دست و پا گیر را برداریم.
وی، از مسئولان استان فارس و شهرستان استهبان خواست كه زمینه سرمایه گذاری در این منطقه را فراهم كنند.
او گفت: در این راه قطعا ما نیز در زمینه پرداخت تسهیلات كمك خواهیم كرد.
لاریجانی با اشاره به جلسه اخیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی كه با حضور سران قوا برگزار شد افزود: در این جلسه یكی از مباحث مهم تصویب شد اختصاص یك میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای حفظ و توسعه اشتغال بود.
وی ادامه داد: این هدفگذاری در كلان كشور است و در سطوح پایین تر هم باید این موضوع جدی گرفته شود.
رئیس مجلس گفت: اگر می خواهیم كشور در یك مصاف اقتصادی موفق باشد باید اقتصاد كشور را به مردم واگذار كنیم و شرایط برای كار و فعالیت آنها فراهم شود.
لاریجانی ابراز امیدواری كرد كه مسائل كشور با وحدت بیشتر، همت بیشتر و روحیه مقتدرتر مرتفع شود و همه برای آبادانی كشور دست به دست هم دهند.
** خشكسالی مساله ای جدی در كشور است
رئیس مجلس شورای اسلامی، مشكلات كشور به ویژه استان های مركزی را از نظر كمبود آب و خشكسالی جدی برشمرد و گفت: باید به این مساله مهم و مشكلات ناشی از آن به شكل همه جانبه نگاه كرد.
لاریجانی افزود: البته برخی اقدامات كه ضروری بود و می بایست صورت می گرفت از سال های قبل به آنها فكر شد و در قانون برنامه هم بر آن تاكید شد.
وی ادامه داد: یكی از آن كارها آبیاری نوین بود، از مواردی كه به شكل نادر رهبر معظم انقلاب اجازه فرمودند كه از صندوق توسعه ملی پول برداشته شود همین بحث آبیاری است.
او افزود: از موارد دیگر كه مورد توجه قرار گرفته توسعه و ترویج كشت های گلخانه ای است كه در این زمینه مجلس حدود 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با هدف احیای اقتصاد روستا تدارك دید.
لاریجانی گفت: بنا بود كه یك و نیم میلیارد دلار برداشت شده از صندوق توسعه ملی با منابع بانك ها تلفیق شود تا با سرمایه گذاری در روستاها و توسعه كشت های گلخانه ای، چرخه اقتصادی روستاها فعال شود اما به رغم اینكه بیش از یك سال از تصویب این مساله می گذرد گفته می شود كه تاكنون فقط 25 درصد تخصیص داده شده كه باید دید اشكال كار در كجاست.
او اظهار داشت: مسئولان باید پیگیری كنند و از منبع تسهیلات ارزان قیمت سهم خود را بگیرد، این تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی اختصاص داده شده و ربطی به بودجه جاری متعارف ندارد.
لاریجانی، یكی از اقدامات دیگر برای مقابله با كم آبی را شیرین كردن آب دریا برشمرد و افزود: این یك كار پرهزینه است اما چند مورد آن با مشاركت و همكاری بخش خصوصی و به شكل اشتراكی آغاز شده است.
وی گفت: اگر تصور كنیم كه مشكل كم آبی با انجام تمام این كارها حل می شود باید گفت خیر چنین نیست چرا كه مشكل عمیق تر از اینها است و باید بیشتر سرمایه گذاری و كار بیشتری انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی، ضمن تاكید بر لزوم توجه به مدیریت درست و مصرف صحیح آب افزود: 90 درصد آب مصرفی مربوط به بخش كشاورزی است كه بیشتر هم به شكل غرقابی انجام می شود كه اگر این بخش را مدیریت كنیم خیلی تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: از دیگر اقداماتی كه برای تامین آب می توان انجام داد بحث فراهم كردن منابع جدید آبی برای مناطق مشكل دار است كه در جلسه ای كه در همین زمینه داشتیم از وزیر نیرو خواسته شد كه طی 2 یا سه ماه آینده طرح آمایش آب را تهیه كنند تا مشخص شود برای هر منطقه چه دغدغه ای داریم.
شهرستان استهبان در فاصله 160 كیلومتری شرق شیراز قرار دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی كه عصر یكشنبه در آغاز سفری سه روزه به استان فارس وارد شیراز شد، پس از استقبال رسمی توسط اسماعیل تبادار استاندار فارس به زیارت حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) رفت. وی را در این آیین علاوه بر استاندار، آیت الله لطف الله دژكام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز و آیت الله سیدعلی اصغر دستغیب تولیت این آستان مقدس همراهی می كردند.
لاریجانی صبح دوشنبه وارد شهرستان استهبان در شرق فارس شد كه پس ازجلسه شورای اداری این شهرستان، شركت در جشنواره جبرییل امین (تجلیل از 260 حافظ قرآن) از برنامه های وی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی سپس به دیگر شهرستان شرقی فارس یعنی نی ریز خواهد رفت و ضمن ادای احترام به شهدا در شورای اداری این شهرستان شركت خواهد كرد.
بازدید از كارخانه فولاد یا سیمان و بازدید از مسجد جامع و آرامگاه میرزا مهدی نی ریزی از دیگر برنامه های وی در شهرستان نی ریز است.
لاریجانی سه شنبه به شهرستان لارستان در جنوب شرقی فارس سفر خواهد كرد و ضمن ادای احترام به شهدا در همایش تجلیل از خادمان حسینی حضور خواهد یافت و با فرماندار لارستان همچنین روحانیون اهل سنت و شیعه این شهرستان به صورت جداگانه دیدار خواهد كرد.
افتتاح ترمینال خارجی فرودگاه لارستان و دیدار از دو طرح خیرساز و بازار تاریخی لار(مركز شهرستان لارستان) از دیگر برنامه های رئیس مجلس خواهد بود.
6122 / 2027