به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي، دكترمصطفي قانعي با اشاره به برنامه هاي ستاد در زمينه رفع بحران هاي زيست محيطي كشور، گفت: ستاد در تلاش است تا با كمك زيست فناوري به رفع برخي بحران هاي گريبان محيط زيست كشور بپردازد از همين جهت براي اجراي اين طرح نيز به مساله آلودگي هوا، معضل گرد و غبار و غيره ورود كرده است.
وي افزود: به طور مثال براي رفع معضل ريزگردها در منطقه جفير خوزستان، منطقه اي به وسعت 50 هكتار را به يك منطقه اقتصادي تبديل كرده ايم. منطقه اي با بدترين آب و هوا و بدترين نوع آب شور، به يك منطقه اقتصادي تبديل شده و گياهان مقاوم به شوري در اين منطقه كشت مي شود.
به گفته قانعي، در زمينه آلودگي هوا نيز طرح استفاده از سوخت زيستي به صورت آموزشي در تهران و كيش اجرا مي شود تا در صورت كسب نتايج مثبت، به صورت همه گير در كل كشور اجرايي شود.
وي همچنين تصريح كرد: علم زيست فناوري قادر است برخي معضلات محيط زيستي را مرتفع كند. البته اين كار تنها زماني ميسر مي شود كه يك هم افزايي در كشور شكل بگيرد و تفرقي كه در علوم پيش آمده از بين برود.
**وجود 12 هزار فارالتحصيل در حوزه زيستفناوري در كشور
دبير ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي با اشاره به پتانسيل بالاي زيست فناوري در كشور، گفت: در حال حاضر زيست فناوري در 96 مركز دانشگاهي و در 27 رشته تحصلي مختلف آموزش داده مي شود و هر سال تعداد زيادي از فارغ التحصيلان در اين رشته، فارغ التحصيل مي شوند.
قانعي در ادامه عنوان كرد: در حال حاضر بالغ بر 12 هزار فارغ التحصيل در رشته زيست فناوري در كشور وجود دارد كه بايد از اين نيروي عظيم انساني به صورت ويژه استفاده كنيم.
وي ادامه داد: ايران در زمينه زيست فناوري در منطقه رتبه 13را كسب كرده است و موقعيت ايران در اين حوزه بسيار خوب است.
دبير دومين كنگره بينالمللي زيستپزشكي در خصوص اولويت هاي زيست فناوري در كشور، اظهار كرد: توليد داروهاي زيستي و نوتركيب و غيرنوتركيب، داروهاي پيشرفته، محيط زيست، دامپزشكي، واكسن انساني و دامي و صنايع غذايي در اولويت حوزه زيست فناوري قرار دارد.
**واگذاري دانش فني توليد 10 داروي جديد زيستي به شركتهاي دانشبنيان
وي در خصوص وضعيت ايران در زمينه توليد داروهاي زيستي، گفت: در حال حاضر 22 داروي زيستي در كشور توليد شده است و دانش فني توليد 10 داروي ديگر نيز به شركت هاي دانش بنيان واگذار شده است.
قانعي در ادامه بيان كرد: ايران 22، ژاپن 31، هند 12 و كره جنوبي 10 داروي زيستي توليد كرده اند كه با اين ارقام مي توانيم مدعي شويم رتبه و شرايط ايران از نظر توليد داروهاي زيستي بسيار مناسب است.
دبير ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي در بخش عنوان كرد: تا 1404، بازار زيست فناوري دنيا 160 ميليارد دلار تخمين زده شده است كه ايران براي كسب 3 درصد از اين بازار، بايد تلاش كند 4.3 ميليارد دلار فروش داشته باشد.
وي با اشاره به ضرورت راه اندازي شتاب دهنده ها در كشور، افزود: در حال حاضر شتاب دهنده هاي زيست فناوري در شيراز، تبريز و اروميه تشكيل شده است كه اميدواريم تعداد اين شتاب دهنده ها به زودي رشد خوبي داشته باشد.
علمي ** 1836 **1440
دبير ستاد توسعه زيستفناوري معاونت علمي تاكيدكرد:
نجات كشور از بحرانهاي زيست محيطي به كمك زيست فناوري
۴ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۳۳
کد خبر:
83146746
تهران - ايرنا -دبير ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري معتقد است كه به كمك زيست فناوري مي توان برخي بحران هاي زيست محيطي در كشور را پشت سر گذاشت.