۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۸:۱۲
کد خبر: 83116134
T T
۰ نفر
ظرفیت سالیانه صادرات فنی و مهندسی ایران 30 میلیارد دلار است

تهران- ایرنا- رییس كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به توانمندی های متخصصان ایرانی ظرفیت بیش از 30 میلیارد دلار صادرات فنی و مهندسی در سال وجود دارد اما بخوبی از آن استفاده نمی شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا رضایی كوچی» عصر چهارشنبه در مراسم اختتامیه سیزدهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی افزود: با وجود 15 كشور همسایه نتوانسته ایم در زمینه توسعه سواحل و سازه های دریایی این كشورها فرصت های مناسبی را به دست آوریم.
وی یادآوری كرد: جمهوری اسلامی ایران در مسیر پنج راهگذر بین المللی قرار دارد كه عمده مسیر آن از دریا عبور می كند و باید از این ظرفیت در حوزه دریایی استفاده كنیم.
رضایی كوچی با بیان اینكه 90 درصد حمل و نقل كشور از طریق دریا انجام می شود گفت: بررسی ها نشان می دهد 45 درصد اقتصاد ملی ایران به دریا وابستگی دارد و با وجود 5800 كیلومتر ساحل، فقط حداكثر توانسته ایم از 2 درصد ظرفیت سواحل خود در اقتصاد ملی استفاده كنیم.
وی اضافه كرد: شهرهای بزرگ ما از دریا فاصله زیادی دارند و برای تامین آب شرب آنها هزینه های زیادی صرف می شود؛ در حالی كه ایران می تواند با اعمال مدیریت واحد سواحل از این ظرفیت های دریایی بخوبی استفاده كند .
رییس كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به اقدام سازمان بین المللی دریانوردی (ایمو) درباره ایستادگی برابر تحریم های یكجانبه آمریكا علیه ایران اشاره كرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران از همه كشورهای جهان برای توسعه بنادر و سواحل دعوت می كند تا با توجه به حمایت مجلس و دولت، از این فرصت حداكثر استفاده را بكنند.
به گزارش ایرنا، یكصد و بیست و یكمین نشست شورای سازمان بین المللی دریانوردی اول آذرماه امسال سند اعتراضی جمهوری اسلامی ایران به تحریم‌های یكجانبه آمریكا در زمینه حمل‌ونقل دریایی را تایید و در دبیرخانه سازمان ثبت كرد.

** اعمال محدودیت برای كشتیرانی ایران خلاف كنوانسیون های دریانوردی است
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز در حاشیه این مراسم گفت: تحریم های آمریكا و اعمال محدودیت علیه صنعت كشتیرانی ایران خلاف كنوانسیون های بین المللی دریانوردی در جهان است.
«محمد راستاد» یادآوری كرد سازمان بین المللی دریانوردی مهمترین مرجع قانونگذاری بین المللی دریایی و آژانس تخصصی سازمان ملل متحد است كه در آخرین نشست این سازمان بین المللی حقانیت جمهوری اسلامی به اثبات رسید و بیانیه ایران به عنوان یك دستاورد بزرگ در سند این اجلاس به ثبت رسید و ایران می تواند با استفاده از این سند در سازمان های بین المللی علیه این اقدام ظالمانه آمریكا شكایت كند.
«بر پایه این سند به استناد كنوانسیون های بین المللی دریانوردی، كشورها نباید در ارائه خدمات دریایی تبعیض آمیز رفتار كنند و با اعمال محدودیت های غیرقانونی مانع ایمنی دریانوردی در جهان شوند».
معاون وزیر راه و شهرسازی از امضای تفاهمنامه همكاری مسائل زیست محیطی دریایی به دست سازمان بنادر و دریانوردی و انجمن بین المللی مهندسی و تحقیقات محیط زیست آبی (آی.اِی.اچ.آر) خبر داد و افزود: با امضای این تفاهمنامه پس از انجام تشریفات قانونی، ایران برای همكاری های فنی به این انجمن ملحق می شود.
به گزارش ایرنا، سیزدهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی پنجم تا هفتم آذرماه با حضور بیش از 60 میهمان خارجی از 33 كشور جهان در هتل المپیك تهران برگزار شد.
به گفته دبیر سیزدهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی، برای نخستین بار مقرر شد همه مقالات این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عرضه شود.
«حمید خلیلی» یادآوری كرد در این همایش بین المللی حضور و مشاركت 17 انجمن و سازمان ملی و بین المللی قابل توجه بود و 54 شركت داخلی و خارجی در نمایشگاهی نیز توانمندی های خود را به نمایش گذاشتند.
10 نشست تخصصی نیز بین شركت ها و سازمان های ایرانی و خارجی برگزار شد كه مهمترین هدف آن انتقال دانش فنی و استفاده از تجربیات متخصصان خارجی در این عرصه بود.

اقتصام*1108*3061*1961*
۰ نفر