به گزارش ايرنا، سرپرست دانشگاه ملاير در اين كنفرانس، ايجاد پژوهشكده انگور و كشمش در اين دانشگاه را گامي مهم در راستاي نگاه علمي به صنعت انگور عنوان كرد و گفت: اين پژوهشكده از سال 92 وارد مقوله جذب رشته هاي دانشگاهي شد.
خسرو سايوند به روز رساني و كاربردي كردن پژوهشكده انگور و كشمش را يكي از مهمترين اهداف دانشگاه برشمرد و اظهار داشت: در عرصه كنوني بايد با استفاده از علوم كاربردي و تحقيقات دانشگاهي، چرخ هاي صنعت را روان تر به حركت درآوريم.
وي با تاكيد بر اينكه پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير بايد در خدمت علم و صنعت باشد، افزود: علاوه بر اين عملياتي و اجرايي كردن دانش و تجربه هاي مراكز تحقيقاتي ساير كشورها بايد در اين رابطه مدنظر قرار گيرد.
سرپرست دانشگاه ملاير با اشاره به اينكه زندگي و اقتصاد قالب مردم اين شهرستان بر پايه توليد كشمش، انگور و كشاورزي ديم استوار است، ادامه داد: در همين رابطه نگاه دانشگاهي به مقوله كشمش و انگور ملاير مي تواند افق متحول كننده اقتصاد ملاير را طرح ريزي كند.
سرپرست دانشگاه ملاير خواستار روي آوردن كشاورزان و باغداران از روش سنتي به روش هاي علمي و مدرن شد و تاكيد كرد: ايجاد اعتماد در فضاي برون دانشگاهي در حوزه كشاورزي و باغداري بايد در اولويت مراكز علمي كشور باشد.
سايوند بيان كرد: در همين راستا پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير، يكي از گلوگاه هاي منحصر به فرد علمي و تأثيرگذار در سطح شهرستان است و پس از حدود هفت سال فعاليت، هم اكنون مي تواند به عنوان يك برند علمي در اقتصاد منطقه و استان همدان منشاء اثر باشد.
سرپرست پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير نيز در اين همايش اظهار داشت: اين پژوهشكده در راستاي اجراي سياست هاي كلي خود هر 2 سال نسبت به برگزاري كنفرانس ملي انگور و كشمش ايران اقدام مي كند.
روح الله كريمي ادامه داد: با توجه به رويداد بين المللي همدان 2018، برخي از فعاليت هاي علمي را دانشگاه ملاير برعهده گرفت و با برگزاري كنفرانس ملي انگور و كشمش، در اكوتوريسم انگور و جذب گردشگر انگور نقش موثري ايفا كرد.
وي ابراز اميدواري كرد: برگزاري اين كنفرانس موجب ارتقاي كيفيت انگور و كشمش و بازگشت به وضعيت جهاني قبلي ملاير يعني رتبه هفتم در دنيا شود.
كريمي يكي از اهداف اصلي اين پژوهشكده را حضور فيزيكي اساتيد، محققان و دانشجويان در باغ هاي انگور و مزارع عنوان كرد و گفت: 20 محور براي ارايه مقاله از سراسر كشور در اين كنفرانس ملي مشخص شد.
سرپرست پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير افزود: از زمان اعلام فراخوان چهارمين كنفرانس ملي صنعت انگور و كشمش ايران، 110 مقاله از سراسر كشور به دبيرخانه كنفرانس ارسال شد كه از اين تعداد 85 مقاله انتخاب شد و پس از داوري در كتابچه اي به چاپ رسيد.
كريمي اظهار داشت: همواره تلاش كرديم با برگزاري كارگاه هاي تخصصي همچون هرس٬ آفات و بيماري ها در رابطه با مباحث كليدي انگور، اقدامات موثر و رابطه تنگاتنگي با كشاورزان و باغداران داشته باشيم.
به گزارش ايرنا، چهارمين كنفرانس ملي صنعت انگور و كشمش ايران روزهاي چهارم و پنجم مهر در تالار حافظ دانشكده فني و مهندسي دانشگاه ملاير در حال برگزاري است.
پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير به عنوان پژوهشكده مستقل ملي و داراي مصوبه اصولي از شوراي گسترش آموزش عالي از سال 91 فعاليت خود را آغاز كرد.
7528*2090
همدان- ايرنا- چهارمين كنفرانس ملي صنعت انگور و كشمش ايران امروز /چهارشنبه/ با حضور محققان، پژوهشگران و اساتيد اين حوزه، مسئولان كشوري، استاني و شهرستاني و بيش از 200 باغدار و كشاورز در دانشگاه ملاير آغاز به كار كرد.