ارامنه با تقدیم شهدا دِین خود را به ایران ادا كردند

تهران- ایرنا- ارامنه در دفاع از جمهوری اسلامی ایران با تقدیم جوانانی برومند و شایسته سهم خود را در پایداری و استقامت این سرزمین به درستی ادا كردند.

ارامنه ایران بیش از 104 شهید در دوران هشت سال دفاع مقدس تقدیم كردند و نشان دادند كه نه تنها هیچ فاصله ای با برادران مسلمان خود در دفاع از كشور و آرمان های خود احساس نمی كنند بلكه در حوزه هایی به عنوان پیش قراولان این جنگ و دفاع حضور داشتند.
تقدیم 104 شهید، صدها جانباز و آزاده از طیف ارامنه نشان از پایداری و استقامت ملتی است كه در دفاع از میهن هیچگاه مذهب، قومیت، نژاد، زبان را ملاك قرار نمی دهد، بلكه همه در قالب یك نام و در دفاع از یك هویت و سرزمین عمل می كنند. مواردی كه همه نشان از توانمندی و روح بلند ایرانی دارد.
خانواده شهدای ارامنه و اقلیت های مذهبی عزیزان خود را در طول هشت سال دفاع‌ مقدس دوشادوش خانواده شهدای كشورمان تقدیم این آب و خاك كردند و آنها هم مثل بقیه هموطنان مسلمان از جان و مال خود برای ایران زمین مایه گذاشتند تا یك وجب از خاك این كشور به دست اجانب نیفتد.
جوانان غیوری از جامعه ارامنه كشور و اقلیت‌های مذهبی كه در كنار جوانان مسلمان در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل در دوران هشت سال دفاع مقدس جنگیدند و در این نبرد قهرمانانه شهید، جانباز یا اسیر شدند.
مشاركت ارامنه در جنگ تحمیلی و دوران هشت ساله دفاع مقدس منحصر به جانبازی رزمندگان و ازخودگذشتگی جوانان ارمنی نبوده است. تقریباً تمام اقشار جامعه ارمنی با استقبال از فراخوان شوراهای خلیفه گری در مراكز تهران، تبریز و اصفهان و پاسخ به ندای وجدان به پشتیبانی از عملیات خطوط مقدم جبهه ها برخاستند.
از نوباوگان و جوانان در سنگرهای مدارس تا بسیاری از خانواده ها و انجمن های مختلف و صاحبان صنایع، همه در جمع آوری كمك برای جبهه های جنگ مشاركت می كردند.

* شهید كلمه ای عظیم است
كشیش خسرویان نماینده خلیفه اعظم ارامنه معتقد است: شهید كلمه ای عظیم و فراتر از آن است كه بتوان بر زبان آورد.
وی افزود: ذات كلمه شهید را هاله ای قداست و پاكی احاطه كرده است كه هر كس را قدرت بیان آن نیست؛ شهید یعنی از دست دادن جسم برای راه و هدفی مقدس.
كشیش خسرویان گفت: شهیدان به خون خود ارزش، ابدیت و جاودانگی داده اند؛ آنچه تاكنون ما را چون فولاد محكم سر پا نگه داشته خون همین مردان خداست.

* تكریم خانواده شهدای ارامنه
تكریم و بزرگداشت خانواده معظم و معزز شهدا در كنار پاسداشت آرمان های اصیل انقلاب اسلامی همچون ایثار، جهاد، شهادت و مقاومت و همچنین ثبت و ضبط خاطرات شهدا از زبان خانواده معظم آنان به منظور آشنایی بیشتر با سیره رفتاری شهدا و بازنشر این خاطرات بسیار ارزشمند است.
به قول خانواده شهید ارمنی ویگن گاراپیدی، «امسال هم بی تو سال را نو كردیم» عید كه می‌شود بیشتر جای خالی درگذشتگان احساس می‌شود، هرچند سال بگذرد بازهم هیچ چیز و هیچ‌ كسی نمی‌تواند این جای خالی را پر كند.
باز سال نو و باز عید و درخت كریسمس و بچه‌هایی كه منتظرند تا بابانوئل برایشان از سرزمینی دور هدیه بیاورد و چه آرزوی محالی است كه در بین هدیه‌هایش خبری باشد از عزیزی كه دیگر نیست.
«سیرانوش زمانی» مادر90 ساله شهید ویگن گاراپیدی درباره پسرش می گوید: ویگن در سال 1344 در روستای خاكباد از توابع الیگودرز به دنیا آمد. ویگن پسر شاد و بسیار مهربانی بود و همیشه سعی می‏كرد دیگران را خوشحال كند. ویگن بسیار مردمی بود و نمی خواست كسی از دستش ناراضی باشد، بسیار به ما احترام می گذاشت. ما تا زمان فوت پدر شهید در این روستا زندگی می كردیم.
ویگن سال 65 و در سن 21 سالگی برای انجام خدمت وظیفه به جبهه رفت. بار آخر كه می خواست برود تمام فامیل ها را دید و با همه خداحافظی كرد؛ به خانه های تك تك آنها رفت و حتی با فامیل های خارج از كشور با نامه خداحافظی كرد.

* دیدار رهبری با خانواده شهید
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در شب تحویل سال نو 1993 میلادی با حضور در منزل شهید گاراپیدی با این خانواده شهید دیدار كردند.
این مادر از دیدار رهبر معظم انقلاب بسیار ابراز خوشحالی می كند و می گوید: ایشان با آمدنشان به ما احترام گذاشتند و این برای من بسیار ارزش دارد. چایی دارچین برای ایشان ریختم. ایشان یك هدیه به من دادند و هنوز آن هدیه را دارم.
ویگن اول اسفند 65 به جبهه رفت و هفتم فروردین سال 66 نیز در منطقه زبیدات (شرهانی) عراق به شهادت رسید.
ویگن گاراپیدی بعد از دو ماه نبرد در جبهه نبرد حق علیه باطل بر اثر اصابت تركش خمپاره دشمن، به خیل شهدای راستین دفاع مقدس می پیوندد و پیكر پاك و مطهرش در قطعه شهدای ارامنه تهران به خاك سپرده می شود.
گزارش از رضا رضایی مجد
اجتمام* 1095*1834