«زهرا شجاعی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، گفت: این جلسه به دعوت رئیس جمهوری و با حضور جمعی از دبیران كل احزاب، شخصیت ها و صاحب نظران سیاسی برگزار شد. روحانی در این جلسه با بیان مشكلات اقتصادی و تشریح شرایط حساس فعلی، به وجهه ایران در سطح بین الملل و انزوای آمریكا در سفر اخیرشان به سازمان ملل متحد اشاره و انتظارات خود از اصلاح طلبان را بیان كرد و سپس از نظرات، پیشنهادها و انتقادات فعالان سیاسی اصلاح طلب آگاهی یافت.
فعال اصلاح طلب حوزه زنان افزود: یكی از انتظاراتی كه رئیس جمهوری مطرح كرد حمایت منطقی فراكسیون امید مجلس و اصلاح طلبان از دولت بود، به نظرم این عامل به فقدان حكمرانی حزبی بر می گردد، اصلاح طلبان از طیف های وسیعی تشكیل شده اند و درون خودشان گروه های افراطی، فرصت طلب و قدرت طلب وجود دارد كه به عنوان اصلاح طلب مسائلی را مطرح می كنند.
در ادامه فعالان سیاسی به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.
شجاعی خاطرنشان كرد: یكی از انتقادات مطرح شده فعالان سیاسی ضعف سیستم رسانه ای دولت و ارتباط منظم راس دولت با بدنه اجتماعی بود، در این زمینه به رئیس جمهوری گفتم بیشتر، و با زبانی ساده با مردم صحبت كنند، مردم اگر مشكلات و مصائبی را كه با آن دست و پنجه نرم می كنید را ببینند، قطعا همراهی و همكاری آنها بیشتر می شود.
وی ادامه داد: در این نشست فعالان سیاسی اصلاح طلب درباره ترمیم كابینه، سرعت عمل، اقدام به موقع و مدیریت زمان مسایلی را مطرح كرده و خواستار برگزاری منظم و سازمان یافته چنین جلساتی در آینده شدند و قرار شد در زمینه دیدار رئیس جمهوری با صاحب نظران، كارگروهی تشكیل شود.
این فعال اصلاح طلب اظهار داشت: در ادامه رئیس جمهوری به وضوح خواستند فعالان سیاسی پیشنهاد، لایحه، نظر و برنامه ارائه دهند تا مورد بررسی قرار گیرد، همچنین پیشنهاد كردند به نامه هایی كه اخیرا صاحب نظران و دانشگاهیان ارائه كردند، توجه بیشتری شود.
شجاعی تاكید كرد: وقتی اطلاعات كافی و جامعی از یك پدیده اجتماعی داشته باشیم می توانیم براساس آن جامعه را تحلیل كنیم. به نظر می رسد یكی از بركات برگزاری این نوع جلسات این است كه طرفین اطلاعات كافی از حوادث و برخی مسائل پشت پرده دارند و اینجاست كه می شود با تحلیل واقع بینانه، عدالت و انصاف را در بیان نظرات خود لحاظ كنند و از سمت و سوگیری افراطی، هیجانی و احساسی پرهیز كنند.
**صدا وسیما باید جشن اعلام می كرد
شجاعی گفت: صدا و سیما به دلیل اتفاق خوبی كه چند روز پیش در لاهه افتاد باید جشن و پیروزی اعلام می كرد، اما به سادگی از كنار آن گذشت.
مشاور امور زنان دولت اصلاحات ادامه داد: اگر نزدیك هفت دهه برای ملی شدن صنعت نفت جشن می گیریم، آیندگان هم خواهند گفت رای دادگاه لاهه در اثبات حقانیت ایران، گام بسیار بزرگی بوده است. جا دارد از زحمات خانم دكتر «جنیدی» یادی كنم كه نقش وی به شكل كمرنگ مطرح شد.
وی افزود: با تصویب لایحه پیوستن ایران به كنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم باید منتظر نتایج و اثرات آن باشیم. ما نیازمند افزایش امید و تقویت روحیه دولت مردان و دولت زنان هستیم، باید تلاش های دولت ذكر شود، به نظرم دولت بسیار مظلوم واقع شده است.
