به گزارش خبرنگار ایرنا از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، سرهنگ مصطفی نوروزی سه شنبه افزود: جرائم برداشت های غیرمجاز یا سرقت از حساب های بانكی در سه بستر كپی كردن كارت های بانكی، برداشت از طریق كیلاگرها (نرم افزارهایی كه كلیدهای فشرده شده بر روی صفحه كلید را ذخیره می كند) و برداشت های فیشینگ( راهی كه اطلاعاتی نظیر رمز را از طریق ابزارهای الكترونیكی به سرقت می برند) انجام میشود.
وی كه در نشست بررسی پول مجازی و میزان اثرگذاری در رفع تحریم های بانكی و پیشگیری از جرایم برداشت های غیرمجاز اینترنتی از حساب های بانكی سخن می گفت، اضافه كرد: 35 درصد برداشت های غیرمجاز كشور با این سه شگرد انجام میشود كه رقم قابل توجهی است و از بین این سه روش 33 درصد جرایم از بستر فیشینگ انجام می شود.
فیشینگ راهی است كه تبهكاران، اطلاعاتی نظیر كلمه كاربری، رمز عبور، شماره 16 رقمی عابر بانك، رمز دوم و CVV2 را از طریق ابزارهای الكترونیكی ارتباطات به سرقت می برند. شبكه های اجتماعی، سایت های حراجی و درگاه های پرداخت آنلاین نمونه ای از ابزار های الكترونیكی ارتباطات هستند.
وی افزود: بررسی ها نشان میدهد كه فیشینگ عامل شكلگیری یك سوم جرایم سایبری است.
نوروزی اضافه كرد: برآوردها این است كه درسال 97 بالغ بر20 الی 25 هزار پرونده برداشتهای غیرمجاز شود كه باید برای پیشگیری چارهاندیشی كنیم.
جانشین پلیس فتا افزود: در كشورهای خارجی با تخصیص رمز دوم یكبار مصرف بانكی به كاهش جرم در این زمینه كمك كردهاند و ما هم میتوانیم با اجراییكردن این روش در كشور وقوع جرم را از 35 درصد به پنج درصد كاهش دهیم.
وی گفت: جلساتی با بانك مركزی، ریاست قوه قضائیه و پلیس فتا برگزار شده و مقرر شده با تغییر زیرساخت ها جرایم در این فضا كنترل شود.
نوروزی افزود: بر اساس بخشنامه جدید بانك مركزی كه از اول شهریور ابلاغ شده همه بانكها باید ظرف سه ماه استفاده از رمز یكبار مصرف را اجباری كنند این كار در برخی بانك ها انجام می شود اما اطلاع رسانی نشده و مردم آگاهی ندارند.
وی اضافه كرد: از اول خرداد 98 مقرر شده رمز دوم ثابت حذف شود و رمز دوم یكبار مصرف فعال شود.
نوروزی افزود: با توجه به ابلاغیه بانك مركزی درباره تخصیص رمزدوم یكبار مصرف به مشتریان، از اول آذر مسئولیت جبران خسارت مالی مردم به عهده بانك و موسسات مالی و اعتباری خواهد بود.
وی افزود: كلاهبرداری پیامكی بیش از 60 هزار پرونده در سال را به خود اختصاص می دهد كه با همین برنامه ها از بین خواهد رفت كه البته نیازمند اطلاع رسانی است.
اجتمام *1003* 3063
جانشین پلیس فتا:
رمز یكبار مصرف برای حساب های بانكی اجباری می شود
۲۰ شهریور ۱۳۹۷، ۱۸:۱۰
کد خبر:
83030378
تهران- ایرنا- جانشین پلیس فتا از اجباری شدن رمزهای یك بار مصرف از سوی بانك مركزی طی سه ماه آینده برای جلوگیری از سرقت خبر داد.