به گزارش چهارشنبه تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت، «اسدالله كشاورز» اعلام كرد: همزمانی آزادسازی و درج محدودههای امیدبخش پهنهها و سایر درجهای انجام شده كه از قبل از سوی سرمایهگذاران شناسایی شده بود، سبب شد شائبه ثبت محدودههای معدنی پیش از زمان آزادسازی قوت بگیرد.
كشاورز افزود: برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از حدود یك ماه گذشته اجازه ثبت محدودههای معدنی از سامانه حذف شد و متقاضیان ثبت محدوده از ساعت 11 یكشنبه آتی (هشتم مهر) میتوانند برای ثبت محدوده معدنی اقدام كنند.
** جزییات محدودههای درج شده از هفدهم تا بیستم شهریور
مدیركل دفتر امور اكتشاف معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره محدودههای درج شده از هفدهم تا بیستم شهریور كه سبب بروز شائبه ثبت زودهنگام محدودههای معدنی شده است، توضیح داد بیشتر این محدوده ها جزو مناطق امیدبخش پهنههای واگذار شده قبلی بوده است.
وی افزود: در مدت یادشده با هماهنگی این وزارتخانه 181 محدوده در استانهای مختلف كشور درج شد كه 161 مورد مربوط به محدودههای امیدبخش حاصل از مطالعه پهنههای اكتشافی بود.
«81 مورد از محدودههای امیدبخش درج شده حاصل از مطالعه پهنههای اكتشافی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در استانهای اصفهان، زنجان، آذربایجان شرقی، بوشهر و خراسان جنوبی بود.
55 مورد از محدودههای امیدبخش درج شده حاصل از مطالعه پهنههای اكتشافی توسط شركت ملی صنایع مس ایران نیز در استان كرمان و 12 مورد حاصل از مطالعه پهنه توسط شركت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در استانهای خراسان رضوی و كرمان قرار داشت».
كشاورز ادامه داد: 2 مورد از محدودههای امیدبخش درج شده حاصل از مطالعه پهنهها از سوی شركت میدكو، چهار مورد حاصل از مطالعه پهنهها توسط شركت كوثر و هفت مورد دیگر به دست شركت معین سبزهكاران توس در استان كرمان ثبت شد.
وی اضافه كرد: 20 محدوده دیگر در استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، تهران، خراسان جنوبی، كرمان و یزد درج شد كه جزو محدودههای امیدبخش نبود.
این مسوول افزود: پنج مورد از این محدودهها در استان اصفهان، 2 مورد تهران، یك مورد استان یزد و در هر یك از استان های آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی و كرمان چهار مورد درج شد.
وی مخالفت سازمان های مورد استعلام ماده 24 قانون معادن، درخواست اكتشاف در حال بررسی، درخواست اجازه برداشت، آزادسازی اشتباه در مرحله قبلی، محدوده جامانده از كالك سازمان، رای شورای عالی معادن و محل احداث مخزن ذخیره آب را از دلایل درج 20 محدوده یاد شده عنوان كرد.
به گزارش ایرنا، دولت یازدهم از نیمه سال 1392 برای فعال سازی معادن برنامه ریزی كرد و مقرر ساخت افزون بر كمك رسانی به كسانی كه به حمایت و تقویت برای بهره برداری از معادن نیاز دارند، پروانه بهره برداری معدن افرادی كه به دنبال فعال سازی حوزه معدنی خود نبودند، باطل شود.
طبق قانون معادن محدوده های باطل شده، قابل واگذاری به افراد نیست؛ مگر اینكه به مزایده گذاشته شود و آزادسازی با اطلاع قبلی صورت گیرد.
در سال 1394 سیستم كاداستر (حد نگار) برای ثبت محدوده ها باز شد.
اقتصام*3061*1961*
![وعده وزارت صنعت برای جلوگیری از ثبت زودهنگام پهنه های معدنی وعده وزارت صنعت برای جلوگیری از ثبت زودهنگام پهنه های معدنی](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970704/83045597/N83045597-72568054.jpg)
تهران- ایرنا- مدیركل دفتر امور اكتشاف معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت به جامعه معدنی كشور اطمینان داد «تا روز آزادسازی محدودهها و پهنههای معدنی كشور، هیچ محدودهای زود هنگام ثبت نشده و نخواهد شد».