شجاعی اظهار داشت: به عنوان عضو كوچكی كه 8 سال در كابینه دولت اصلاحات حضور داشتم، معتقدم از نظر شرایط داخلی و بین المللی وضعیت فعلی دولت روحانی به مراتب سخت تر از دولت هاشمی رفسنجانی و خاتمی است. در هیچ دوره ای تمام اركان قدرت آمریكا به این شكل با ایران دشمنی نمی كردند.
دبیركل مجمع زنان اصلاح طلب با بیان اینكه قدرت رسانه ای دولت ضعیف است، افزود: به صراحت بگویم رسانه ملی اگرچه اخیرا رفتارش را تعدیل كرده، اما همچنان دولت را همراهی نمی كند.
وی خاطرنشان كردد: بیش از 60 درصد ثروت كشور دست مخالفان دولت است، این در حالی است كه فقط 15 درصد قدرت در اختیار دولت است. برخی انتظارات اصلاح طلبان از لحاظ قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه در اختیار دولت نیست، این خواسته ها باید معقولانه باشد.
مشاور امور زنان دولت اصلاحات تاكید كرد: امید یكی از سرمایه های بزرگ اجتماعی است و بیان انتظارات معقول در جامعه امید می آفریند، كارهای مثبت انجام شده را باید بیان كرد اینكه ما وارد كننده گازوئیل بودیم الان صادر كننده هستیم یا 11 فاز عسلویه در همین دولت افتتاح شد و یا توسعه راه ها در این دولت انجام می شود و... باید گفته شود.
شجاعی تصریح كرد: به قدری فضاسازی و جومنفی علیه دولت زیاد است كه بیان موفقیت ها و دستاوردها مقبول واقع نمی شود. بزرگنمایی مشكلات یا سیاه نمایی به یك پرستیژ تبدیل شده است كه این برای كشور خیلی بد است.
وی ادامه داد: امروزه در جنگی هستیم كه ابزار آن سلاح و هدفش كشتن جسم نیست، بلكه كشتن روح و از بین بردن امید انسان است. متاسفانه این كار را سربازان دشمن انجام نمی دهند، بلكه برخی نیروهای خودی نقش پیاده نظام را بازی می كنند. فضای مجازی مانند تیغ دولبه عمل می كند از یك سو برای جامعه لازم و ضروری است، و از طرفی هم برخی از همین فضا سوء استفاده می كنند در این میان شماری نیروهای دلسوز نظام بدون توجه به اشتباه منتشر كننده برخی مطالب هستند.
شجاعی افزود: جنگ روانی به همراه جنگ اقتصادی شرایط را پیچیده و سخت كرده است و تدبیر آن هم نه با روش های قهری بلكه نیازمند به كارگیری روش هایی از جنس خودش است.
وی اظهار داشت: به عنوان اصلاح طلب ممكن است انتقادها و پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت داشته باشم، اما دولت بسیار مظلوم است و از سوی دوستان، حامیان و منتقدان خودش مورد بی مهری قرار می گیرد.
شجاعی تاكید كرد: در این زمینه مقداری هم یاران دولت «صدیق» نیستند. نیروهای به كار گرفته شده در كابینه، استان ها و مدیران میانی با دولت همدل و همراه نیستند و هنوز «پاشنه را ور نكشیده» و اهتمام جدی برای اجرای سیاست های دولت ندارند، اینها باعث نارضایتی شده است.
**احزاب توقعی از دولت نداشته باشند
شجاعی با تاكید بر اینكه یكی از وظایف ذاتی احزاب، مشاركت در حكومت است، گفت: اگر نقش احزاب را سلب كنیم این تبدیل به آنومی اجتماعی می شود كه درمان آن هزینه زیادی دارد. در این جلسه اشاره كردم كه احزاب كشور قوی، با برنامه و دارای اقتدار نیستند. تعدد احزاب ذیل 2 جریان اصولگرا و اصلاح طلب نشان دهنده این است به اصول، قوانین و آداب تشكیلاتی پایبند نیستیم.
