۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۳۳
کد خبر: 83058832
T T
۰ نفر
اقدامات بن سلمان تاثیر منفی بر وجهه كشورش می گذارد

تهران – ایرنا – شبكه خبری 'الجزیره' در گزارشی با اشاره به بحران های مختلفی كه بن سلمان از مدت به قدرت رسیدن خود ایجاد كرده است، تاكید كرد كه نحوه برخورد وی با این پرونده ها بر روابط خارجی ریاض و وجهه كشورش در عرصه بین الملی تأثیر منفی می گذارد.

شبكه خبری 'الجزیره' امروز دوشنبه در گزارشی نوشت، ولیعهد عربستان سعودی از زمان به قدرت رسیدن خود با بحران های مختلفی در زمینه داخلی و خارجی مواجه شده است. كارشناسان معتقدند نحوه برخورد وی با بحران ها تصوریر كشورش را در سطح بین المللی خدشه دار می كند و اثراتی منفی بر روابط خارجی كشورش دارد حالا هم بحران ربوده شدن ' جمال خاشقجی' روزنامه نگار معروف سعودی و احتمال قتل وی در كنسولگری عربستان در استانبول پایتخت تركیه نیز به لیست بلند بالای بحران های بن سلمان افزوده شده و وی را در آماج انتقادات قرار داده است.
در همین راستا 'كریستین اولریشسن' پژوهشگر دانشگاه 'رایس' آمریكا با اشاره به پرونده هایی چون: محاصره قطر، بازداشت خانگی 'سعد الحریری' نخست وزیر لبنان، اختلاف با كانادا و حمله به یمن تاكید كرد كه ممكن است واشنگتن به این نتیجه برسد كه عربستان سعودی با رهبری بن سلمان در معرض اقداماتی قرار گرفته است بی آن كه به عواقب آن توجهی شود.
الجزیره در ادامه افزود: بحران دیپلماتیك بی سابقه عربستان سعودی و كانادا بعد از پیام توئیتری سفارت كانادا كه در آن خواستار آزادی فوری فعالان حقوق بشر شده بود، نمونه ای از این بحران های بین المللی است. عربستان شبیه چنین بحرانی را با آلمان نیز تجربه كرده آن زمان كه 'زیگمار گابریل ' وزیرخارجه پیشین آلمان از سیاست عربستان سعودی درخصوص سرنوشت نخست وزیر لبنان انتقاد كرد و عربستان سعودی هم در پاسخ سفیر خود در برلین را فراخواند.
همچنین عربستان سعودی پس از بازداشت سعد الحریری در اكتوبر سال گذشته و اجبار وی به استعفا، خود را در معرض انتقادات بسیاری قرار داد.
درباره جنگ یمن هم بسیاری از سازمان های حقوق بشری بین المللی و در صدر آن ها سازمان 'دیده بان حقوق بشر' عربستان و امارات را به ارتكاب جرائم جنگی در یمن و جنایت در حق بازداشت شدگان در زندان های مخفی و دست داشتن در كوچ اجباری صدها هزار شهروند متهم كرده اند.
پرونده محاصره قطر و بسیاری از نقض های اجتماعی، حقوقی و اقتصادی حاصل از آن هم كه بر همگان آشكار است و تمام دنیا، به استثنای كشورهای محاصره كننده و برخی كشورهایی كه منافع آن ها با كشورهای محاصره كننده همسو است، از آن انتقاد كرده اند.
در زمینه داخلی نیز موج دستگیری های مخالفان بن سلمان و زندانی كردن آن ها در هتل 'ریتزكارلتون' مورد نقد و مخالفت بسیاری از سوی مراكز و مؤسسات بین المللی حقوقی قرار گرفت .
اكنون هم موضوع ربوده شدن خاشقجی خبرنگار منتقد سعودی، روابط تركیه و عربستان را تحت شعاع قرار می دهد و تحلیلگران معتقدند در صورت اثبات به قتل رسیدن خاشقجی وجهه ولیعهد سعودی به ویژه در نگاه واشنگتن و دیگر پایتخت های غربی زیر سؤال رفته و روابط عربستان و تركیه در پی این قضیه رو به تیرگی می رود.
در همین راستا 'جیمز دورسی ' تحلیلگر سیاسی با اشاره به مشكلات عربستان در یمن و احتمال به توافق رسیدن برخی كشورها در خصوص عدم فروش اسلحه به ریاض، تاكید كرد كه موضوع خاشقجی عواقب زیان باری برای عربستان سعودی در خارج به بار خواهد آورد.
خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این كشور را ترك كرده و به آمریكا رفته است و از معدود كسانی است كه توانسته با اسامه بن لادن مصاحبه كند و مدتی نیز در افغانستان ماموریت داشته و در اوایل سالهای 1990 برای آشتی میان بن لادن و خاندان سعود تلاش كرده است.
خاشقجی با كمك ولید بن طلال یك شبكه تلویزیونی در بحرین به نام 'العرب' تاسیس كرده بود ولی مدت كوتاهی پس از فعالیت بسته شد.
وی در مقالاتی كه در روزنامه واشنگتن پست نوشته بود، از جنگ عربستان در یمن، بحران اقتصادی عربستان با كانادا و دستگیری مدافعان حقوق زنان انتقاد كرده بود.
مقامات تركیه تاكنون واكنش نرم و محتاطانه ای در برابر ناپدید شدن خاشقجی از خود نشان داده اند ولی با مشخص شدن ابعاد مخفی این رویداد، پیش بینی می شود كه واكنش مقامات تركیه تندتر شود.
خاورم**3224*1049
۰ نفر