۱۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۴:۰۸
کد خبر: 83054413
T T
۰ نفر
آخوندی: سازمان نظام مهندسی نباید وارد عملیات پولی شود

تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی گفت: سازمان نظام مهندسی در حالی به عملیات پولی بین بهره بردار خدمات مهندسی و ارائه دهندگان این خدمت وارد شده بود كه باید به عنوان سازمانی حرفه ای در پی اعتلای فناوری مهندسی در كشور باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «عباس آخوندی» روز پنجشنبه با حضور در دبیرستان البرز تهران در هشتمین دوره انتخابات نظام مهندسی استان تهران شركت كرد و رای خود را به صندوق انداخت.
وی سپس در گفت و گو با خبرنگاران از سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان یكی از تاثیرگذارترین سازمان‌های ایران یاد كرد و افزود: این سازمان به طور مستقیم با زندگی مردم سر و كار دارد و حوزه فعالیت آن از ساخت و ساز خانه تا ساختمان های عمومی گسترده است.
آخوندی افزود: تاثیر عملكرد سازمان نظام مهندسی بر زندگی مردم در حوزه های مختلف از جمله محیط زیست، شهرسازی،ترافیك، نقشه برداری، پایداری مداوم مقابل زلزله، سیل و حوادث طبیعی بسیار روشن است؛ تمام آنچه كه روی زمین ساخته می شود، محصول كار مهندسانی است كه به شكلی با این سازمان درگیر هستند؛ معماری، شهرسازی و آنچه كه به ما هویت می‌دهد، در این سازمان شكل می‌گیرد.
بنا بر اعلام وزارت راه و شهرسازی، آخوندی درباره برگزاری انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان اظهار داشت: با توجه به اینكه سازمان نظام مهندسی هر استان یك سازمان مستقل است، لذا هر استان خود تصمیم می‌گیرد كه در استان‌های مختلف زمان‌های مختلفی را برای انتخابات داشته باشند. وزارت راه و شهرسازی بازه‌ای را برای برگزاری انتخابات در نظر گرفته و هر استان خود تعیین كرده این انتخابات در چه روزی برگزار شود.
وی ادامه داد: در استان‌های مختلف در مجموع 375 نفر به عنوان اعضای هیات مدیره انتخاب می‌شوند؛ این افراد از میان خود 64 نفر را به وزیر راه و شهرسازی معرفی كرده كه از این میان 25 نفر به عنوان عضو اصلی و 7 نفر به عنوان اعضای علی‌البدل انتخاب می شود.
آخوندی به شیوه انتخاب رییس سازمان نظام مهندسی كشور اشاره كرد و گفت: شورای مركزی سه نفر را از میان خود به عنوان رییس شورا به رییس جمهوری معرفی می‌كنند و یكی از این سه نفر به عنوان رییس شورای سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران انتخاب می‌شود.
وزیر راه و شهرسازی سپس به موضوع تخلف سازمان نظام مهندسی پرداخت و گفت: این سازمان به عنوان یك سازمان حرفه‌ای باید در پی اعتلای این رشته باشد و بتواند فناوری مهندسی را در رشته‌های مختلف رشد دهد و آیین‌نامه‌های نظام مهندسی را ارتقا دهد اما در عوض وارد عملیات پولی بین بهره‌بردار خدمات نظام مهندسی و ارائه دهندگان این خدمات شده بود.
وی ادامه داد: در قانون به هیچ وجه چنین چیزی پیش‌ بینی نشده است؛ این اقدام بسیار نادرستی بود كه هم سازمان‌ها را متوجه یك سری مسائل مادی كرد و همچنین ارائه خدمت با كیفیت بالا را دچار مشكل شد.
آخوندی با اشاره به بازنگری نظام كنترل ساختمان گفت: بازنگری كلی و اساسی در نظام كنترل ساختمان انجام شده و سعی داشتیم تمام پس از حدود بیست سال كه از ارائه این قانون می‌گذرد، نقاط قوت و ضعف این قانون را شناسایی كرده و در آیین نامه جدید مرتفع كنیم.
وی افزود: ارائه دهنده خدمات مهندسی، مهندس است كه باید در محور كار قرار بگیرد؛ مهندس باید نسبت به آنچه امضا می‌كند، تعهد اخلاقی و كاری داشته باشد. مهندس حق امضای چیزی را كه نمی داند چگونه طراحی و اجرا شده است، ندارد. مهندس باید در برابر هرچه امضا می‌كند تعهد كمی و كیفی داشته باشد و در دادگاه و هر مجمع حرفه ای حاضر باشد از آن دفاع كند.
