۷ آذر ۱۳۹۷، ۲۰:۵۳
کد خبر: 83116325
T T
۰ نفر
پوتین و اردوغان درباره ادلب و اوكراین گفت وگو كردند

مسكو - ایرنا - سران روسیه و تركیه در گفت وگویی تلفنی در خصوص اوضاع منطقه امن ادلب و مسائل سوریه و نیز مناقشه دریایی بین روسیه و اوكراین گفت وگو كردند.

به گزارش ایرنا، دفتر مطبوعاتی كاخ كرملین روز چهارشنبه اعلام كردند: ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان رهبران روسیه و تركیه به تفصیل درخصوص اوضاع سوریه گفت وگو كردند.
دو طرف توافق كردند تلاش ها و همكاری های خود برای اجرای تفاهمنامه تثبیت اوضاع ادلب را افزایش دهند.
تفاهمنامه ادلب در ماه سپتامبر سال جاری در جریان دیدار سران روسیه و تركیه در شهر سوچی به امضا دو طرف رسید.
سران روسیه و تركیه بر اهمیت تلاش كشورهای حامی مذاكرات صلح آستانه برای پیشبرد گفت وگوهای سوری سوری تاكید كردند.
دفتر مطبوعاتی كاخ كرملین در ادامه گزارش خود همچنین اعلام كرد كه پوتین و اردوغان در خصوص برخی موضوعات همكاری های دوجانبه با توجه به نتایج دیدار سران دو كشور در استانبول گفت وگو كردند.
دو طرف درباره حادثه دریایی در تنگه كرچ میان روسیه و اوكراین نیز گفت وگو كردند.
تنش میان روسیه و اوكراین كه از سال 2014 به دلیل الحاق كریمه اوكراین به روسیه آغاز شده است یكشنبه هفته جاری در دریای آزوف در شمال دریای سیاه به اوج خود رسید.
روس ها اعلام كردند كه دو كشتی كوچك اوكراینی به همراه یك یدك كش بدون توجه به هشدارهای نیروهای مرزبانی به آب های سرزمینی این كشور وارد شده و پس از تبادل آتش هر سه شناور توقیف و ملوانان آنها بازداشت شدند.
در آن سوی آب ها و از كی یف نیز خبر رسید كه دو كشتی كوچك زرهی 'بردیانسك' و 'نیكاپول' و یك یدك كش 'یانی كاپو' طبق برنامه از قبل هماهنگ شده از بندر 'اودسا' به بندر 'ماریپول' در دریای 'ازوف' در حركت بودند كه در محاصره نیروهای روسی قرار گرفتند.
در پی این رخداد و توقیف كشتی های اوكراینی توسط نیروهای روسی، برخی از ساكنین كی یف به سفارت روسیه در این شهر حمله كردند و نارنجك دودزا به داخل ساختمان سفارت پرتاب كردند كه در پی آن هیچ یك از كارمندان روسیه صدمه ای ندیدند.
در روسیه مقامات دولتی و نمایندگان مجلس همگی بر سر یك موضوع توافق نظر دارند آن هم اینكه مقامات فعلی اوكراین به دنبال ساكت كردن صدای معترضان به ناكارآمدی خود در داخل هستند و تلاش می كنند ، ضمن انحراف افكار عمومی در داخل و به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، كشورهای عضو جی 20را در نشست 20 كشور صنعتی جهان در آرژانتین(30نوامبر / 10آذرماه ) به فشار بر روسیه وادار كنند.
تركیه از جمله كشورهایی است كه با وجود بهبود روابط خود با روسیه و نزدیكی هر چه بیشتر با این كشور در چند سال اخیر، كریمه را جزئی از اوكراین می داند و الحاق آن به روسیه را محكوم كرده است.
اروپام*391*1346**