۲۲ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۰۰
کد خبر: 83032413
T T
۰ نفر
ظرفيت هاي استاني صنعت گردشگري رها شده است

تهران- ايرنا- نماينده استان آذربايجان شرقي در شوراي عالي استان ها گفت: درآمد ايران از گردشگري با وجود مواهب طبيعي، تنوع اقليمي، فرهنگي، قومي و مذهبي بسيار اندك است و ظرفيت هاي استاني به حال خود رها شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، بهبود جعفري روز پنجشنبه در نهمين اجلاس شوراي عالي استان ها افزود: كاهش وابستگي به صنعت نفت يكي از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتي است. صنعت گردشگري مي تواند وابستگي به نفت را به حداقل برساند و در عين حال كه به صرف هزينه هاي كلان نياز ندارد اما به سرعت اشتغالزا و درآمدزا است.
وي به چالش هاي مديريت شهري اشاره كرد و ادامه داد: كمبود منابع درآمدي در شهرها، اجراي طرح هاي شهري را با مشكل مواجه كرده و مشكلات اجتماعي و محيط زيستي نيز مديريت شهري را تحت فشار قرار داده است.
جعفري با اشاره به گزارش سازمان جهاني گردشگري، اظهار داشت: ايران رتبه دهم جاذبه هاي تاريخي و باستاني را در دنيا دارد و يكي از امن ترين كشورها براي گردشگران خارجي محسوب مي شود.
جعفري اضافه كرد: در شرايط كنوني دنيا ايران مي تواند جزو ارزانترين مقاصد گردشگري دنيا باشد و به سهولت مي توان با يك برنامه ريزي هدفمند از ظرفيت هاي تاريخي، محلي و طبيعي استان ها به عنوان منبع درآمدي و اشتغالزايي بهره برد.
نماينده شوراي اسلامي استان آذربايجان شرقي درباره رفع موانع گردشگي در كشور اظهار داشت: در زمينه گردشگري مي توان با الزام ادارات ماليات و امور اقتصادي در عمل به ماده 30 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير مصوب 1394 در خصوص حمايت و تسهيلات مورد نظر قانون در خصوص گردشگري و هتلداري اقدام كرد.
وي اضافه كرد: ارتباط موثر با سازمان جهاني گردشگري، در نظر گرفتن تسهيلات ارزي براي توسعه زيرساخت هاي گردشگري، ارائه برنامه براي بازاريابي ديجيتال در اين صنعت، استانداردسازي خدمات، تجهيز و به روزرساني امكانات از ديگر اقداماتي است كه براي توسعه صنعت گردشگري و جذب گردشگران ضروري است.
جعفري پيشنهاد داد تا كارگروه مشترك كميسيون فرهنگي – اجتماعي و گردشگري با همكاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و شوراي عالي استان ها با هدف بهره گيري بيشتر از ظرفيت هاي استاني تشكيل شود.
وي اظهار داشت: شناسايي جاذبه هاي گردشگري استاني، تبيين بخش خصوصي براي توسعه صنعت گردشگري در استان ها، برنامه ريزي براي تشكيل كارگروه و صندوق توسعه گردشگري شهرداري ها، توسعه استراتژي بازاريابي در استان ها، توسعه منابع انساني و استفاده از ظرفيت هاي بومي و اقليمي براي گسترش اكوتوريسم از جمله پيشنهادهايي است كه مي تواند توسط كارگروه مشترك شوراي عالي استان ها و سازمان ميراث فرهنگي پيگيري شود.
جعفري خاطرنشان كرد: نبود مديريت و برنامه ريزي مدون در رويداد تبريز، پايتخت گردشگري جهان اسلام در سال 2018 باعث شد بسياري از فرصت ها را از دست داديم و تبريز در سال 2018 عملكرد روشني ندارد.
وي گفت: ثبت نشدن جنگل هاي ارسباران هم نتيجه عملكرد ضعيف دستگاه ميراث فرهنگي و گردشگري است همچنين در مورد جشنواره ملي ورني در شهرستان اهر هم عملكرد خوبي را شاهد نبوديم و اين مراسم بدون حضور هيچ مقام مسئولي از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور برگزار شد.

* سرمايه گذاري در زيرساخت هاي طبيعي لازمه توسعه صنعت گردشگري
در بخش ديگري از اين اجلاس، حميدرضا آقاملايي، نماينده شوراي اسلامي استان گلستان، به ظرفيت هاي گردشگري در اين استان اشاره كرد و افزود: اين استان ظرفيت هاي گردشگري در زمينه فرهنگي، مذهبي، سلامت، ورزش، اقوام و اقليم را دارا است.
وي اظهار داشت: استان گلستان از مواهب طبيعي و شرايط اقليمي و مناطق بكر گردشگري برخوردار است و براي افزايش درآمد سالانه از محل صنعت گردشگري چاره اي جز سرمايه گذاري براي شكوفايي زيرساخت طبيعي وجود ندارد.
آقاملايي خاطرنشان كرد: صنعت گردشگري به عنوان متنوع ترين و بزرگترين صنايع در جهان پس از نفت و خودروسازي است كه مي تواند مهمترين منبع درآمد و ايجاد فرصت هاي شغلي در بسياري از كشورها و از جمله ايران باشد.
وي يادآور شد: گردشگري در ايران مي تواند به مهمترين منبع درآمد تبديل شود مشروط بر اينكه برنامه ريزي صحيح توام با آينده نگري در اين زمينه تدوين و اجرا شود.
عضو شوراي اسلامي استان گلستان گفت: در استان گلستان ظرف مدت دو ساعت مي توان بيش از 10 قوم و فرهنگ تاريخي را نظاره كرد همچنين در مدت نيم ساعت جنگل، كوه، دريا و كوير را ديد.
به گزارش ايرنا، نهمين اجلاس شوراي عالي استان ها به رياست مرتضي الويري، رئيس شوراي عالي استان ها و با حضور نمايندگان شوراهاي اسلامي شهر و روستا در محل مجلس شوراي اسلامي سابق برگزار شد.
نمايندگان استان هاي بوشهر، ايلام، كرمانشاه، آذربايجان شرقي، فارس، يزد، چهار محال و بختياري و گلستان هر يك در اين اجلاس به بيان مشكلات استان ها و ظرفيت هاي گردشگري مناطق خود پرداختند.
ميهمان نهمين اجلاس شوراي عالي استانها، علي اصغر مونسان، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، اعلام شده بود كه در جلسه حضور نيافت اما پنج تن از معاونان سازمان ميراث فرهنگي در اين جلسه حاضر شدند.
الويري، رئيس شوراي عالي استانها در اين رابطه گفت: اين اولين باري است كه مهمان شوراي عالي استان ها، صبح اطلاع مي دهد كه به علت كسالت نمي تواند در جلسه حضور داشته باشند.
الويري انتقاد كرد كه بنا بر عرف، مهمانان اجلاس بايد حداقل ٢4 ساعت قبل اطلاع دهند تا ميهمان جايگزين در نظر گرفته شود.
اجتمام *3229* 3063