به گزارش روز شنبه گروه فرهنگي ايرنا، كاوه فرخ تاريخ جنگي ايران را از سلسه صفوي در قرنهاي دهم و يازدهم هجري قمري تا انقلاب اسلامي در سال ١٣٥٧ هجري شمسي و پس از آن پيگيري كرده تا چگونگي تحولات حكومت جديد ايران و نحوه شكلگيري روابط آن را با غرب، تحت تأثير جنگ، نشان دهد.
او كه پيشتر «سايههاي صحرا»، كتابي تقديرشده در مورد تاريخ ايران باستان را نوشته بود، معتقد است نقطه ضعف ايرانيان نپرداختن به تاريخ نظامي ايران است و اين در حالي است كه برخي از از جنگها به كلي تاريخ ايران را تغيير داده اند.
مؤلف با شروع از سلسله صفوي به بررسي تاريخ نظامي ايران از اين دوران به بعد و نيز تحليل تدريجي قلمرو و اقتدار آن طي قرن سيزدهم و چهاردهم هجري شمسي ميپردازد.
نويسنده كه تاريخدان بخش مطالعات استمراري دانشگاه بريتيش كلمبيا، عضو انجمن جهاني مطالعات بينالمللي وابسته به دانشگاه استنفورد، مشاور در مطالعات ايراني در انجمن مطالعات يوناني-ايراني و عضو انجمن حفظ خليج فارس است به اين مساله نگاه ويژه دارد كه جنگها علاوه بر عواقب سياسي، اقتصادي و اجتماعي در فرهنگ و هنر هر منطقه نيز تاثيرگذارند.
نويسنده در اين كتاب كه توسط شهربانو صارمي ترجمه و به همت نشر ققنوس منتشر شده است، نشان مي دهد كه چگونه موفقيت هاي نظامي اوليه با قرن ها شكست دنبال شد و قبل از بررسي تاريخ نظامي بغرنج و خشونت بار قرن بيستم شامل دو جنگ جهاني، جنبشهاي منطقه اي، مداخله خارجي، شورشهاي ضد حكومتي، درگيري در سرحدات شوروي، انقلاب و جنگ خشونت بار هشت ساله (عراق عليه ايران) روشن مي سازد كه نفوذ كشورهاي خارجي مانند روسيه و بريتانيا چگونه تاريخ ايران را شكل داده است.
اين كتاب در 766 صفحه و با بيش از 40 صفحه فهرست منابع، تصاوير وعكسهاي معاصر خود، جستاري بيمانند در تاريخ جنگي خونبار ايران است.
اين اثر پيشتر با عنوان Iran at war:1500-1988 در 480 صفحه به زبان انگليسي توسط انتشارات Osprey Publishing در سال 2011 منتشر شده بود.
فراهنگ** 9053** 1055
تهران- ايرنا- كتاب «ايران در جنگ؛ از چالدران تا جنگ تحميلي» نوشته كاوه فرخ ترجمه و روانه بازار كتاب شد.