به گزارش روز جمعه ایرنا، مراسم اقامه نماز میت جمال خاشقچی با حضور جمع كثیری از نزدیكان وی، روزنامه نگاران خارجی، بعضی از فعالان سیاسی كشورهای عربی، نمایندگان مجلس تركیه و یاسین آكتای مشاور رجب طیب اردوغان رییس جمهوری تركیه در استانبول برگزار شد.
بر طبق برخی سنت های رایج در تركیه، اقامه نماز میت به صورت غیابی برای برخی از اموات كه جنازه آنها در دسترس نیست، صورت می گیرد. اقامه این نماز در برخی موضوعات جنبه سیاسی دارد.
مشاور اردوغان طی سخنانی در مراسم یاد شده اظهار كرد: آنكارا از ابتدا در خصوص حادثه ناپدید شدن و قتل خاشقچی خواهان برقراری عدالت و شفاف شدن سرنوشت وی بود و تا امروز با تداوم پیگیری ها، بسیاری از واقعیات و زوایای پنهان این حادثه وحشتناك افشاء شد.
یاسین آكتای بیان كرد: قاتلان خاشقچی فقط جسم این روزنامه نگار را نابود كردند، اما فكر او را نمی توانند محو كنند.
وی اقامه نماز میت را پیامی خطاب به قاتلان و آمران این جنایت دانست و افزود: همه دوستداران خاشقچی در این مكان گرد هم آمدند تا نشان دهند كه از پیگیری وضعیت پیش آمده بر سر جنازه این روزنامه نگار منصرف نخواهند شد.
احمد حمدی چاملی نماینده شهر استانبول در مجلس ملی تركیه نیز در این مراسم اظهار كرد: قتل خاشقچی اقدامی غیر اسلامی، غیر انسانی و غیر اخلاقی بود و ما می دانیم كه اراده تكه تكه كردن جنازه خاشقچی از تفكری امپریالیستی و صهیونیستی ناشی می شود.
توران قشلاقچی رییس انجمن رسانه ای ترك ـ عرب نیز در این مراسم گفت: امروز نماز میت خاشقچی را خواندیم اما از جنازه وی خبری نیست چرا كه قاتلان بی شرم، جسد این روزنامه نگار را نابود كردند.
وی افزود: آخرین سخنان خاشقچی 'من دارم خفه می شوم' بود اما این فقط خاشقچی نبود كه خفه شد، بلكه قاتلان او خواستند كه همه انسانیت را خفه كنند.
وی خواستار اجرای عدالت در پرونده قتل خاشقچی شد و تاكید كرد كه همه رهبران با وجدان جهان در این راستا باید بسیج شوند.
خبرگزاری آناتولی در خبری اعلام كرد كه نماز میت غیابی برای خاشقچی در مسجد كوجا تپه آنكارا و نیز در سایر كشورها مانند اندونزی و در شهر مكه و مدینه برگزار شده است.
خاشقچی 60 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این كشور را ترك كرده و به آمریكا رفته بود و در روزهای منتهی به قتل، قصد ازدواج با یك تبعه تركیه را داشت.
وی روز 2 اكتبر (10 مهر) برای طی مراحل ثبت ازدواج با 'خدیجه چنگیز' نامزد تركیه ای خود، به ساختمان كنسولگری عربستان مراجعه كرد، اما پس از ورود به كنسولگری ناپدید شد.
نامزد وی پس از اطمینان از خارج نشدن خاشقچی از ساختمان كنسولگری، پلیس و مقام های عالی تركیه را در جریان رویداد قرار داد ولی مقام های آل سعود منكر اطلاع از وضعیت خاشقچی شدند.
حكومت آل سعود پس از 18 روز انكار، در پی فشار بین المللی با صدور بیانیه ای به قتل او در ساختمان كنسولگری عربستان در استانبول اعتراف و اعلام كرد كه در ارتباط با پرونده قتل او، 18 نفر از جمله 15 مامور تیم ترور اعزامی از ریاض دستگیر شده اند.
همه مدارك و شواهد نشان می دهد كه 15 مامور از نزدیكان محمد بن سلمان ولیعهد عربستان كه از طرف او به استانبول اعزام شده بودند، عامل قتل خاشقچی و نابود كردن جنازه وی هستند و بر این اساس، دولت تركیه خواستار استرداد این افراد برای محاكمه در استانبول است؛ درخواستی كه از سوی مقامات سعودی تاكنون رد شده است.
خاورم/1905**1211
![اقامه نماز میت غیابی برای خاشقچی در استانبول اقامه نماز میت غیابی برای خاشقچی در استانبول](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970825/83101687/N83101687-72662868.jpg)
آنكاراـ ایرناـ بیش از سه هفته از اعتراف آل سعود به قتل جمال خاشقچی می گذرد، ولی از سرنوشت جسد این روزنامه نگار عربستانی خبر دقیقی در دست نیست و به همین علت امروز /جمعه/ در برخی نقاط جهان از جمله شهر استانبول نماز میت غیابی برای وی اقامه شد.