وی با بیان اینكه معتقد به نظام دوحزبی نیست و دلیلی ندارد بیش از 20 حزب اصلاح طلب داشته باشیم، اظهار داشت: این تنوع و تعدد تشكل های سیاسی نشان می دهد ما در ابتدای راه فعالیت سیاسی و گام برداشتن در مسیر مردم سالاری هستیم.
فعال اصلاح طلب حوزه زنان ادامه داد: برخی احزاب «گعده» های سیاسی هستند و هیاتی عمل می كنند، مهمتر اینكه «حكمرانی حزبی» در كشور نداریم، یعنی احزابی كه برنامه ارائه كنند و مسئولیت یك نامزد را بپذیرند، نداریم.
وی خاطرنشان كرد: ما در قانون احزاب به تشكل ها تكلیف داده ایم ولی حقی نداده ایم. فقدان حكمران حزبی به استبداد رای، فعالیت های محفلی و پنهانی یا موجی شدن حكومت می انجامد.
شجاعی تاكید كرد: دولت فعلی وقتی بر سركار آمد برای استفاده از همه ظرفیت های جناح های سیاسی برای اداره كشور مشی اعتدالی را شعار خودش قرار داد. به همین جهت این دولت مورد حمایت اصولگرایان سنتی و اصلاح طلبان بود و آنها بر سر اینكه دولت فعلی می تواند كشور را از آن وضعیت نابسامان خارج كند، توافق داشتند.
وی تصریح كرد: با استقرار دولت هیچ حزبی با آن وارد مذاكره و گفت وگو نشد و شرط و شروط نگذاشت، قاعدتا هم نباید انتظار و توقع داشته باشند به خواسته ها و برنامه های احزاب عمل نشده است. به نظر می رسد بعضی از گلایه ها و توقعات خیلی منطقی و اصولی نیست.
شجاعی ادامه داد: حزب باید بتواند منافع و سیاست ها را باهم تجمیع و مسائل را اصلی و فرعی كند و به انسجام اجتماعی و وحدت ملی كمك می كند. احزاب وقتی مبانی و نظراتشان روشن باشد می توانند باهم ائتلاف یا مواضع مشتركی را اتخاذ كنند.
**در بحث جوانگرایی دچار شعارزدگی نشویم
شجاعی در ادامه در خصوص بحث جوانگرایی در كابینه، گفت: حضرت امام (ره) توصیه كردند در اداره كشور از جوانان استفاده شود و مقام معظم رهبری هم از جوانان به عنوان فرصت یاد كردند، چون جوانان روحیه ریسك پذیری دارند و دارای ابتكار و خلاقیت هستند، باید از آنها در سطوح مدیریت عالی، میانی و برنامه ریزی های عملیاتی استفاده كرد.
وی با تاكید بر بهره مندی از نیروی جوانی به عنوان سرمایه اجتماعی از خلط مبحث جوانگرایی انتقاد كرد و گفت: توجه به جوانان باید در جایگاه خودش مطرح شود و نسبت به شعاری رفتار كردن مساله جوانان و عمیق نپرداختن به جایگاه آنها باید دقت شود.
مشاور امور زنان دولت اصلاحات تاكید كرد: امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه می فرمایند، من رای و نظر پیر را بر تلاش و كوشش جوانان ترجیح می دهم. حضرت علی از رای و نظر سخن می گویند از رای و نظر افرادی كه تجربه دارند پس مدیریت در سطوح سیاستگزاری كلان كشور نیازمند تجربه، پختگی و كارآزمودگی است.
سیام**3202**1535
گزارش زهراشجاعی ازدیدار فعالان اصلاح طلب با رییس جمهوری؛
روایتی از تلاش دلواپسان برای به شكست كشاندن دولت
۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۱
کد خبر:
83058486
تهران - ایرنا - دبیركل مجمع زنان اصلاح طلب گفت: در دیدار رئیس جمهوری و فعالان اصلاح طلب، روحانی به دلواپسی های جریان خاص برای دستیابی به قدرت اشاره كرد و گفت براساس اطلاعات رسیده اتفاقات دی ماه سال گذشته برای شكست دولت برنامه ریزی شده بود.