به گزارش ايرنا، ياركاداش روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگاران به انتقاد از وضعيت اقتصادي و نيز فشار بر رسانه هاي اين كشور پرداخت و اظهار كرد: حزب حاكم با همه توان و ابزارهاي خود تاكنون موفق به رفع بحران اقتصادي نشده و براي جلوگيري از برملا شدن حقايق فاجعه بار اقتصادي كشور، به سانسور و سركوب خبرنگاران و فشار بر اصحاب رسانه روي آورده است.
به گفته وي، دولت تركيه تلاش مي كند كه با كنترل رسانه هاي موثر در جامعه، تصوير بحران هاي موجود اقتصادي ـ اجتماعي و سياسي را به نوع ديگري نشان دهد و واقعيت ها را مدفون كند.
اين نماينده منتقد دولت تركيه تاكيد كرد: بر اساس اطلاعات دريافتي از منابع موثق در مراجع قضايي، فشار بر اصحاب رسانه تركيه در ماه سپتامبر سال جاري بيش از گذشته افزايش يافته و موج سنگين دستگيري روزنامه نگاران مشهور و گمنام به راه افتاده است به طوري كه از اوايل سپتامبر تاكنون بيش از 84 روزنامه نگار و خبرنگار در شعبات مختلف دادگاه هاي كشور به دفاع از خود در برابر قاضي پرونده پرداخته اند.
بنا بر ادعاي اين نماينده حزب جمهوري خواه خلق تركيه، در احكام صادر شده عليه روزنامه نگاران محاكمه شده در دادگاه، عليه 8 روزنامه نگار احكام 24 سال و 2 ماه حبس و عليه پنج روزنامه نگار ديگر نيز حكم 29 هزار و 210 لير جريمه نقدي در نظر گرفته شده و هنوز محاكمه بسياري از متهمان در جريان است.
به نظر مي رسد كه فشار موجود بر اصحاب رسانه در تركيه مختص روزنامه نگاران و فعالان داخلي نباشد و جلوگيري از انتشار اخبار به خارج از كشور نيز در دستور كار مقامات آنكارا قرار دارد چرا كه چندي پيش 'ماكس زيرنگاست' روزنامه نگار اتريشي نيز با اتهام 'همكاري و تبليغ براي يك گروه تروريستي' از سوي ماموران پليس امنيت آنكارا دستگير شد.
به گزارش ايرنا، زنداني شدن بيش از 150 خبرنگار در تركيه در ايام بعد از كودتاي 25 تيرماه سال 1395 موجب واكنش ها و انتقادات وسيع در سطح جهان شده و بنا به اعلام سازمان گزارشگران بدون مرز، تركيه رده هاي آخر آزادي رسانه در جهان قرار گرفته است.
خاورم/1905**شبس**1613
آنكارا - ايرنا - «باريش ياركاداش» نماينده استانبول از حزب جمهوري خواه خلق تركيه گفت كه در ماه جاري ميلادي (سپتامبر)، 84 روزنامه نگار و فعال مطبوعاتي در دادگاه هاي كشور با اتهامات گوناگون تحت محاكمه قرار گرفته اند.