۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۳:۰۳
کد خبر: 83098856
T T
۰ نفر
تلاش بن سلمان در مجاب كردن نتانياهو براي حمله به غزه

تهران-ايرنا-پايگاه خبري تحليلي «ميدل ايست آي» مستقر در انگليس روز سه شنبه گزارش داد: محمدبن سلمان وليعهد سعودي در تلاش است تا بنيامين نتانياهو را براي حمله به غزه قانع كند تا از اين طريق از توجه ها به قتل جمال خاشقچي كاسته شود.

به نوشته القدس العربي به نقل از پايگاه خبري «ميدل ايست آي»، مقام هاي سعودي پس از قتل جمال خاشقچي روزنامه نگار منتقد عربستان يك كارگروه اقدام فوري تشكيل دادند و جنگ در غزه يكي از تدابير و سناريوهايي بود كه ازسوي اين كارگروه براي مقابله با اطلاعاتي كه از سوي مقام هاي تركيه درباره قتل خاشقچي و دست داشتن محمدبن سلمان در اين قتل منتشر كردند، پيشنهاد شده است.
براساس منابع سعودي، اين كارگروه متشكل از شماري از مقام هاي دربار سعودي و مقام هاي وزارت خارجه، دفاع و اطلاعات است و هر 6 ساعت آخرين تحولات موضوع قتل خاشقچي را به وليعهد سعودي گزارش مي كنند.
ميدل ايست آي در گزارش خود آورده است: كارگروه اقدام فوري به محمدبن سلمان توصيه كرده است كه جنگ در غزه مي تواند تمركز دونالد ترامپ رييس جمهوري امريكا را به مساله قتل خاشقچي برهم زند و توجه واشنگتن را به نقشي كه عربستان سعودي در تحكيم منافع راهبردي رژيم صهيونيستي دارد متمركز كند.
اين گزارش مي افزايد: اين كارگروه همچنين به بن سلمان توصيه كرده است تا با هر ابزاري از جمله با پرداخت رشوه به 'رجب طيب اردوغان' رئيس جمهوري تركيه و نيز اظهار تمايل به تقويت روابط ميان رياض و آنكارا ، تركيه را از ماجراي قتل خاشقچي دور نگه دارد.
اين درحالي است كه رئيس جمهوري تركيه روز سه شنبه تاكيد كرد: دستور قتل خاشقچي از سوي مقامات عالي عربستان سعودي صادر شده و ما خواستار آشكارشدن نام كساني هستيم كه دستور اين جنايت را داده اند.
وي گفت: بدون ترديد عمليات قتل خاشقچي از قبل برنامه ريزي شده بود و دستور انجام آن از سوي مقامات عالي آل سعود صادر شده است.
با گذشت نزديك به يك ماه از اعتراف آل سعود به قتل خاشقچي در ساختمان كنسولگري عربستان در استانبول ، هنوز عاملان و آمران اين جنايت هولناك به طور رسمي معرفي نشده اند و وضعيت جسد وي نيز نامعلوم است.
خاشقچي 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان وليعهد عربستان، اين كشور را ترك كرده و به آمريكا رفته بود و در روزهاي منتهي به قتل، قصد ازدواج با يك تبعه تركيه را داشت.
وي روز 2 اكتبر (10 مهر) براي طي مراحل ثبت ازدواج با خديجه چنگيز نامزد تركيه اي خود، به ساختمان كنسولگري عربستان مراجعه كرد، اما پس از ورود به كنسولگري ناپديد شد.
نامزد وي پس از اطمينان از خارج نشدن خاشقچي از ساختمان كنسولگري، پليس و مقام هاي عالي تركيه را در جريان رويداد قرار داد ولي مقام هاي آل سعود منكر اطلاع از وضعيت خاشقچي شدند.
حكومت آل سعود پس از 18 روز انكار، در پي فشار بين المللي با صدور بيانيه اي به قتل او در ساختمان كنسولگري عربستان در استانبول اعتراف و اعلام كرد كه در ارتباط با پرونده قتل او، 18 نفر از جمله 15 مامور تيم ترور اعزامي از رياض دستگير شده اند.
همه مدارك و شواهد نشان مي دهد كه 15 مامور از نزديكان محمدبن سلمان وليعهد عربستان كه از طرف او به استانبول اعزام شده بودند، عامل قتل خاشقچي هستند و بر اين اساس، دولت تركيه خواستار استرداد اين افراد براي محاكمه در استانبول است؛ درخواستي كه از سوي مقامات سعودي رد شد.
در همين حال شامگاه يكشنبه گروهي ازكماندوهاي ارتش رژيم صهيونيستي با خودرويي غيرنظامي واردمنطقه اي درشرق خان يونس شده و 'نوربركه' از فرماندهان گردان هاي شهيد عزالدين قسام را ترور كردند.
پس از لو رفتن عمليات، نيروهاي مقاوت با نظاميان صهيونيست درگير شدند. به دنبال اين جنايت، جنگنده‌هاي ارتش صهيونيستي اقدام به پشتيباني از نظاميان اين رژيم كرده و شرق خان‌ يونس را بمباران كردند تا اين نيروها بتوانند عقب‌ نشيني كنند. در نتيجه اين بمباران‌ها شماري از مبارزان فلسطيني به شهادت رسيدند.
منابع فلسطيني اعلام كردند كه در جريان اين ناآرامي ها تاكنون، 11 فلسطيني شهيد و 9 تن ديگر زخمي شده و همچنين 2 صهيونيست كشته و بيش از 50 تن ديگر زخمي شدند.
شبك**9365**1392
۰ نفر