آخوندی ادامه داد: خریدار نیز باید با توجه به تشخیص خود قدرت انتخاب داشته باشد و بتواند مهندسی را كه خود می‌خواهد، انتخاب كند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به مساله تعارض منافع در كنترل ساختمان پرداخت و گفت: شهرداری‌ها مسئول كنترل ساختمان هستند. شهرداری ها هم باید به طور مستقیم ساختمان را كنترل كنند و اگر این ساختمان‌ها ضعف قوه مهندسی داشت، باید بتواند از خدمات مهندسان به عنوان بازرس ساختمان استفاده كنند.
وی ادامه داد: قطعاً این بازرس نباید همان كسی باشد كه توسط مالك برای نظارت انتخاب شده است. بنابراین ما باید بازرسان مستقلی در اختیار داشته باشیم كه در اختیار شهرداری باشند و بتوانند از حسن اجرای ساختمان اطمینان حاصل كرده و از منافع عمومی حفاظت كنند.
آخوندی به تعرض منافع مالك و ناظر اشاره كرد و گفت: پیش از این بازرس و ناظر یكی بودند و كسی كه می‌خواست منافع كارفرما را حفظ كند، همان كسی بود كه حافظ منافع عمومی و شهرداری بود؛ این تضاد منافع باعث اشكالات بسیاری در حوزه ساخت و ساز در ایران شد.
این عضو كابینه دوازدهم افزود: در قوانین جدید سعی شده كه این منافع متضاد به طور كامل از هم جدا شود. طبق این قوانین مهندس یا برای كارفرما و یا برای شهرداری كار می‌كند. با حل این مساله تعارض منافع امیدواریم كه سلامت حرفه‌ای و ارتقای ساخت و ساز در ایران محقق شود.
وی افزود: برای صدور پروانه اشتغال و همچنین فعالیت در هیات مدیره سازمان‌ها موظف هستند كه ابتدا از اصالت مدرك تحصیلی و تجربه مهندسی مطمئن شوند.

**نتایج انتخابات نظام مهندسی تهران بعد از اتمام رای گیری اعلام می‌شود
نادر محمدزاده مدیركل راه و شهرسازی استان تهران نیز به خبرنگاران گفت: انتخابات این دوره نظام مهندسی استان تهران الكترونیكی بوده و نتایج انتخابات بعد از اتمام رای گیری مشخص و اعلام می شود.
وی افزود: ۱۰۰ هزار مهندس می توانند در این استان رای خود را در صندوق بیاندازند كه در نهایت ۲۵ نفر هیات مدیره به صورت مستقیم وارد سازمان می‌شوند و در هر رشته عضو علی‌البدل نیز وجود خواهد داشت.
محمدزاده با اشاره به كاهش 30 درصدی تعداد داوطلبان در انتخابات سال جاری گفت: از یك سو تغییر قوانین داوطلبان را ملزم به داشتن مدرك مهندسی پایه یك می‌كند، و از سوی دیگر به واسطه بخشنامه جدید كه به منظور مبارزه با تعارض منافع صادر شده، افرادی كه سمت اجرایی در حوزه ساختمان دارند، نمی‌توانند به عنوان داوطلب ثبت نام كنند. بنابراین تعداد داوطلبان كاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، هشتمین دوره انتخابات سازمان نظام مهندسی استان تهران صبح امروز در 26 شعبه انتخاباتی در سراسر استان از ساعت 9 آغاز به كار كرد و تا ساعت 17 امروز ادامه دارد؛ هیات اجرایی انتخابات فهرست نهایی نامزدهای حائز شرایط عضویت در این دوره از انتخابات را منتشر كرده است.
تعداد نامزدهای این انتخابات كه بیشتر آنها از رشته عمران هستند، 174 نفر است؛ جمعیت واجد شرایط برای شركت در آن، معادل 100هزار نفر است و تمام اعضای سازمان نظام مهندسی، چه اعضاء دارای پروانه اشتغال به‌كار و چه اعضاء بدون پروانه می‌توانند در این انتخابات شركت كنند.
بر اساس اعلام ستاد برگزاری انتخابات همه اعضای سازمان می توانند با همراه داشتن كارت ملی و كارت عضویت می توانند در این انتخابات رای دهند.
اقتصام*9186*2025
۰ نفر