۲۸ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۰۵
کد خبر: 83105358
T T
۰ نفر
راندمان بارورسازي ابرها حداكثر 10 درصد است

اهواز – ايرنا – مدير كل هواشناسي خوزستان با اشاره به اينكه بارور كردن ابرها يك علم است گفت: فرايند بارور سازي بر روي هر ابري قابل اعمال نيست و راندمان بارورسازي هم حداكثر 10 درصد است .

محمد سبزه زاري روز دوشنبه با حضور در خبرگزاري ايرنا اهواز اظهار داشت: در شهري مانند يزد بارش سالانه در حد مناسب، 80 ميلي متر در سال است كه تجربه بارور كردن ابرها تنها هشت ميلي متر به حجم بارندگي ها اضافه كرد كه در كل سال ارزش چنداني ندارد.
وي افزود: باروركردن ابرها در يزد انجام مي شود اما در خوزستان تاكنون صورت نگرفته است.
سبزه زاري بيان كرد: اگر بارورسازي ابرها تاثير قابل توجهي داشت قاعدتا ، براي خاموش كردن جنگل هاي سيبري و كاليفرنيا مورد استفاده قرار ميگرفت.
مدير كل هواشناسي خوزستان سپس با اشاره به پيش بيني هاي امسال ادامه داد: بر اساس مدل هاي هواشناسي، ميزان بارندگي در پاييز امسال مناسب است؛ پارسال در اين فصل سيستمي وارد اهواز شد كه همه مدل ها براي اهواز 30 تا 40 ميلي متر بارش نشان مي دادند اما جز اهواز در بيشتر نقاط استان باران خوبي باريد و در واقع بي هيچ دليل مشخصي پيش بيني مدلها براي اهواز محقق نشد.
وي گفت: تحليل هاي مختلفي در اين خصوص به دانشگاههاي معتبر ارسال شد اما هنوز توضيح علمي درستي در خصوص دليل اصلي اين رخداد ارايه نشده است.

**تاثير گرد و خاك بر بارندگي تحت تاثير موقعيت جغرافيايي
سبزه زاري اظهار داشت: بر اساس تحقيقات صورت گرفته، تاثير گرد و خاك بر روي بارندگي، مكان به مكان متفاوت است و بستگي به موقعيت جغرافيايي دارد.
مدير كل هواشناسي خوزستان ادامه داد: ذرات گرد و خاك آبدوست هستند رطوبت را جذب مي كنند و قطرات را سنگين تر مي كنند.
سبزه زاري بيان كرد: گرد و خاك هاي آفريقايي كه وارد توده ابر مي شود رطوبت را جذب و قطرات را كوچك مي كند اما به مرور كه جلو مي رود باعث مي شود قطرات برخورد بيشتري داشته باشند و درشت تر شده و بارش هاي رگباري را در اروپا ايجاد كند.
مدير كل هواشناسي خوزستان گفت: اما در منطقه اردن و شمال فلسطين گرد و خاك باعث مي شود بارش ها كمتر شود و براي خوزستان نيز به همين شكل است.
وي ادامه داد: گرد و خاك بر روي سيستم هاي باران زايي كه از جنوب حركت مي كنند(سوداني) تاثيري ندارد اما بر روي سيستم هايي كه از شمال مي آيند(مديترانه اي) موثر است.
سبزه زاري با اشاره به اينكه 2 مدل گرد و خاك گسترده و محلي وجود دارد گفت: منشا گرد وخاك گسترده از كشورهاي همسايه است و پيش بيني آن راحت تر صورت مي گيرد.
مدير كل هواشناسي خوزستان افزود: در ايران ايستگاههاي هواشناسي اصلي از لحاظ تعداد و توزيع ، نسبتا وضعيت خوبي دارند و اما در عراق و عربستان تعداد آنها محدود است و كار براي ما سخت مي شود.

**خوزستان ايستگاه دريايي ندارد
سبزه زاري اظهار داشت: با وجود اينكه خوزستان يك استان ساحلي است اما هيچ ايستگاه هواشناسي دريايي ندارد.
مدير كل هواشناسي خوزستان افزود: خوزستان با كمبود امكانات ، تجهيزات و نيرو مواجه است و با كمبود 80 نيرو مواجه هستيم.
مدير كل هواشناسي خوزستان اضافه كرد: با وجود فارغ التحصيل هاي دانشگاهي در اين حوزه ، ما به دليل نداشتن مجوز استخدام ، امكان جذب نيروي مورد نياز را نداريم.
وي ادامه داد: برخي خطاها در حوزه پيش بيني به علت كمبود امكانات و ضعف تجهيزات است اما باز هم امكان خطا وجود دارد و پيش بيني هميشه درصدي از خطا را دارد.
وي با اشاره به اينكه رادار دريايي نيز از جمله مهمترين تجهيزات مورد نياز هواشناسي است ، گفت: با منطقه آزاد اروند در حال رايزني هستيم كه بخشي از بودجه براي تهيه رادار تامين شود كه نياز اصلي استان ساحلي ماست.
/6002/3004