به گزارش پنجشنبه تارنماي وزارت راه و شهرسازي، «محمد شكرچي زاده» رييس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي و «محمد معزالدين» معاون برنامه ريزي و هماهنگي امور مناطق دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد كشور اين تفاهمنامه را امضا كردند.
شكرچيزاده در اين نشست گفت: برخي از مناطق آزاد به سبب موقعيت جغرافيايي خود از موقعيت ويژهاي برخوردارند و توجه به اصول علمي و بهرهگيري از فناوري و نوآوريها ميتواند عمر مفيد ساختمانها را در اين مناطق افزايش دهد.
معزالدين نيز در اين نشست يادآوري كرد: ارتباط با 16 كشور همسايه و حجم مبادلات اقتصادي قابل توجه از مزيتهاي نهفته در مناطق آزاد به شمار ميرود. در اين بخشها، حجم زيادي از تقاضاها وجود دارد كه يكي از مهمترين آنها ساختمان است اما هنوز هيچ دستورالعمل مدون و راهكار مناسب با شرايط روز جهاني براي پاسخ به اين تقاضا نداريم.
در چارچوب تفاهمنامه امضا شده، انجام تحقيقات و مطالعات راهبردي و كاربردي در حوزههاي مرتبط، اعطاي گواهينامه فني براي مصالح ساختماني، سيستمهاي ساختماني، قير و آسفالت براي كارخانههاي واقع در مناطق آزاد برابر مقررات اساسنامه و دريافت هزينههاي مربوطه، اجراي دورههاي آموزشي براي ارتقاي دانش مهندسان شاغل و ساكن در مناطق آزاد مورد تاكيد قرار گرفت.
همچنين برگزاري همايش هاي مرتبط با فعاليتهاي مركز، ايجاد ايستگاههاي شتابنگاري زلزله و سامانه پاسخ سريع در مناطق آزاد، انجام مطالعات امكان سنجي و توجيه فني و اقتصادي، تهيه گزارشهاي فني اقتصادي براي طرحها و پروژههاي سازمانهاي مناطق آزاد در حوزههاي تخصصي مرتبط با مركز و انجام مطالعات اجتماعي در مناطق مختلف از ديگر مفاد اين تفاهمنامه است.
امضاكنندگان اين تفاهمنامه، همكاري هاي اجتماعي براي اجراي طرحها و برنامههاي سازمانهاي مناطق آزاد در حوزههاي تخصصي مرتبط با مركز و انجام مطالعات به منظور ارزيابي و مميزي انرژي در ساختمانهاي مناطق آزاد با توجه به شرايط اقليمي گوناگون در قالب محورهاي مشترك را دنبال مي كند.
انجام مطالعات در مورد سكونتگاههاي روستايي و توصيه كاربرد مصالح و معماري بوم آور در اين مناطق، تهيه دستورالعمل و راهنما براي كاربرد مصالح ساختماني مناسب بتن ويژه در مناطق آزاد قشم و كيش و چابهار با توجه به خوردگي شديد بتن در منطقه خليج فارس و درياي عمان، تهيه دستورالعمل براي ارتقاي كيفيت و افزايش عمر مفيد راههاي آسفالتي در مناطق مختلف بخش ديگري از سرفصل هاي پيش بيني در اين تفاهمنامه است.
اجراي روسازي بتن، ارزيابي لرزهاي و بررسي مقاومت ساختمانها در برابر آتش سوزي و سامانههاي هشدار و اطفاي حريق موجود و ارائه راهكارها، طراحي، ارزيابي و بهسازي لرزهاي ساختمانهاي واقع در مناطق آزاد و نوارهاي ساحلي باتوجه به الزامات عملكردي بناها در اين نواحي، پيشنهاد استفاده از مصالح و مواد سازگار با مشخصات محيطي نواحي واقع در مناطق آزاد براي استفاده در اجراي سازهاي و غيرسازهاي و شيوههاي استفاده از آنها و انجام مطالعات راههاي شهري و تحقيق در مورد ايمني و تصادف جادهاي از محورهاي همكاري محسوب مي شود.
به گزارش ايرنا، شهريورماه امسال، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به ايجاد هشت منطقه آزاد و 98 منطقه ويژه اقتصادي راي مثبت دادند.
طبق ماده 23 قانون برنامه ششم توسعه ( 1400- 1396)، ايجاد هرگونه منطقه آزاد تجاري - صنعتي و ويژه اقتصادي جديد منوط به تامين زيرساختهاي مورد نياز براي استقرار واحدهاي توليدي و اخذ تاييديه هاي زيست محيطي، نظامي و امنيتي است.
افزايش تعداد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در شرايطي به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد كه دولت در لايحه خود خواهان ايجاد هشت منطقه آزاد تجاري در مناطق مرزي و 12 منطقه ويژه اقتصادي بود اما نمايندگان ۶۷ منطقه ويژه اقتصادي ديگر را به پيشنهاد دولت افزودند.
اقتصام**1559*1961*
![مركز تحقيقات راه و مناطق آزاد تفاهمنامه پژوهشي امضا كردند مركز تحقيقات راه و مناطق آزاد تفاهمنامه پژوهشي امضا كردند](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970705/83046270/N83046270-72569115.jpg)
تهران- ايرنا- تفاهمنامه همكاري مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي و دبيرخانه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي براي تحقيقات و مطالعات راهبردي و كاربردي در زمينه راه و مسكن امضا شد.